Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 2:09 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 
60-ties metų (rytų) ciklinis kalendorius 
Autorius Žinutė
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 60-ties metų (rytų) ciklinis kalendorius
60-ties metų (rytų)
ciklinis kalendorius


Nuo senų senovės Rytų šalyse atsižvelgdavo ne tik periodinį Saulės ir Mėnulio judėjimą, bet ir į planetų-gigantų Jupiterio ir Saturno judėjimą.Todėl buvo sudarinėjami ne tik Saulės ir Mėnulio kalendoriai, bet ir 60-ties metų cikliniai Jupiterio–Saturno kalendoriai, kurie jungė tarpusavyje 12 Jupiterio ciklų ir 2 po 30 metų Saturno ciklus.

Skaičius “penki” buvo simbolis gamtos elementų - tai: medis, ugnis, žemė, metalas ir vanduo.Kiekvienam šiam elementui buvo atitinkama spalva: mėlyna arba žalia, raudona, geltona, balta ir juoda.Sutinkamai su naturfilosofijos principais, kiekvienas iš šių elementų turėjo prieš pastatymus, todėl kiekviena stichija turėjo kaip teigiamas taip neigiamas savybes.Pvz.ugnis iš vienos pusės duoda šilumą ir šviesą, dėka ko vystosi gyvybe ir augmenijos pasaulis, o iš kitos pusės degina ir naikina viskas kas gyva.Tokiu būdu 5 gamtos elementai turi 10 cikliškų ženklų arba sutinkant kinietišku apibūdinimu 10 "dangaus atšakų".

Be "dangaus atšakų" sujungtų penkiuose gamtos elementuose egzistuoja dar 12 "žemės šaknų" ,kiekvienam iš kurių nuo senų senovės priklauso vienas iš 12-kos žvėrelių.

Išdėsčius "dangaus atšakas" horizontaliai, "žemės šaknis" vertikaliai, taip kad susikertant susidarytų 60 skirtingų junginių,gausime 60-ties metų ciklą pagal kiniečių kalendorių.

Dangaus atšakos
stichija Medis Ugnis Žemė Metalas Vanduo
spalva mėlyna raudona geltona balta juoda

1 Žiurkė 1 13 25 37 49
2 Jautis(karvė) 2 14 26 38 50
3 Tigras 51 3 15 27 39
4 Kiškis 52 4 16 28 40
5 Drakonas 41 53 5 17 29
6 Gyvatė 42 54 6 18 30
7 Arklys 31 43 55 7 19
8 Avis(avinas) 32 44 56 8 20
9 Beždžionė 21 33 45 57 9
10 Višta 22 34 46 58 10
11 Šuo 11 23 35 47 59
12 Kiaulė(šernas) 12 24 36 48 60

60-ties metų ciklas, kuriame mes dabar gyvename, prasidėjo 1984 metais nuo Mėlynos Kiaulės, jos numeris–pirmas, antri ciklo metai buvo 1985 Mėlynos Karvės metai, treti 1986 Raudono Tigro ir t.t.Dabartiniai 2002 metai, sutinkamai lentele yra 19 pagal ciklą Juodo Arklio metai. Tokiu būdu galime paskaičiuoti bet kuriuos mus dominančius metus.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:26 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Kadangi Jupiteris daro pilną apsisukimą apie Saulę per 12 metų, kilo įdėja sudaryti kalendorių su 12-kos metų gyvūnų simboliais.Padalinus Jupiterio kelią į 12 lygių dalių po 30 laipsnių, kiekvienai daliai praeinat pro tam tikrą zodiako ženklą gavosi Saulės-Jupiterio 12 metų kalendoriaus ciklas.

Nr Pavadinimas metų, sutinkamai | Jupiterio padėtis
12 metų žvėrių ratu | zodiako ženkluose

1 metai Pelės (žiurkės) Jupiteris Ožiaragyje
2 metai Jaučio (karvės) Jupiteris Vandenyje
3 metai Tigro Jupiteris Žuvyse
4 metai Zuikio (katino) Jupiteris Avine
5 metai Drakono (krokodilo) Jupiteris Jautyje
6 metai Gyvatės Jupiteris Dvyniuose
7 metai Arklio Jupiteris Vėžyje
8 metai Avies (avino) Jupiteris Liūte
9 metai Beždžionės Jupiteris Mergelėje
10 metai Vištos (gaidžio) Jupiteris Svarstyklėse
11 metai Šuns Jupiteris Skorpione
12 metai Šerno Jupiteris Šaulyje

Gal būt senoliai Jupiteriui prilygindavo to žvėrelio savybes, per kokį ženklą eidavo tais metais Jupiteris. Pvz.Jupiteris Ožiaragio ženkle yra duobėje ir paprastai suaštrina žmoguje visus Jupiterio kompleksus.Atitinkantis šiems metams žvėrelis pelė–maža, pilka, nepastebima būtybė, o nori būti didelė ir pastebima (tai kompleksas mažo žmogaus, bet tik visuomeniniame plane, nes Jupiteris tai visuomenė). Žemame vystymosi lygyje, pas tokius žmones pasireiškia skūpumas, gobšumas, ir kuo ne žiurkės charakteris.Geriausiu atveju žmonės su Jupiteriu Ožeragyje – asketai altruistai, su absoliučiu pareigos jausmu ir sugebėjimu save paaukoti dėl aukštų tikslų.Gaila, kad kiniečių išminčiai sudaranėję šį kalendorių, kiekvieniems metams priskirdavo tik vieną žvėrelį; turbūt teisingiau būtų buve, jei būtų buvę nors du žvėreliai atitinkantys žemąjį ir aukštąjį metų lygį.Tikriausiai tokia informacija, kur nors ir yra, bet mūsų ji dar nepasiekė.Analogiškai galima peržiūrėti ir visus kitus metus.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:27 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Analogiškas Jupiterio kalendorius egzistavo nuo senovės ir zoroastros tradicijose, bet skirtingai nuo kiniečių , zoroastros kalendoriuje nėra parazituojančių arba išniekintų žvėrelių. Žiurkės metus atitinka Elnias (Briedis), Tigro-Sibiro tigras, Zuikio metus-Bebras, Drakono metus-Baltas Erelis, vietoje Gyvatės–Voras, o vietoje Bezdžionės–Mangustas.Likusieji žvėreliai tie patys.Stichijos atitinkančios kiekvienus metus lieka tos pačios.Tokiu būdu lentelė zoroastros Jupiterio kalendoriaus atrodo taip:

Eilės Pavadinimas metų Jupiterio padėtis
Nr 12-kos metų žvėrių zodiako ženkluose
ratui

1 metai Elnio Jupiteris Ožiaragyje
2 metai Jaučio Jupiteris Vandenyje
3 metai Sibiro Tigro Jupiteris Žuvyse
4 metai Bebro Jupiteris Avine
5 metai Balto Erelio Jupiteris Jautyje
6 metai Voro Jupiteris Dviniuose
7 metai Arklio Jupiteris Vėžyje
8 metai Avino Jupiteris Liūte
9 metai Mangusto Jupiteris Mergelėje
10 metai Gaidžio Jupiteris Svarstyklėse
11 metai Šuns Jupiteris Skorpione
12 metai Šerno Jupiteris Šaulyje

Tarp kitko visiškai tiksliai žinoma ir įrodyta, kad pas kiniečius pradžioje nebuvo tokio kaledoriaus, jis ten pasirodė tik 14-me amžiuje.Šiuolaikiniai moksliniai tyrinėjimai parodė, kad kiniečių rašyba iš viso yra labai jauna ir pasirodė tik kažkur apie 14-tą amžių.Todėl yra visiškas pagrindas įvesti istorinį teisingumą atitinkamai 12 metų Jupiterio ir 32 metų Saturno kalendorių pagal persų ir zoroastros tradicijas, o ne kaip dabar kiniečių. Pas kiniečius iki 14 amžiaus šio kaledoriaus nebuvo, o kai jis pasirodė jie kažkodėl įvedė ten kitus žvėrelius, kurie zoroastros tradicijoje skaitomi išniekinti.

