Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 6:19 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 
32-ejų metų Avestos kalendorius 
Autorius Žinutė
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 32-ejų metų Avestos kalendorius
Viskas, kas tik apie Saturno, Krono arba Kurono ciklo kalendorių

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Sau 10, 2005 7:18 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
METŲ SKAIČIAVIMAS PAGAL ZOROASTRĄ

Kalendorius pagal Zoroastrą iš šaknų skiriasi nuo to, pagal kurį mes dabar gyvename. Zoroastriečių kalendorius orientuojamas savęs atradimui. Tai talentai, gabumai, savęs pažinimas ir savo veiksmų tikrumo jausmas. Žmogus, gyvenantis pagal zoroastriečių kalendorių, gyvena harmonijoje su jį supančia aplika, nes ši laiko skaičiavimo sistema sudaryta laikantis kosminių ir gamtos ritmų, gali padėti atrasti savyje aukščiausią pradžią, kurią zoroastriečiai vadina Chvarna arba Šventumu. Chvarnos supratimu pats žmogus gali pakeisti apribojimus ir įnešti korekciją į savo likimą. Dalis Dieviškos Ugnies yra kiekviename žmoguje, kuri gali prabusti tik tada, jei jis gyvena hormonijoje su Gamta ir su Laiko tėkme. Zoroastriečių kalendorius yra kur kas geresnis nei romiečių kalendorius, kuriuo mes naudojamės iki šios dienos.

Šio kalendoriaus sistemoje Nauji metai pradedami skaičiuoti pagal pavasario lygiadienį, tai yra kovo 21 dieną ir tai atitinka realų gamtos atbudimą po žiemos miego. Pati Naujųjų metų šventė persų tradicijoje turi pavadinimą “NOURUS”, o tai reiškia NAUJA DIENA. Į ją Saulės gerbėjai sudėdavo visas savo šviesias viltis ir lūkesčius. Praktiškai visos indo-europietiškos pakraipos tautos nuo seno garbino šviesulius: Saulę, Mėnulį, žvaigždes. Cikliškas metų laikų keitimąsis, priklausantis nuo Saulės judėjimo, tapo pagrindu Saulės kalendoriui sudaryti. Metiniame saulės judėjime buvo išskiriami keturi taškai: du lygiadieniai ir du saulės piko taškai (minimumo ir maksimumo). Metinės šventės būdavo švenčiamos pagal šių taškų padėtį. Tai pavasario, vasaros, rudens ir žiemos pradžia. Beveik visose senovės kultūrose, metų pradžia buvo laikoma pavasario lygiadienis. Rusijoje iki XIV-to amžiaus Naujų metų šventė buvo švenčiama kovo 21 dieną.

Netgi kalendorius, pagal kurį dabar gyvena visa žmonija, turi pirmo romietiško kalendoriaus elementus, kuriame Naujieji metai buvo skaičiuojami nuo pavasario lygiadienio. Romulos kalendoriuje 12 mėnesių vadinosi skaičių eilės tvarka: pirmas, antras, trečias ir t.t. Dabartiniu metu nuo tų laikų išliko tokie mėnesių pavadinimai: sentiabr, kas iš lotynų kalbos reiškią septintas, oktiabr-aštuntas, nojabr-devintas ir dekabr-dešimtas. Skaičiuojant nuo kovo 21 pasidaro aišku, kad romiečiai Naujus metus šventė per pavasario lygiadienį, tai yra kovo 21 dieną.
Naujųjų metų šventimas sausio 1-mą dieną yra dirbtinis įvedimas, nes ši data neturi jokio svarbaus taško Saulės kelyje-ekliptikoje. Nauji metai viduryje žiemos ir viduryje nakties, o ne su Saulės patekėjimu. Tai pagrindiniai, bet ne vieninteliai trūkumai civilinio kalendoriaus, kuriuo mes priversti vadovautis.