Zoroastros tradicijose nauji Jupiterio metai pirmą Jauno mėnulio dieną Vandenyje, bet ne momentu Jauno mėnulio, o per Saulės patekėjimą. Išeitų, kad pagal mėnulio kalendorių pradžia Jupiterio metų gali būti 29-tą, 30-tą arba 1-mą mėnulio dieną.

Dabartiniai 2002 metai sutinkamai lentele yra Juodo Arklio metai, kurie prasidėjo 2002-02-12.
Saulė patekėjo-8.01
Mėnulis patekėjo-8.40
Jaunas 10.43
Mėnulis Vandenyje būtina sąlyga
(astronominiai daviniai pagal Maskvos laiką, Lietuvoje reikia pridėti 1 valandą)

Puslapis 74-76 Put arty”Almanach ARBA P.Globa

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:29 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Senovės kalendorius

Zoroastriečiai griežtai laikydavosi kalendorinių ciklų, jiems tai buvo šventa. Mes gyvename uždarame laike, o jame beveik viskas griežtai reglamentuota. Viename iš pagrindinių Zoroastros mokymo postulatų rašoma, kad pasaulis, kuriame mes gyvename, apjuodintas Blogio. Tačiau tai įvyko ne pradžioje, o tada, kai pasirodė Pykčio Dvasia, Agro-Manju. Todėl Gėrį ar blogį mes galime pasirinkti patys. Blogis ribotas ir su pabaiga. Gėris amžinas ir nesibaigiantis. Tai pagrindinis mokymo principas.

Laiko cikliškumas turėjo labai didelę reikšmę, nes jis nustatytas kartą ir visam laiku, jis ribotas, uždaras ir vadinasi Karana. Šis laikas turi didelį ciklą. Jis duotas visiems pasaulio kūriniams ir sutvėrimams. Duotas tam, kad per šį laiko ciklą – nuo pasaulio pradžios iki pabaigos, kol yra laisvo pasirinkimo teisė, pamatytumėme visas savo klaidas ir jų pasekmes, jei jos buvo padarytos, ir apsivalytumėme. Tas, kuris neapsivalys gaus tiek, kiek užsitarnavo, ypatingai dabar, kai pasaulio evoliucija artėja prie vidurio.

Ciklo vidurys, sutinkamai Zoroastros tradicijoms, jau artėja. Pusė ciklo ir pusė fazės, tai pabaiga epochos. Po jos ateis Frašegirdas. Frašegirdas krikščionybėje prilyginamas Paskutiniajam Teismui. Tai bus laikas, kai kiekvienas gaus, kiek užsitarnavo. Pasaulio egzistavimas tuo nesibaigs, tik atiskirs grūdai nuo pelų ir po to kiekvienas dar turės teisę save reabilituoti.

Visi mes esame apibrėžtoje, uždaroje erdvėje ir laike. Yra ir kiti pasauliai, bet į juos patekti galima, tik pragyvenus visą šį ciklą. Tačiau zoroastriečiams laiko supratimas nebuvo visiškai griežtas. Todėl šio didžiulio laiko tarpsnyje, kurį žmogus turi pereiti nuo pasaulio pradžios iki pabaigos, iki paskutinės teismo dienos, galima peršokti nuo vieno laiko rato ant kito. Tačiau tai ne taip paprasta, nes peršokimas nuo vieno rato ant kito yra grįžimas atgal. Jei nesugebėjai pabėgti, tai laikas prisideda ir žymiai sunkesnėmis sąlygomis. Tačiau yra galimybė pastatyti save į tokią padėti, kad tau skirtas laikas sutrumpėtų. Riboto laiko supratimas yra tik tiems žmonėms, kurie nesuprato, kad yra laisvas pasirinkimas tarp gėrio ir blogio. Jei žmogus dar nepabudo ir nepadarė savo pasirinkimo, tai erdvė ir laikas jiems griežtai riboti.

Kai tik žmogus pradeda dirbti su savimi, kai tik pasireiška jo laisvas pasirikimas, atsiranda galimybė išeiti iš uždaro rato. Atsiranda visiškai kitos galimybės. Žmogus gauna Chvarną, Charizmą arba Šventumą, tačiau ją gauna tik tie, kurie ją užsitarnavo.

Kiekvienas žmogus gyvena apibrėžtame laike, žinodamas savo ciklą, kuriame jis gimė, supratęs jį ir išsiaiškinęs viską, kas geriausia jo užkoduotoje gimimo programoje, gali pažinti pasaulio kūrimo įstatymus. O jei pažino, vadinasi gavo Charizmą. Už šio rato ribų be Chvarnos neišeisi, tai pripažįsta visos tradicijos. Vadinasi reikia žinoti savo mikrociklą, kuriame gimei.

Planetų ciklai zoroastriečiams buvo mažiau reikšmingi, nes buvo nepatikimi. Planetos amžinai persipina, niekada negrįžta į vieną ir tą pačią vietą. Nekeičiami, amžini principai užkoduoti dvylikoje dangaus sferų, dvylikoje Zodiako ženklų. O svarbiausias kalendoriaus principas, besikartojantys ciklai. Kalendorius rodo pasaulio kūrimosi ciklą nuo pasaulio pradžios iki pabaigos. Kalendoriuje proporcingas santykis švenčių, pasnikų ir kt., labai tiksliai suderintas su chronologišku pasaulėžiūros ciklu.

Zoroastrizme kalendoriai labai griežtai pritvirtinti prie saulės ir mėnulio metų. Yra dar vienas labai griežtas kalendorius, kuris siejasi su pasaulėžiūra. Jis labiau tikslus ir patikimas darbui su savimi, tai pastovus senovės kalendorius pagal Saturną. Jis duoda galimybę pažinti bendrą ciklą ir atidirbus klaidas gauti Chvarną, Charizmą ar Šventumą. Zoroastriečiai prisilaikė mažojo pasaulėžiūros rato, tai yra senovės kalendoriaus, kurio atsiradimas ištirpsta senovės istorijoje.