Kyla natūralus klausymas, ar gali pas mus būti viskas tvarkoje, kada pats supratimas apie laiko tėkmę dabartiniam žmogui iškreiptas ir pastatytas aukštyn kojom? Jei mes negyvename harmonijoje su mus supančia aplinka, kaip mes galime pasiekti harmonijos vienas su kitu arba patys su savimi? Kad ir koks keistas atrodytų šis tvirtinimas, bet kalendoriaus sugrąžinimas prie jo pradinių gamtos ritmų, iš tikrųjų galėtų pakeisti viską į gerąją pusę, kaip visuomeniniame taip ir asmeniniame šiuolaikinio žmogaus gyvenime.

P. Globa “Put arty Almanach ARBA pusl. 80

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:11 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
PAGAL KOKĮ KALENDORIŲ GYVENAME

Grigorijaus Tryliktojo kaledorius, pagal kurį dabar gyvena didžioji žmonijos dalis, turi savo istoriją, apie kurią skaitytojui suteikiama galimybė pamąstyti. Žodis kalendorius kilęs iš lotyniško žodžio “calendae”, tai reiškia skolų mokėjimo metas. Civilinis romiečių kalendorius įkurtas Numos Pompilijaus, kiekvieną mėnesį prasidėdavo kalendomis. Kalendoriaus prototipas išliko koreguotuose Julijaus ir Grigorijaus kalendoriuose. Pagrindinėmis kalendomis metų bėgyje buvo sausio pirmoji diena, nes sausio mėnesio pirmą dieną Romoje keitėsi postai aukščiausiose valstybinėse instancijose. Konsulai perduodavo ne tik darbus, bet ir valstybės skolas. Dabar žmonės jau nežino, kad sausio pirma yra skolų atidavimo laikas. Naujų metų sausio 1-os dienos šventimas -skolų atidavimo dieną - pasmerkia švenčiančius nuolatinei priklausomybei nuo valstybės "vyrų", padariusių visus piliečius savo skolininkais.

Gyventi pagal Julijaus ar Grigorijaus kalendorių ir švęsti naujus metus sausio mėnesio pirmą dieną reiškia pripažinti save valstybės skolininku ir savanoriškai prisimti skolų naštą, kurios mes pakeisti negalime.

P. Globa “Put Arty. Almanach ARBA” pusl. 79 siauliai.mok.lt medžiaga

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:18 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
MĖNULIO–SAULĖS KALENDORIUS

Ką reiškia senovės kalendorius? Pradžioje žmonės laiką skaičiavo matomu Mėnulio judėjimu, tai yra naudojosi mėnulio metų kaita. Kada atsirado poreikis skirstyti metus pagal laiką, atsirado Saulės kalendorius, pagrįstas matomu saulės judėjimu. Toliau pradėta žiūrėti judėjimą abiejų šviesulių Saulės ir Mėnulio, ko pasekoje gavosi MĖNULIO-SAULĖS kalendorius. Apie tai liudija indoiraniškas kalendorius, esantis “Avestoje” ir “Vedose” (šventi raštai).

Įvairiuose vystymosi etapuose įvairioms tautoms reikėdavo tikslaus metų skaičiavimo. Todėl atsirado daug laiko skaičiavimo sistemų ir principų, kurios savo sudėtimi buvo artimos viena kitai, o kartais ir visai sutapdavo. Kodėl? Todėl kad visiems žemės gyventojams, nepriklausomai nuo jų gyvenamos vietos ar kalbos, kiekvieną rytą pateka ta pati saulė, naktį šviečia tas pats mėnulis ir visos žvaigždės po vienu dangaus skliautu.

Pradžioje laiką skaičiuodavo besikeičiančiomis matomomis mėnulio fazėmis, jo pagrindu atsirado Mėnulio kalendorius. Išstudijavę mėnulio paros judėjimą, senovės astronomai nustatė, kad mėnulio apsisukimo perijodas apie žemę yra 27,321 paros, o Mėnulio sugrįžimas dangaus skliautu į tą pačią vietą, Saulės atžvilgiu - 29,53059 paros-sinodinis mėnuo (iš lotynų kalbos Sinodos–susijungimas). Sinodinis mėnuo ir tapo pagrindu Mėnulio kalendoriui sudaryti, kuris vėliau peraugo į Saulės - Mėnulio kalendorių. Kadangi sinodinės dienos, savaitės, mėnesiai ir metai gali susidaryti tik iš pilnų skaičių, buvo sutarta mėnulio mėnesį skaityti ne dvidešimt devynias ir pusė dienos, o dvidešimt devynias arba trisdešimt dienų, priklausomai nuo Žemės ir Mėnulio kampo padėties Saulės atžvilgiu, keičiantis Mėnulio dalies matomumui. Pagal Avestos mokymą kiekviena mėnulio diena turi savo astrologinę interpretaciją ir energetinį atspalvį. Jos turi poveikį žmogaus psihologniam stoviui, ir į tai būtinai atsižvelgiama medicininėje astrologijoje. Mėnulio fazių ir Mėnulio padėties Zodiako ženkluose žinojimas turi reikšmės augalų sėjimui ir augimui, jis sėkmingai pragyveno amžius ir plačiai nuodojamas mūsų dienomis.

Lygiagrečiai su Mėnulio kalendoriumi, metų laiko skaičiavimui pasirodė ir Saulės kalendorius. Saulės metų ilgumas buvo lygus 365,25 parų. Toliau buvo nustatyta, kad ilgumas 76 Saulės (tropinių) metų ir 940 mėnulio (astronominių) mėnesių beveik sutampa

365,2422 * 76 = 27758,7 paros
29,5306 * 940 = 27758,4 paros

Šis atradimas padėjo sudaryti ciklišką Mėnulio–Saulės kalendorių su 76 tropinių metų periodu. Vystantis visuomenei, tarpvalstybiniams santykiams, prireikė vieningos istorijos skaičiavimo sistemos. Nuo kada pradėti skaičiuoti įvykius? Kokį reiškinį ar įvykį laikyti pradiniu metų skaičiavimu? Šis klausimas ir problema iškėlė daugybę metų skaičiavimo sistemų. Visose tautose plačiai išplito taip vadinamos eros (aera - pradinis skaičius), nustatančios karaliavimą tos ar kitos dinastijos: Egipte-faraonų dinastija, Kinijoje ir Japonijoje-imperatorių dinastija, vakarų Europoje-Romos imperatorių dinastija.
Bendras metų skaičiavimas yra vakaruose (Europoje ir Amerikoje), nuo Kristaus gimimo.

Skaičiuoti metus nuo Kristaus gimimo įvedė italų vienuolis Dionisas Mažasis, gyvenęs VI amžiuje pagal Kristų. Iki to laiko Dionisas Mažasis gyveno Deoklitiano eroje, pagal romiečių metų skaičiavimą. Kristaus gimimo dieną Dionisas padarė gruodžio dvidešimt penktą žiemos lygiadienio dieną, bet pradžią eros sausio mėnesio pirmą dieną. Palaipsniui naujas metų skaičiavimas išsiplėtė visose krikščioniškose šalyse. Pirmiausiai datos nuo Kristaus gimimo pasirodė bažnytiniuose dokumentuose, du amžiai po Dioniso mirties.

Astronomai po ilgų Saulės judėjimo stebėjimų apskaičiavo metų ilgumą:

365,24220 = 360+5+1/4-3/400. Šiame aritmetiniame skaičiavime atsispindi visa Saulės kalendoriaus statymo istorija. Trys šimtai šešiasdešimt dienų metuose senovės babiloniečių kalendorius, pasitarnavo aplinkos paskirtymui į 360 laipsnių pagrindu. Egiptiečių pridėtos penkios dienos patikslino metų ilgumą ir trečias pridėjimas ¼ paros Juliaus Cezario antikos epochoje. Egiptiečių astronomas Sozigenas tuo pasinaudojo sudarinėjant “Juliaus” kalendorių, kuriame kas ketvirti metai pridedama papildoma viena diena. Klaida 3/400 vedė prie kalendoriaus atsilikimo pagal Žemės sukimąsi apie Saulę, atsilikimas gaudavosi parai kas 128 metai. Tai pastebėjo krikščionių dvasininkai nustatinėdami šv.Velykų dieną. Klaidą ištaisė 1582 metais popiežius Grigorijaus Tryliktasis. Pasirodo keliamaisiais metais nereikėjo skaičiuoti tuos šimtmečius, kurie nesidalina iš keturių: pvz 1700, 1800, 1900, 2100 ir t. t. Šis Grigorijaus kalendorius duoda klaidą vienai parai tik per 3300 metų.