Zoroastra atėjo ir gyveno Avino epochos pradžioje (keturi tūkstančiai metų atgal), kai kalendorius jau buvo. Jis į jį įjungė tik kelias šventes. Modifikacijos kalendoriuje leidžiamos, jos siejasi su epochomis, bet ką nors pakeisti ar pridėti negalima iki amžių pabaigos. Šis kalendorius amžinas. Jis susikūrė tame laikotarpyje, apie kurį žinių liko tik nuotrupos. Firdousi savo knygoje „Šachname“ aprašė laiką, kai pasaulį valdė žmonės turintys Charizmą. Tai buvo karalių epocha. Avestoje karalius – visiškai normalus, paprastas žmogus. Jei pas jį buvo aureolė, jį laikinai skirdavo karaliumi, ir jis normaliai valdė, nes jam niekas nepriklausė. Valdžią gaudovo tie, kurie mažiausiai jos norėjo, ir jie tai priimdavo kaip darbą ir pareigą. Dirbo ir gyveno jie ne dėl savęs, o dėl žmonių.

Zorastrizme pati aukščiausia astrologijos sistema, tada kai žmogus pakyla virš savo paties horoskopo ir laiko savo horoskopu kalendorių. Tai duodama ne kiekvienam.

Kokia simbolika įdėta į zorastriečių senovės kalendorių? Kalendoriuje labai svarbus keletos Saulės metų apjungimas. Tai atlieka Saturnas arba Keivanas, kuris iki Agro-Manju įsiveržimo apeidavo apie žemę per 32 Saulės metus. Pasaulį sumaišė Agro-Manju (velnias), kai įsiveržęs į mūsų pasaulį viską palietė savo juodais sparnais. Išniekino planetas ir pakeitė jų ciklus, todėl dabar visos planetos turi gerąją ir blogąją puses. Labiausiai Saulės sistemoje buvo išniekinta Žemė. Agro-Manju ją pramušė kiaurai – nuo Antarktidos iki Taimyro. Atmosferoje anomaliniai reiškiniai, ozono skylės, kaip tik pasireiškia šiose vietose.

Žemė po Agro-Manju įsiveržimo taip pat pakeitė savo ciklą. Tai įvyko tada, kai susprogo planeta Faetonas, tai buvo pirmasis didvyris, kuris sukilo prieš Agro-Manju. Jis pirmasis gynė pirmą žmogų ir tapo pirma auka.

Kai Saturnas apie žemę apeidavo per trisdešimt du metus buvo Jamos carų epocha. Vienoje iš Avestos knygų „Videvdat“, viename iš pirmų įstatymų skyriuje apie kovą prieš devus (velnius), aprašoma Jamos istorija. Jama – tai pirmas caras ir pirmas žmogus gavęs Charizmą. Jamai buvo suteikta laisvo pasirinkimo galimybė. Jis pasirinko: žemę padaryti žydinčia, išplėsti jos valdas ir padaryti ją nepažeidžiamą, neprieinamą blogiui. Jama išplėtė žemes ir padarė neprieinamą erdvę –Varą arba giminių žemę. Ta vieta buvo neprieinama audroms, planetų konsteliacijoms, bei pasauliniam potvyniui. Vara liko neprienama pasauliniam tvanui. Ji aprašoma ne kaip Nojaus laivas. Pakliuvęs į uždarą Varos erdvę, žmogus jautėsi tarsi gigantišoje jūroje, tartum ciklono centre, nes jis buvo apgintas. Varos viduje egzistavo savas laikas, nepriklausomas nuo to laiko ir tos erdvės, kuri yra už jos ribų. Vara – tai gynyba nuo visokiausių nelaimių ir ją žmogus gali užsidirbti savo darbu ir praktika.

32 metų kalendorius orientuojasi į Saturno karalystę. Tai paskutinė paprasta akimi matoma planeta. Saturnas arba Keivanas – tai prisiminimai apie aukso amžių ir galimybę panaudoti kalendorių savo nuosavos Varos sukūrimui, tai yra giminių žemei, kuri duoda pilną apsaugą nuo blogio įsiveržimo. Šioje žemėje šeimininkas yra žmogus ir ten yra jo laikas ir jo erdvė. Kiekvienas žmogus gali tapti savo likimo šeimininku.

Zoroastros kalendoriaus ciklas padeda žmogui pažinti visą pasaulėžiūrą, nes mažas ciklas atspindi didelio ciklo įstatymus. Žmogus – tai mikrokosmosas, atspindintis didžiojo kosmoso įstatymus.

Senovės kalendoriuje kiekvieni metai turi atinkamą simbolį, kuris siejasi su vienu iš „gerųjų“ gyvūnų. Jis yra metų totemas. Totemui priešingas yra antitotemas, kuris siejasi su demoniška esybe, per kurią pasireiškia blogio jėgos.

Kodėl kiekvieni metai siejami su gyvūno totemu? Todėl, kad gyvūnijos karalystė stovi prieš žmonijos karalystę. Gyvūnas yra tarpininkas, palydovas tarp visų gamtos karalysčių. Gyvūno totemas padeda žmogui pažinti save, nepametant savojo „Aš“. Totemas – tai ne tik gyvūnas. Su juo siejasi apibrėžta simbolika, apibrėžtos savybės, kurias savyje reikia atidirbti. Meditacija savo totemui svarbi kiekvienam žmogui, jis padeda žmogui iš vidaus pasikeisti, persistatyti. Tai žmogaus alcheminis pasikeitimas.

Skaičius 32 – tai ne visiškai paprastas skaičius, tai prisiminimas apie buvusią harmoniją, kurią galima atstatyti. Trisdešimt du padalyta iš dviejų yra šešiolika, zoroastrizmo tradicijose tai 16 Šventų Žemių, tai 16 atžymėtų teritorijų. Šešiolika padalyti iš keturių lygu keturi. Tai keturi kryžiaus galai, gyvenimas laike ir erdvėje.

Pagal numerologiją trisdešimt du yra trys plius du. Trys – tai Marsas, aktyvumas, viską nugalinti pradžia, trejybė valdanti pasaulį. Du – Mėnulis pasirinkimo simbolis, persistatymas. Sumoje du plius trys lygu penki, tai Jupiteris, karalių žvaigždė. Bachramas (Marsas-jėga) plius Max (mėnulis-pasirinkimas) lygu Jupiteris, nekeičiamas aukščiausias Įstatymas.

Trisdešimt du – tai aštuoni padauginta iš keturių, per tą laiką įvyksta keturi Veneros ciklai. Tai keturi laikai: praeitis, dabartis, ateitis ir amžinybė. Aštuoni, aštuonkampė žvaigždė yra begalybės simbolis, Uranas, pasirinkimo laisvė, atsinaujinimas.

Kiekvieni metai siejami su gyvūnu ir jie turi savo totemą ir antitotemą. Metai turi ne tik vieną iš gerųjų globėjų, bet ir vieną iš devų (velnių). Be gimimo (metų) Chvarnos, žmogus dar gali gauti mėnesio ar dienos Cvarną. Tai yra mikrochvarna, kažkokiam ribotam laikui.

П.Глоба. Древий календарь, Москва, 1994. С. 3-14

32 metų kalendorius pagal SATURNO ciklą
Senovėje zoroastriečiai griežtai laikydavosi kalendoriaus. Kiekvienus metus atitinka geras gyvūnas, kuris vadinasi totemas ir blogas antitotemas. (Rytiečių dvylikos metų Jupiterio kalendoriuje taip pat kiekvieni metai atitinka gyvūnus, tik ten nėra antitotemo). (Metai padedami skaičiuoti nuo lygiadienio Kovo mėn. 21 dienos)


01. ELNIO 1906, 1938, 1970, 2002
02. AVINO 1907, 1939,1971, 2003
03. MANGUSTOS1908, 1940, 1972, 2004
04. VILKO 1909, 1941, 1973, 2005
05. GANDRO 1910, 1942, 1974, 2006
06. VORO 1911, 1943, 1975, 2007
07. GYVATĖS 1912, 1944, 1976, 2008
08. BEBRO 1913, 1945, 1977, 2009
09. VĖŽLIO 1914, 1946, 1978, 2010
10. ŠARKOS 1915, 1947, 1979, 2011
11. VOVERĖS 1916, 1948, 1980, 2012
12. VARNO 1917, 1949, 1981, 2013
13. GAIDŽIO 1918, 1950, 1982, 2014
14. TAURO 1919, 1951, 1983, 2015
15. BARSUKO 1920, 1952, 1984, 2016
16. KUPRANUGARIO 1921, 1953, 1985, 2017
17. EŽIO 1922, 1954, 1986, 2018
18. DANIELIAUS 1923, 1955, 1987, 2019
19. DRAMBLIO 1924, 1956, 1988, 2020
20. ARKLIO 1925, 1957, 1989, 2021
21. GEPARDO 1926, 1958, 1990, 2022
22. POVO 1927, 1959, 1991, 2023
23. GULBINO 1928; 1960; 1992; 2024
24. LŪŠIES 1929; 1961; 1993; 2025
25. ASILO 1930; 1962; 1994; 2026
26. BALTOS MEŠKOS 1931; 1963; 1995; 2027
27. Erelio 1900;1932;1964;1996,2028
28. Lapės 1901,1933,1965,1997
29. Delfino 1902; 1934; 1966; 1998; 2030
30. Šerno 1935; 1967; 1999; 2031
31. Apuoko 1904; 1936; 1968; 2000
32.Sakalo 1905; 1937; 1969; 2001

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Paskutinį kartą redagavo Baltas Sek Gru 25, 2005 6:41 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Sek Gru 25, 2005 6:30 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
2002 ELNIO metų apžvalga

Pagal 32 metų Zoroastros kalendoriaus ciklą 2002 03 21 – 2002 03 20 metai yra pirmieji. Metai pradedami skaičiuoti nuo kovo 21 dienos (pavasario lygiadienio)

2002 metais kovo 21 d. tekant Saulei planetos Žemė erdvinėje laiko struktūroje ir žmonijos istorijoje įvyko unikalus reiškinys. Tuo pačiu laiku baigėsi ir naujai prasidėjo keli laiko ciklai: mažasis 32 metų Saturno ciklas, vidutinis 256 metų ir didysis 8192 metų. Šie ciklai atitinka senovinius kalendorius. Jų paskirtis padėti žmonėms išsirinkti teisingą kelią ir sulaukti dieviškos malonės. Gauti Aureolę, kurią angelai-sargai dovanoja mums kartu su mums paskirtu laiku. Kiekvienas kalendoriaus ciklinis perėjimas Avestos astrologijos sistemoje turi simbolišką Činvat Tilto supratimą, kuris atskiria ir jungia skirtingus pasaulius. Tai vaivorykštė, kuri spindi septyniais atspalviais. Pagrindinė spalva balta, kuriai lūžtant gaunasi spalvų spektras. Pilnas 256 metų periodas turi aštuonis trisdešimt dviejų metų ciklus. Kiekvienas 32 metų kalendorinis ciklas ir kiekvieni šio ciklo metai turi savo atspalvį. Pagrindinės spalvos eina tokia tvarka: balta, violetinė, mėlyna, melsva, žalia, geltona, oranžinė, raudona.

Elnio metus simbolizuoja balta spalva, nes 32-jų metų cikle tai yra pirmieji metai. Spalva švari, neužteršta ir nenuodėminga. Vadinasi, šie metai atidaro aktyvųjį, šviesųjį periodą, su kuriuo siejasi nauji pradėjimai. Metai valdomi paties Pasaulio Kūrėjo, kuriam Visatos platybėse priešpastatomas Griovėjas. Tai yra pirminio pasirinkimo tarp Gėrio ir Blogio, tarp Šviesos ir Tamsos metai. „Baltais“ metais nesutaikomoje kovoje visada susiduria blogio ir gėrio jėgos, nes Liuciferis visada stengiasi apjuodinti ir išniekinti Dievo kūrinius ir šį baltumą. Daugelis asmenybių tokiais metais išryškėja kaip kūrėjai arba kaip piktadariai.

Elnias – išdidumo simbolis, kuris siekdamas aukštumų, veržiasi į viršų ir į priekį. Jo ypatingoji misija: išaiškinti ir apriboti blogį, padėti kūrėjams atrasti savyje kūrybinę pradžią. Nukrypimai nuo Elnio metų misijos pasireiškia kaip melagingas pavyzdys kitiems, „pikta“ valdžia, noras griauti, leidimas visko, kas bloga, spaudimas, despotizmas ir kt.

Elnio metų valdovas yra Jupiteris. Tai valdžios, įstatymų, tvarkos visuomenėje ir autoritetų simbolis. Avestos tradicijoje, Jupiterio vardas yra Muštar, išvertus tai „žmonijos vedlys”, o aukštesniame lygyje – Hormazd, kosminio įstatymo saugotojas, pasaulio Kūrėjas. Valdant Jupiteriui, žmonės buriasi į partijas, koalicijas, susivienijimus, pašvęsdami save vienai ideologijai ir mokslui. Geriausiu atveju, jis apdovanoja savo globotinius užsitarnautu autoritetu, mokėjimu valdyti dideles žmonių grupes, paruošdamas kelią aukštiems, kilniems darbams. Žemame lygyje tai pasireiškia, kaip neįtikėtinas godumas, tuščiagarbiškumas ir savimyla.

Jupiteris globoja mokytojus, pedagogus, dvasinius vadovus, filosofus, o taip pat bendruomenių su gerais darbais vadovus.

П.Глоба. Календарь зороастийский. „Год Оленя“. Минск, 2002. С 44–46

Šis tas iš daugiamečių elnių gyvenimo stebėjimų

Taurusis elnias – gražus, pasitempęs ir grakštus gyvūnas. Pas jį didelės išraiškingos akys, ilgos jautrios ausys, ilgos stiprios kojos ir stiprus muskulingas kūnas. Įdomiausia ypatybė šių gyvūnų yra didžiuliai šakoti ragai. Pas kai kuriuos jų aukštis siekia iki dviejų metrų. Elnias sveria nuo 500 kg iki 800 kg. Gyvenimo ilgumas iki 20 metų, kartais gyvena ir ilgiau.

Galingi raguočiai su patelėmis praleidžia tik vieną mėnesį per metus, poravimosi metu. Stiprus patinas kartais surenka apie save apie dvidešimt patelių. Bet tai netikras haremas, nes patinas nėra vedlys ir bandos nesaugo. Vienintelis jo tikslas yra saugoti, kad patelė neperbėgtų pas kitą patiną. Tokiu atveju jie ryžtingai ir be baimės stoja į kovą su varžovu ir naudojasi savo išraiškingais ragais ir stipriomis kanopomis kaip baisiu ginklu.