Saulės judėjimo tyrinėjimas tarp daugybės nejudančių žvaigždžių leido astronomams sustatyti dangaus žvaigždžių žemėlapį. Jame buvo pažymėtas Saulės metų kelias ir sustatytas žvaigždynų kalendorius. Taip pat buvo užfiksuotos datos, kada Saulė yra pagrindiniuose ekliptikos taškuose, prie kurių priskaitomi pavasario ir rudens lygiadieniai, kai taškai kerta dangaus pusiaują, pereinant iš vienos polusferos į kitą, o taip pat vasaros ir žiemos Saulės piko taškai, kurie yra toliausiai ir arčiausiai nuo Žemės.

P. Globa “Put arty. Almanach ARBA” puslapis 73

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:19 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė 
Gal galima pamąstymų apie metų atskaitos tašką, t.y. dabar 2006 metai, pas musulmonus kitaip, pas žydus dar.
Kurie dabar metai pagoniui? Man tai nepriimtina skaičiuoti nuo Kristaus gimimo.
Kokios mintys skaičiuoti nuo 523 metų Prūsijoje išleistų įstatymų?


Tre Bir 07, 2006 12:42 pm
Aprašymas ICQ YIM
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Zordsdavini rašė:
Gal galima pamąstymų apie metų atskaitos tašką, t.y. dabar 2006 metai, pas musulmonus kitaip, pas žydus dar.
Kurie dabar metai pagoniui? Man tai nepriimtina skaičiuoti nuo Kristaus gimimo.
Kokios mintys skaičiuoti nuo 523 metų Prūsijoje išleistų įstatymų?


Visų pirma čia ne pagonių svetainė :wink: Gal jums labiau tiktų pažiūros www.romuva.lt ? Čia labai geranoriškai, nors ten irgi nelabai pripažįsta pagonybės termino. Jei jau viską šioje temoje perskaitėte ir įsigilinote, tai manau bus nesunku atrasti diskusijos racionalų grūdą.
Dabar gyvename realiais 2006 metais ir tai nepriklauso nuo mūsų norų ar maksimalizmo. Tačiau šventes švesti galime pagal baltišką ciklą, kurį ir reikia nusistatyti dabar. Jei dominuojantys katalikai valdžioje neįtakotų kalendoriaus ar datos, tai dabar Europos katalikiška bendrija tą priverstų daryti. Būkime realistais, bet matykime giliau, gyvenkime sveikiau.
Pradžioje reikia išsiaiškinti, kodėl ir kas pradeda skaičiuoti kalendoriaus atskaitos tašką. Baltai savo pranašo, kaip Machometas ar Kristus klausimas ar turi? Nebent Sovijus.
Sovijaus mitas rašė:
<...>O didis šėtoniškas paklydimas, kuris įvestas į lietuvių giminę,ir jotvingius,ir prūsus,ir jemą,ir lybius,ir daugelį kitų kalbų(giminių), kurios sovica vadinamos ir (kurios) melecho laikais, ir šiandien savo mirusius kūnus degina laužuose, kaip Achilas ir Eantas ir visi kiti helenai.Šitą paklydimą Sovijus įvedė, kad jis aukotų nelabiems dievams Andojui ir Perkūnui, tariant griausmui, ir Žvorūnai, tariant kalei, ir Teliaveliui kalviui, nukalusiam jiems saulę, kuri šviečia žemėje, ir užkėlusiam jiems ant dangaus saulę.Šitas nelabas paklydimas atėjo jiems iš helenų.O metų nuo Abimelecho ir nuo nelabojo Sovijaus gausios giminės iki šių metų,kuriais pradėjome rašyti šią knygą, yra 3000 ir 400 ir 40 ir 6 metai.
BRM šaltiniai

Tai XIII a. Ipatijaus metraščiuose Jono Malalos KRONIKA, 1261 m. Sudėkime ir ką gausimę? 2006-1261=745 ir gautą sumą pridedame 3446+745=4191 Šiuos metus. Tačiau toks skaičiavimas vos ne iš "lempos". Neaišku, kas atskaitos pradinis taškas, koks įvykis?
Dabar jūsų siūlomas variantas.
Brutenio ir Videvučio religinė reforma

G.Beresnevičius "Baltų religinės reformos" Taura, 1995, psl. 86- 88 rašė:
523 metais Brutenijos gyventojai su karaliumi Videvučiu susirenka Honedoje. Čia atvykęs Brutenis paskelbia dievų įsakymus apie tai, kaip prūsai privalą elgtis:<...>


Tai jūsų siūlomas variantas yra elgesio taisyklių paskelbimo data? Tuo labiau, kad pasakyta "kaip prūsai privalą elgtis". O kur kitos baltų gentys? Kodėl turi prasidėti nuo prūsų žynio religinės reformos, kuri yra tik antroji po Sovijaus? O kur dar Šventaragio religinė reforma? Atskaitos taškas turi būti susietas su dievišku patyrimu, kokiu nors ženklu, nuo kurio prasideda Tauta ar jos gyvybiškai svarbus įvykis, o ne nuo žemiškų taisyklių ar dar kokių nors žemiškų įvykių atskaitos. Kodėl? O gi todėl, kad laiką matuoja planetos, kurios diktuoja dienos ir nakties kaitą, sezoninius periodus, vandens potvynius ir atoslūgius, nuo kurių pareina gyvybė mūsų Saulės sistemoje, kitaip tariant nuo kosmogoninių įvykių, kurių režisierius yra KŪRĖJAS DIEVAS. Tokio įvykio metraščiuose negalime rasti, kuris būtų įtakojęs lietuvių tautos ar baltų genčių atskaitos tašką. Nes pagal žemišką mąstyseną labiausiai tiktų Žalgirio mūšio pergalės data. Dabar, kokios nors "Žalgirio" krepšinio komandos laimėjimo data, juk tai dar vadinama lietuviška religija :lol:

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Tre Bir 07, 2006 2:24 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė 
Davėt peno pamąstymams. Sovijaus mitas gali būti net labiau tiktų. Nežinojau, kad data yra :)
Metų kitokio skaičiavimo valdžia tikrai nepriims, bet susitarti galima, jei reiks - bus bent jau ką atsakyti.
Aš Sovijų buvau "primiršęs", nes nežinojau, kaip jau minėjau, apie datą. Mano siūlomas variantas lygiai taip pat "iš lempos", juk šie mitai yra MITAI ir užrašyti prašalaičių. Apie jų tikrumą (t.y. baltišką mito prigimtį) mokslininkai nesusitaria.
BET kol niekas neaišku, o dienoraštį rašyti reikia - sveikinu su 4191 gandro metais :)


Tre Bir 07, 2006 5:42 pm
Aprašymas ICQ YIM
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Nu va, suplakėt Avestos Kurono ciklą su "iš lempos" traukta, forume suskaičiuota data :lol: Baikit juokus, šie dalykai nesutampa. Gandro metai yra pagal Saturno ciklą, o 4191 metai neaišku nuo ko, ar nuo helenų, ar nuo Sovijaus. Jei nuo helenų, tai kas per įvykis? Juk tada dar graikų nebuvo tik vėliau iš helenų išsivystė. O jei Sovijus ir buvo, tai jo religinės reformos esmė-pasilaidojimas per ugnį. Tai daugiau okultinis-šamaninis sprendimas nei kosmogoninis. Iš to kalendoriaus nesudarysi:)

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Tre Bir 07, 2006 5:57 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė 
Gerai - galima ir atskirti. Atsiprašau. ;)
Gal galima daugiau apie Avestos Kurono ciklą (pavadinimus, įtaką žmogui).