Poravimosi metu elniai kartais pasireiškia pačiais netikėčiausiais būdais. Aprašytas atvejis, kaip elnias įnirtingai domėjosi kumele, kuri buvo įkinkyta į medžiotojų vežimą. Į jos žvengimą jis atsakydavo nenutraukiamais “lojančiais” garsais ir sekė vežimą slėpdamasis už krūmų ir stengėsi būti, kur nors netoliese. Būtent todėl žmonėms pavyko jį privilioti ir nušauti.

Ragus, kurių svoris apie 14 – 16 kg, turbūt nelabai malonu nešioti ant galvos, didesnę metų dalį. Jie yra pas visų rūšių patinus. Elniai ragus meta maždaug vasario mėnesį. Dar anksčiau apie liepą, rugpjūtį, po to, kai jie į akmenis ar uolas nubraukia odinį ragų paviršių, ragai būna panašūs į sutvirtėjusį kaulą. Po poravimosi ypatingos ląstelės ištirpdo kaulą prie pagrindo ir jie nukrenta nuo galvos abu iš sykio. Daugeliu atveju jie juos ir sugriaužia. Po ragų numetimo elniai tarsi patenka į šoko būseną, tokioje būsenoje jie jaučiasi nepilnaverčiai ir apgailėtini. Viename zoologijos sode stebėjo, kaip gražuolį elnią, kuriam anksčiau visi duodavo kelią, priekinėmis kanopomis lupo sena patelė, o jis nuo jos bėgo.

Ragų išsišakojimas nepriklauso nuo amžiaus. Daugiausiai tai priklauso nuo maitinimosi. Kai elnias persiverčia per savo geriausią amžių, po 14 – 15 metų ragai pradeda mažėti. Medžiotojų pilyje Saksonijoje, kabo tauraus elnio ragai sveriantys 18,8 kg ir turintys 66 ataugas. Tuos ragus Prūsijos karalius Fridrichas I perleido Saksonijos karaliui už ypatingai augalotą kareivį savo Potsdamo garnizonui. Pasakoja, kad elnią atvarė girininko duktė, atjojusi raita ant prijaukinto elnio.

Be ragų elniai būna trumpai. Pradžioje išdygsta nedidukai ragai, vadinami pantais. Pantai pilni daugybės nervų ir kraujagyslių ir labai jautrūs skausmui. Pantai nuo senovės buvo laikomi gydomais ir buvo naudojami gydymo tikslams. Maskvoje buvo atlikti pantų klinikiniai tyrinėjimai. Pantuose iš tikrųjų yra daugybė lytinių hormonų ir biologiškai aktyvių medžiagų. Iš jų daromi vaistai teigiamai veikia organizmą nuo senėjimo ir efektyviai gydo žaizdas.

Daugiausia elniai ragus naudoja tarpusavio kovoms. Tačiau būna atveju, kad jie panaudojami kitiems tikslams – paskanauti obuoliais. Aprašomas atvejis, kai elnias sode, niekaip negalintis prieiti prie prinokusių obuolių, atsistojo ant užpakalinių kojų ir purtė galvą ragais smarkiai judindamas šakas, obuoliai krito žemyn, ko jam ir reikėjo.

Kartą elnius ruošėsi pervežti į kitą zoologijos sodą. Į eilę sustoję žmonės po truputėlį stūmė elnius link siauro praėjimo. Netikėtai visa banda pasisuko į žmones. Vienas elnias truputėlį pritūpė ant užpakalinių kojų, pasispyrė ir pralėkė virš žmonių galvų. Juo pasekė ir likusieji keturiolika elnių. Mačiusieji šį įvykį pasakojo, kad tai buvo stulbinantis reginys. Du gyvūnai iš priešingų kampų ore susidūrę šonais, kaip kamuoliukai atšoko vienas nuo kito. Sekančią minutę elniai tartum niekur nieko ramiai ganėsi pievelėje ir su baime žiūrėjo į supančius juos žmones. Pagal žymes paliktas žemėje buvo nustatyta , kad be įsibėgėjimo jie peršoko apie vienuolika metrų. Kodėl tada usūrinis tigras, kurio šuolis lygus šešiems metrams, pagauna elnią? Pasirodo esmė ne šuolyje, o tigro riaumojime, jis elnią tartum paralyžuoja. Tolimųjų rytų medžiotojai, ne sykį pastebėjo, kaip elnias, kuris šuoliu lengvai gali išgelbėti savo gyvybę, išgirdęs tigro riaumojimą sustoja ir vietoje mindamas kojomis niekur nebėga.

Kadangi šie taurūs gyvūnai visada buvo laikomi “ponų” grobiu, juos buvo priimta dovanoti kaip brangią dovaną.

П.Глоба. Календарь зороастрийский, Год Оленя. Минск 2002. С95-100

Akteonas-Elnias ir Artemida-Diana

Graikų-romiečių mitologijoje

Deivė Diana (Diana – romiečių mitologijoje, Artemida – graikų) laikoma ne tik Mėnulio įsikūnijimu, bet ir medžioklės deive. Ji turėjo ryžtingą ir savarankišką charakterį. Lydima nimfų daug laiko praleisdavo miškuose ir kalnuose. Jos nepakeičiamas atributas buvo lankas ir strėlės.

Dianos mylima vieta buvo nedidelė įlanka (grot), pasislėpusi pušų ir kiparisų šešėlyje. Pavargusi nuo medžioklės, Diana čia ateidavo pailsėti ir išsimaudyti švelniame upelyje. Kartą piktas likimas į tą vietą atvedė Akteoną – Avtonojos ir Aristėjos sūnų. Supykusi Diana (pagal pirmą versiją, kad Akteonas pamatė ją besimaudančią nuogą, antra – kad norėjo ją išprievartauti, trečia – kad norėjo pasisavinti jos medžioklės reikmenis) pavertė Akteoną į Elnią, ir jis tapo nuosavų šunų grobiu, kurie anksčiau ištikimai tarnavo savo šeimininkui.

Išsamiai šią istoriją apdainuoja senovės Romos poetas Ovidijus.

П.Глоба. Календарь зороастрийский, Год Оленя. Минск, 2002. С 102

Pirmieji metai pagal Saturno metų ciklą yra
ELNIO metai
Metų spalva balta
1906;1938;1970;2002

Elnio metai siejasi su matomu pasaulio Kūrėju, pačiu Achura-Mazda, tai pasirinkimas, kova su Angro-Manju. Čia visuomet susiduria dvi priešpriešinės pradžios. Jei tais metais pasirašytų sutarčių nesilaikoma, tai laužytojai yra Agro-Manju pasekėjai.

Tai metai, kurie siejasi su sutartimis, visomis stichijomis ir visais palaimintais Kūriniais. Tais metais visada kovoja dvi srovės juoda ir balta. Šiais metais asmenybės išryškėja kaip kūrėjai arba kaip piktadariai. Tai pirminis pasirinkimas tarp Šviesos ir Tamsos. Pavyzdys: 1938 m. buvo pasirašyta Miuncheno sutartis. Hitleris sulaužęs sutartį gavo atpildą po septynerių metų.