Tre Bir 07, 2006 6:24 pm
Aprašymas ICQ YIM
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
32 metų kalendorius pagal SATURNO ciklą
Senovėje zoroastriečiai griežtai laikydavosi kalendoriaus. Kiekvienus metus atitinka geras gyvūnas, kuris vadinasi totemas ir blogas antitotemas. (Rytiečių dvylikos metų Jupiterio kalendoriuje taip pat kiekvieni metai atitinka gyvūnus, tik ten nėra antitotemo). (Metai padedami skaičiuoti nuo lygiadienio Kovo mėn. 21 dienos)


01. ELNIO 1906, 1938, 1970, 2002
02. AVINO 1907, 1939,1971, 2003
03. MANGUSTOS1908, 1940, 1972, 2004
04. VILKO 1909, 1941, 1973, 2005
05. GANDRO 1910, 1942, 1974, 2006
06. VORO 1911, 1943, 1975, 2007
07. GYVATĖS 1912, 1944, 1976, 2008
08. BEBRO 1913, 1945, 1977, 2009
09. VĖŽLIO 1914, 1946, 1978, 2010
10. ŠARKOS 1915, 1947, 1979, 2011
11. VOVERĖS 1916, 1948, 1980, 2012
12. VARNO 1917, 1949, 1981, 2013
13. GAIDŽIO 1918, 1950, 1982, 2014
14. TAURO 1919, 1951, 1983, 2015
15. BARSUKO 1920, 1952, 1984, 2016
16. KUPRANUGARIO 1921, 1953, 1985, 2017
17. EŽIO 1922, 1954, 1986, 2018
18. DANIELIAUS 1923, 1955, 1987, 2019
19. DRAMBLIO 1924, 1956, 1988, 2020
20. ARKLIO 1925, 1957, 1989, 2021
21. GEPARDO 1926, 1958, 1990, 2022
22. POVO 1927, 1959, 1991, 2023
23. GULBINO 1928; 1960; 1992; 2024
24. LŪŠIES 1929; 1961; 1993; 2025
25. ASILO 1930; 1962; 1994; 2026
26. BALTOS MEŠKOS 1931; 1963; 1995; 2027
27. Erelio 1900;1932;1964;1996,2028
28. Lapės 1901,1933,1965,1997
29. Delfino 1902; 1934; 1966; 1998; 2030
30. Šerno 1935; 1967; 1999; 2031
31. Apuoko 1904; 1936; 1968; 2000
32.Sakalo 1905; 1937; 1969; 2001

Daugiau informacijos yra sidabriniuose vartuose. Į juos patekti galite parašę virš 30 žinučių, ir kai jūsų rangas pasikeičia, paprašote specialioje skiltyje, kad norite įeiti pro "SIDABRINIUS VARTUS". Kai už jus nubalsuos trys žmonės, pateksite į kitą informacijos ir diskusijų lygį.

Įdomu pasidarė, kokie jūsų totemai, ko mes čia forume turime daugiausia? Mano totemas (zoroastrietiškas) yra LAPĖ .

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Ket Bir 08, 2006 11:18 am
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė 
Mona ta būtom Taurs. O kâp tėn so antituotemâs - kuokė îtaka prieteliou anėi tor? Kuokėi anėi îr?


Ket Bir 08, 2006 11:38 am
Aprašymas ICQ YIM
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Keturioliktieji metai pagal Saturno ciklą TURO (JAUČIO) metai
Spalva pieniškai balta, geltona
1919; 1951; 1983; 2015


ANTITOTEMAS

Jei Karvėje pasireiškia pyktis, sužvėrėjimas, grobuoniškumas, užsispyrimas, noras laikytis savo, nepaklusnumas, tai antitotemas – Vapsva. Nuo jos įkandimo Karvė gali mirti. Vapsva nieko nedaro, neduoda produkto. Vapsvų naikinimas nėra nusikaltimas.

Tam kad mumyse atsirastų Dieviška ugnelė, reikia turėti gerą formą, o tai rodo totemas. Ieškokite jo savyje. Arba jūs su taikiais įsitikinimais Karvė, arba jūs Vapsva pikta ir nekenčianti. Tai priklauso nuo to, kokį kelią pasirinkote.

Oliveris Kromvelis gimė 1599 metais. Buvo labai stora, pikta ir neapykantą nešanti Vapsva. Karalius jį iškėlė, o tas jam nukirto galvą. Atkeršijo savo geradariui.

П.Глоба. Древний каленгдарь. Москва, 1994. С. 63–65



Jei jūsų gimtadienis yra nuo/iki kovo 21d. 1919; 1951; 1983; 2015 nurodytų metų tai tada jūsų metai yra Jaučio :!:

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Ket Bir 08, 2006 3:57 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė 
Oij, teisingai - gi Lygiadienis - Nauji Metai. Tai gaunas, kad mano totemis :oops: Gaidys. Spėju šis turi visai kitokias savybes, nors Tauro visai mane atitiktų... Keistas sutapimas iš kitos pusės, kad mano žmona yra pagal rytiečių - Gaidys. Gal galite pakomentuoti ir Varną šalia Gaidžio, jei nesudėtinga.


Ket Bir 08, 2006 4:08 pm
Aprašymas ICQ YIM
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Tryliktieji metai pagal Saturno ciklą GAIDŽIO metai
Spalva raudonai balta
1918; 1950; 1982; 2014

Šventas paukštis Gaidys atranda visas Tamsos jėgas ir šaukia jas į kovą, tai pergalė prieš devus. Teismų, bei nusikaltimų iškėlimo į paviršių metai. Gaidžio giedojimas išsklaido Tamsą. Jo metais pasirodo visa nešvara. Net jei blogis laikinai laimi, jis vis tiek pasireiškia pagal jo darbus. Gaidys pagal Saturno ciklą truputėlį kitoks, negu Gaidys pagal 12 metų (Jupiterio) kalendorių. Rytų Gaidys nežiūrint į savo fanfaras didelis konservatorius, o kai ateina rimtų sprendimų metas, jis sprunka į krūmus, jis pedantas ir biurokratas. Saturno ciklo Gaidžiai karingi, tikri, eina iki galo, gina savo vištidę. Jie ne avantiūristai, stačia galva niekur nelenda, tik paklusę protui ir širdžiai. Gaidys siejasi su teismais, pergale, laisvės paskelbimu. Ir vis dėlto tai maišto ir tamsos suaktyvėjimo metas..<...>

ANTITOTEMAS PESLYS
Gaidžio metais pasireiškia piktas, paslaptingas ir blogį nešantis demonas, Peslio pavidale. Tai labai gražiai aprašoma „Kreivų veidrodžių“ pasakoje. Ten ir Peslys, ir Rupūžė, ir Gyvatė yra blogis. Jie savo vardus tardavo atvirkščiai. Tai juodosios magijos darbai. Žodžių sakymas, maldų skaitymas atgal, tai laiko rato uždarymas, sudaroma psiaudo gynyba. Tamsos jėgos tamsiems darbams duoda labai didelę gynybą. Tai tamsių jėgų viruso sistema. Imama mantra ar malda ir skaitoma atbulai, tai yra prieš laikrodžio rodyklę. Zoroastrizme tokia rašymo sistema vadinasi pykčio darančių devų darbas. Avesta pergamentuose buvo rašoma iš kairės į dešinę. Vėliau, kai tas įstatymas buvo panaikintas, pechlevelio laikais jau buvo rašoma iš dešinės į kairę. Raštas tapo jautrus, bet kuriai juodai magijai. Knygų negalima atversti nuo galo. Todėl visos maldos perskaitytos atvirkščiai – satanistinės. Atvirkščiai pasakytas žodis yra tamsių energijų modeliavimas. Veidrodis – tai visai kas kitą. Kai žiūrime į veidrodį, esame tarpiniame pasaulyje, daugiau silpnoje padėtyje.