Šių metų totemas ELNIAS su auksiniais ragais. Mitologijoje, visose tradicijose, elnias su auksiniais ragais minimas kaip atgimimo ir išdidumo simbolis. Tai gėrovės, pasišventimo ir aukščiausios jėgos ženklas. Tai žmonės, kurie per kliūtis eina pirmieji. Kai žmogus turi Charizmą, jam duodami totemo bruožai: tai aukšti, sausi, ilgakojai, šviesiaplaukiai žmonės. Jie išdidūs, žinantys savo vertę, vienišiai darbuose, pirmieji išradėjai, netikėtai pasireiškiantys. Jų kūrybines mintis, kaip taisyklė, įgyvendina kiti žmonės, retais atvejais patys. Labai kūrybingi, mažai kalba, gali pasireikšti didelis jausmų protrūkis, koncentruojasi į vieną svarbiausią kryptį.

Jei žmogaus charakteryje yra elniškų savybių, pasireiškia Elnio totemas, vadinasi žmogus „prieš charizminėje“ padėtyje.

Žmonėms, gimusiems Elnio metais, labai svarbūs trisdešimt tretieji gyvenimo metai. Trisdešimt trečiais gyvenimo metais pagal Saulę Venera grįžta į savo vietą, tai grįžimas į pradinę formą.

O koks normalus elnias be ragų? Pas jį būtinai yra ragai auksiniai ar paprasti. Ir juos reikia nešioti garbingai ir su pasididžiavimu. Ragai simbolizuoja karaliaus karūną, kurie numetami, kai valdžia panaudojama neteisingai, tai didelis išbandymas.

Jei žmogus gyvena ne pagal totemą, pas jį nėra jokių aiškių minčių, jis tarsi amžiname rūke, nepadoriai storas ir plikas, jei jis yra valdžioje (Brežnevas, Čerčilis, Leninas), reiškia, kad jis pasinaudojo Charizma savo tikslams, ją pavogdamas iš žmonių ir už tai jis turės sumokėti.

Antitotemas – tai Agro-Manju įsikūnijimas, atstumiantis ir apsileidęs. Elnio metų antitotemas – Karpuota rupūžė. Jei žmogus su karpomis, plikas, slidus ir panašus į rupūžę vadinasi jis pavogė Chvarną. Gali būti simpatingas, viliojantis, traukiantis kitus, o viduje šaltas, negailestingas, melagis. Tai kvaksintis, pasipūtęs, amžinai nepatenkintas, norintis valdžios, su nieku nesiskaitantis, pasisavinantis sau kitų nuopelnus žmogus. Jis ardo šio pasaulio dangaus įstatymus.

Tikrinkime save pagal šventus gyvūnus. Kiekvieno zoroastriečio diena visada prasideda su saulėtekiu ir jie niekada jo nepramiega.

П.Глоба, Древний календарь. Москва, 1994. С 15

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Paskutinį kartą redagavo Baltas Sek Gru 25, 2005 6:46 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Sek Gru 25, 2005 6:31 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Antrieji metai pagal Saturno metų ciklą 2003 03 21 –2004 03 21
Avino (avis, avinėlis) metai
Metų spalva violetinė
1907, 1939, 1971, 2003m.

Šiais metais įsikūnija visų mirusiųjų sielos. Žmonės, kurie gimė antrais ciklo metais, laikomi karmiškai atžymėti. Jie būna atžymėti karminiu palaiminimu arba prakeiksmu ir yra ypatingai kontroliuojami savo mirusiųjų ainių. Gimę šiais metais visi įsikūnija savo giminėje, neišeina iš savo šeimos karmos ir pašventinimą gali gauti tik tada, kai ne vieną kartą gimsta savo šeimoje. Tokiems žmonėms reikia gerbti savo ainius, nes niekindami savo giminės medį, jie patiria didelius smūgius ir giminės prakeiksmą. Jei jūs gimėte aukščiau išvardintais metais ir Lietuvoje, tai ir anksčiau čia buvote gimęs, o jūsų mama kažkada jau buvo jūsų mama , ir jūs esate savo tėvų vaikas ne pirmą kartą. Apie tai reikia žinoti, tai atpildo metai. Antri ciklo metai priklauso nuo susikaupusios karmos jūsų genetikoje. Šiais metais Nematoma Akis stebi mūsų Žemę iš ano pasaulio, įsikūnija ainiai ir įvyksta karminis atpildas. Šiais metais netikėti įvykiai siejasi su ainiais, kurie valdo jūsų veiksmus. Tai metai, kada realiai gali įsikūnyti Gogolio „Baisus kerštas“ ir jame pavaizduotas žmogus su anti-Charizma. Žynys, kuris neša visų savo praeitų kartų prakeiksmą, gali įsikūnyti šiais metais.

Tai metai, kada žmonės jungiasi į bandą ir turi kolektyvinę energiją. Bendra metų tendencija – agresyvumas. Kita pusė – vidinė ramybė, kada kolektyve žmogui norisi padaryti daugiau gero. Toks žmogus neša ramybę ir taiką ir yra labai aktyvus. Jis nori apjungti žmones, įgyvendinti tradicijas ir perteikti žmonėms geriausias jam duotas ainių savybes. Jis nuolatos rausiasi savo genealogijoje ir stengiasi iškelti viską, kas joje yra geriausio. Visa tai daro ne dėl savęs, bet stengiasi būti vertas savo giminės karmos. Ne tik giminės, bet ir tautos egregoro, bei istorinės karmos. Šeima šiems žmonėms šventa ir nepajudinama. Įtraukimas į šią veiklą didelių kolektyvų jiems yra labai svarbu.

Neturintys kolektyvinės energijos yra piemens netekę gailesčio verti avinėliai. Tai panika, baimė, aviniškas kvailumas, atsisakoma šaknų, tradicijų. Pjaunamas genetinis medis, ant kurio patys sėdi. Taip reiškiasi tamsi karma. Šiais metais gimsta genetiniai išsigimėliai arba prakeikti, pasmerkti vaikai. Jie niekina kapus, jie neturi sąžinės ir garbės. Tai kiauliška avis, kuri gadina giminės medį, naikina egregoro dvasią, giminės ir tautos lizdą, perimdama viską, kas yra blogiausio šioje giminėje. Ir visa tai bando įdiegti kolektyve ir jame įsitvirtinti. Kiauliška avis yra metų antitotemas. Pavyzdys: Kašperovskis (gimęs 1937 m.) užsispyręs ir iš kelio neišsukantis žmogus, jo devizas „Aš pats viską galiu, o jūs banda, kurią aš turiu vesti. Aš galiu išgydyti, bet kokią paveldimą ligą“. Taip pasireiškė jo žemo lygio avinas.

Avino metais gimusių žmonių žvilgsnyje yra kažkas aviniško. Jis nei storas, nei plonas, garbanotas, išsprogusiomis akimis, truputėlį atsikišusiais dantimis. Jo totemas turi matytis veide. Viduriniame lygyje formuojasi žmogus norintis kaupti informaciją, dirbti kolektyve, orientuotis į praeitį.

Avinas, turintis charizmą, išsiskiria kantrybe, paklusnumu, pareigos jausmu, kartais gali pasireikšti užsispyrimas, bet tik principiniuose reikaluose pagerbiant giminę, tradicijas, giminiškus ryšius. Jis turi turėti santyįi su žeme, skleisti tai, kas protinga, gera, amžina. 2003 metai karmiškai siejami su Fravašais ( pirmieji ainiai), nes yra pirmi naujos epochos metai, kai žmonės iš tikrųjų bus surinkti į vieną bandą. Jei veiks antitotemas, vyks sunkūs įvykiai, žemės drebėjimai, stichinės nelaimės, masinės žūtys. XVI amžiuje Kinijoje buvo didžiausias žemės drebėjimas per visą žmonijos istoriją, žuvo apie milijonas žmonių. Tiems laikams tai buvo labai didelė katastrofa.