П.Глоба. Древний календар, Москва 1994, С. 58–62


Dvyliktieji metai pagal Saturno ciklą VARNO metai
Spalva juodai mėlyna
1917; 1949; 1981; 2013

Tištrijos metai. Tai jis, Baltas raitelis, kovojo su sausros demonu Juoduoju raiteliu, bet tada sausra nugalėjo. Tištrija –tai žvaigždė Sirijus. Pasirinkimas, išbandymai, kosminė kova. Tištrijos metais daug nešvaros, dvėselienos, puvėsių – visą tai reikia naikinti. Totemas – Karališkas Varnas. Jis yra tarpininkas tarp Dangaus ir Žemės, visų atstumtas ir genamas vienišius. Jis neturi, kuo pasikliauti, išskyrus savimi. Varno metai – tai atstumimas, varymas, apribojimas, nepripažinimas, neteisingumas, epidemijos. 1917-ųjų metų bolševikinis užkratas nedaug geresnis už marą ir cholerą. Juodasis sausros demonas nugalėjo karį ant Balto žirgo, kurio simbolis buvo baltagvardiečių armija. Ciklas, prasidėjęs 1917 metais, veikė per visą pilietinį karą. Varno metais vyksta tik jėgų atstatymas, juoda maišosi su baltu. <...>

ANTITOTEMAS SOLITERIS

Varno metai tęsia Voverės metus, šiais metais daug lavonų, dvėselienos. Antitotemas – ypatingas lavoninis kirminas soliteris, kuris gyvena susiraitęs žarnyne. Tai parazitas, kuris pagal paskirtį visur įlenda be muilo, bet mėgsta savo vietą – „reikia Tėvynę mylėti“. Prie vietos jie prisirišę, nes tai jų maitinimosi šaltinis. Susisukęs gyvena kitų sąskaitą. Jei šių gimimo metų žmogus gyvena svetimų sąskaita, prisitaiko, parazituoja, o veidas pabalęs – tai antitotemas. Jų nenušausi, nes labai gyvybingi. Soliteris tai vienas iš labiausiai išniekintų antitotemų. Jų negalima maitinti, atsiribokite nuo tokių žmonių pykčio. Viename iš senovės zoroastiečių tekstų rašoma, kad maitinantis Soliterį žmogus neįeis į Dievo Karalystę, nes nebus įleistas. Tai tas pats, kas maitinti blogį. Šiais metais užkratas neplinta, bet lokalizuojasi vienoje vietoje.

Karališkas Varnas paklusdavo tik Tištrijai, sėdėjo jam ant rankos ir padėdavo išaiškinti Dykumų demoną. Varnas įsikuria arti švaraus vandens, šaltinių. Jis nekenčia sausros. Esamu metu Karališki Varnai beveik išnaikinti. Gyvena jie Sibire, taigoje. Žmogus Varnas kovoja su nešvara, neleidžia plisti užkratams, numato įvykius į priekį. Dangaus ir Žemės pranašas, vienišius. Jis turi didžiulę jėgą, bet sau jos nenaudoja, nes yra šios jėgos palydovas. Jis viską numato, gyvena ilgai ir liūdnai. Jis tiesiog išrinktas laikyti savyje jėgą, kuri veikia kitus.

Varna yra masių paukštis, pilka, be pasirinkimo, jai viskas vienodai rodo. Ji protinga, bet Gėrio ir Blogio, Tamsos ir Šviesos atžvilgiu,ji neskaito nei šventa, nei tamsi.

F.M.Dostojevskis 1812 metų gimimo, gyveno sunkiomis sąlygomis, išpranašavo ir numatė daug ką į priekį. 1949 metais buvo galutinai nubrėžta linija tarp kapitalizmo ir socializmo stovyklų. 1981 metais pajutome šių vaisių skonį. 1982 metais mirė bolševizmo ideologas Suslovas, taip prasidėjo iškilmingų laidotuvių penkmetis. 1981 metai prasidėjo SPIDo epidemijos. Galutinį atsakymą su šia liga gausime 2013 metais, iki to laiko jos nelikviduos.

П.Глоба, Древний календарь. Москва 1994 С 54–57

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Ket Bir 08, 2006 4:32 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 14 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 6 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007