П.Глоба, Древний календарь. Москва 1994, С. 18-21.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:33 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Tretieji pagal Saturno metų ciklą
MANGUSTOS metai
Spalva mėlyna, tai kosminė Ataro ugnis.
1908, 1940,1972, 2004

Šiais metais visuose geruose darbuose reikia palaikyti Ugnį. Priešingu atveju bus gaisrai, baisi ugnis ir nenusakomai blogi reiškiniai. Ataras – dvasinga Ugnis, tai kūrybą ir gyvenimo kovą patvirtinanti pradžia, kuri nugali pradinę Tamsą Gamtoje ir Gyvenime. Tamsa visada bijo Mėlynos Ataro Ugnies. Raudona ugnis, raudona liepsna buvo ir yra Velnio. Į zoroastriečių šventyklas būdavo nutiesti dujotiekiai ir degdavo mėlynos spalvos Ugnis. Velniai dega mėlynoje liepsnoje. Azarbaidžanas(Asurbagdan) – tūkstančių ugnių šalis, ten šventovėse degdavo liepsna iš dujinių lempų.

Žmogus gimęs šiais metai, turi turėti savyje mėlyną liepsnelę, kuri nugali Tamsos pradžią. Jis turi naikinti visokią, nešvarą, atmatas. Tačiau liepsna lengvai keičia savo spalvą ir ji staigiai gali įsiliepsnoti raudonai. Tada žmogus pasireiškia kaip tamsos atstovas ir jo paties liepsna jį naikina. Mangusta – žvėrelis, kuris mato blogį ir kovoja su juo. Kūrybinė ugnies pradžia yra jo miklumas, staigus šuolis ir pergalė. Mangustas miklus, greitas, jautrus, viską užuodžia, ištempia iš tamsos į šviesą vienišius juodulius, niekam nedaro išimčių, gerai susigaudo įvairiose intrigose. Jo negali apgauti jokia gyvatė, jokiais nuodais jo nepaimsi, mangustas labai prisirišęs prie žmogaus. Tokiam žmogui kūrybinė ugnelė reikalinga visuose pradėjimuose. Jis turi būti apsukrus, budrus ir pasiruošęs visais atvejais stoti į kovą su blogiu. Tai aukščiausioji šių metų Charizma. Pavyzdys: Mangustėlis iš Kiplingo pasakos „Riki-Tiki-Tavi“. Čia ir bailė Čiučiundra, ir gyvatė, kurią mangustėlis kaptelėto už sprando, ir gyvačiukai, kurie vos vos neišsirito. Tai pasakėlė, kuri labai atitinka šių metų simbolį.

Mangustos metais gimsta žmonės su specifinėmis savybėmis. Todėl, kad mangustos metai siejasi su mėnulio fazėmis. Mėnulio fazės – tai besikeičiantis pasaulis, o mums reikia siekti pastovumo (pagal Saulės kalendorių), tvirtumo, Įstatymo. Būtent čia Mangusta ir pasireiškia, kaip pradinis ugnies Dvasios įsikūnijimas. Pradiniuose geruose darbuose Ataro savybės tai didelis gyvybiškumas, lankstumas, vikrumas, sugebėjimas orientuotis – tai visų gyvenimiškų reiškinių Ugnis. Jis viską apjungia, greitai reaguoja į netvarką, greitai užsidega ir sunaikina Blogį. Zoroastriečiai gale metų visada degindavo susikaupusias šiukšles.

Geru atveju Ugnies simbolis Mangusta nugali gyvates. Apsukrus, sidabriniu kailiuku jis mums primena Ugnį, taip pat ištikimybės, pastovumo, greičio, mokėjimo orientuotis situacijoje, persimesti iš vienos situacijos į kitą simbolį. Šiais metais gimę, turi turėti lankstų ir imlų charakterį.

Bloguoju atveju tai melagis, bukas, nesusigaudantis situacijoje, murzius. Žemame lygyje – tai ugnį naikinanti mangusta, kuris dirba tamsiosioms jėgoms savo nenusakomu, chaotišku, gudriu ir klastingu charakteriu.

Mangustos antitotemas Kobra, jos žvilgsnis suktas, hipnotizuojantis. Tai ilgaamžiai su savo paslaptimis žmonės, atvirkščiai nei mangustos, kurių gyvenimas visų akyse. Antitotemas liesas, išsitempęs ir labai gremėzdiškas, tačiau lankstus ir plastiškas (Dantesas, nušovęs Puškiną).

Mangustos metais viešpatauja avantiūros, staiga žmonėms prireikia nuotykių. Kai kas ir išlošia, tai startinis laimingas atvejis, galimybė išlošti laimingą bilietą. Mangustas toks žvėrelis, kurio gyvenimas atsitiktinumai.

Pvz. Mangustos metais 1492 metais Kolumbas išplaukė į Indiją, o atrado Ameriką. Tais pačiais metais buvo nutraukta lenkų-lietuvių unija, tai yra Lietuva atsiskyrė nuo Lenkijos.

1812 metais Napoleonas sudegino Maskvą, kareiviai sukūrė laužą šventykloje. Mangusta stipriai įsikabino Napoleonui į sprandą, ko rezultate jis neteko visos armijos ir žlugo.

П.Глоба. Древний календарь, Москва 1994 С. 22-24

DAINELĖ APIE MANGUSTĄ
V. Visockis

„Gyvatės aplinkui – tegul joms bus tuščia!“–
Iš pradžių šitaip šaukė žmogus.
Ir talkon jis pasikvietė mangustus,
Kad šie išvalytų namus.

Tuoj ėmėsi darbo mangustai,
Be gailesčio sau ir kitiems,–
Išėjo jie į medžioklę
Su tikslu padėti žmonėms.

Dykumose, stepėse, tarpekliuose
Netgi davė įsakymą sargams –
Aplenkti naudingas gyvates, o
Nuodingas išnaikinti visas.

Pasiruoškit – dabar jau bus liūdna:
Paslapčia pasirodė žmogus.
Pastatė jis spąstus mangustui,
Paskelbdamas jį blogu žvėreliu.

Atėjo žmogus iš pat ryto,
Sukišo mangustus maišan.
Nors verkė jie ir šaukė:
„Juk naudingas žvėrelis esu“

Sulaužytus, žaizdotus mangustus,
Vis metė kaip grybus maišan.
Nuo skausmo apkvaito jie
Ir nuo likimo žiauraus.

Spėliojo jie: „Kas gi čia atsitiko?
Kodėl gi mus neša myriop?“
Prašneko su perlaužta koja,
Senukas mangustas staiga.

„Belgijoj ožkos sugraužė kopūstus,
Žvirbliai kinų laukuose sunaikino ryžius,
O Australijoj blogi mangustai
Sunaikino nuodingų gyvačių lizdus.

Tai žmonių padėka jiems už darbą
Nuo apsišvietusių šitų žmonių
Matyt, negali žmogus be gyvačių
Vadinasi, negali jis ir be nuodų.

П. Глоба. Календарь астрологический зороастрийский „Год Мангуста“. Минск, 2004. С 347.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:35 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Ketvirtieji metai pagal Saturno ciklą
VILKO metai
Metų spalva melsva
1909;1941;1973;2005;

Vilkas yra vienas iš šventųjų gyvūnų. Jo metai siejami su Izedu Rammanu, griaustinių ir audrų Dievu. Jis akiračio globėjas Visatoje. Tai stichinių ir gamtinių reiškinių metai. Galingi kataklizmai pratęsia Ugnies metų tendencijas, tačiau tai jau ne Ugnies jėga, o sprogimo su vulkaniška galybe jėga. Tai ne Karo Dievas, o plutoniška jėga, kuri apjungia žmones ir jų likimus. Kitus išmėto, kaip šipulius. Kas sugeba įsirašyti į šį ritmą ir pakliūti ant bangos, jam ši jėga būna normali. Kas nesugeba bus išmestas, perdirbtas, sumaišytas lyg kortų kaladė.

Griausmingas Dievas Rammanas yra ir turtų Dievas, apdovanojantis tuos, kurie moka iškentėti, nugalėti nukritusias ant jų pečių didžiules kliūtis. Biblijoje Jovos knygoje aprašoma kaip veikia Rammanas. Iš pradžių jis gali atimti viską, suteikti sunkius išbandymus, ir po to iškelti ir apdovanoti didžiuliais turtais. Tai galybės ir jėgos Ugnis, leidžianti sukaupti žmonėms turtą, pakilti ant bangos, sutramdant stichiją, turėti pergalės Charizmą prieš gamtos reiškinius. Bet jis gali atimti turtą iš tų, kurie nusikalto ir per daug pasinėrė į materiją. Tai vienas iš stipriausiai veikiančių maginių metų.

Bloguoju atveju tai chaoso įsisiautėjimas, dezorientacija, sudaužyti likimai, baisūs karai. Tai vyksta tada, kai tamsios jėgos nebekontroliuojamos. Žmonės išardo vientiso pasaulio vieningą pasaulėžiūros sistemą, maištauja, nes yra apsėsti Tamsos, apimti pykčio. Tada iš tikrųjų vyksta karai, baisūs sukrėtimai, nes Džinas iš butelio suplėšo jį iš vidaus.

Metų totemas – Baltas Vilkas. Antitotemas – Vilkolakis, beuodegis, blizgančiomis akimis, kurio tarppirščiai su plėvele. Kaip taisyklė vilko metais įsikūnija pačios aktyviausios tamsos jėgos, su kuriomis kovoja Šuo-sargas. Tamsos jėgos pasireiškia labai aktyviai ir stengiasi sunaikinti viską, kas šviesu. (1941 metai, pradžia karo, siekis sunaikinti nacionalinį egregorą).

Vilkai vienišiai, kad išsilaikytų gyvena gaujose. Jiems būdinga drąsa, nepriklausomybė, turi gaujos pareigos, atsakomybės, ištikimybės jausmą, kietą charakterį, gali pakelti didelius apkrovimus.

Žmogus-vilkas – tai atletiško sudėjimo, tvirtas, stipriu sprandu. Aukštame lygyje tai drąsus, išdidus žmogus, bet ne Elnias. Elnias tai dendis, o vilkas aktyvus, kovojantis plėšrūnas, ieškantis ekstremalių situacijų. Jis naktį ieško tamsos šešėlių, nekenčia ir baudžia neteisingus. Akela iš filmo „Mauglis“ – vilkas iš laisvos gaujos. Džeko Londono romano „Baltoji iltis“ veikėjas taip pat bebaimis, kovojantis su stichijomis, nebijantis pavojų, garbingas. Jis gauna Charizmą, kai sugeba išgyventi ekstremaliose sąlygose.

Aukštame lygyje – tai stichijos nugalėtojai, kai drąsa pasireiškia ekstremaliose sąlygose. Jie gerai jaučiasi netvarkos sąlygomis, mokėdami sudaryti struktūrą, sistemą ir nugalėti stichiją. Tai kovos metai.

Viduriniame lygyje – tai keliautojai, kurie negali sėdėti vienoje vietoje, jų gyvenimas ištisi nuotykiai. Žemame lygyje – noras griauti, laužyti, tyčiotis iš kitų. Tai bailiai avies kailyje, su griaunančia jėga ir aktyviai įžulūs. Iš esmės vilkai vienišiai, bet kai reikia jungiasi į gaujas tokių pat niekšelių kaip patys. Šiais metais gimsta niekšai, sadistai ir net žmogėdros.

П. Глоба. Древний календарь. Москва 1994,. С. 25-27

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:36 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Penktieji metai pagal Saturo ciklą
GANDRO metai
Metų spalva žalsva, ištirpusi beribiame dangaus skliaute
1910;1942;1974;2006

Visų pirma tai gandras neša vaikus. Ir iš tikrųjų tais metais gimsta daug vaikų. Metai aktyvūs, tačiau nepriimtini kraštutinumai, lazdos perlenkimas. Šiais metais demaskuojami tie, kurie trukdo normaliam pasaulio vystymosi keliui. Nepalankūs šie metai žmonėms ardantiems harmoniją, avantiūristams. Metai geri keliautojams, kaip ir visi metai, kurių totemai yra paukščiai. Paprastai patys svarbiausi įvykiai vyksta metų gale, persilaužyme, pereinant vieniems metams į kitus. Laikoma, kad patys didžiausi išbandymai žmogaus daliai krenta perėjimo laikotarpiu. Zoroastrizme Gandro metai yra kritiniai, nes šiuo metu suaktyvėja velniava. Organizmas tampa neatsparus, neuždaros sistemos, todėl visiškai normalu, kad bet kuris virusas gali įsiskverbti į gyvą ląstelę.

Šiais metais reikia laikytis nustatytos žemėje tvarkos, viskas turi būti tiksliai pagal reglamentą. Visi, kas bando sutrukdyti šią tvarką, avantiūrų arba maginių poveikių keliu, gali būti nubausti ir išniekinti. Šie metai neigiamai veikia, bet kurią maginę situaciją, tačiau geri meditacinei praktikai. Tai metai, kada pažeminti ir įžeistieji sulaukia atpildo, kaip ir kiti skina savo darbų atpildo vaisius.

Gandras – vienišius, vienmylys, truputį niūrus, asketas. Vienatvė, mokėjimas skristi aukštai debesyse, ateiti į pagalbą sunkiu metu, tai jo požymiai. Visa tai būdinga žmonėms gimusiems gandro metais. Žmonės-gandrai kalba mažai ir tik esant reikalui. Tikslumas, konkretumas, asketizmas, mokėjimas keistis. Jie nesiriša su erdve, jų erdvė begalybė, bet jie tiksliai siejasi su laiku. Tai labai tikslūs žmonės.

Gandro metų žmonėse yra kažkas gandriško, atžymėto – baltas paukštis su juoda žyme. Noras matyti, pažvelgti į priekį. Tai žmonės, kurie moka džiaugtis tada, kai nuo nieko nepriklauso. Poruojais tik vieną kartą. Fatalistai, nes tai neaprėpiamos Dangaus erdvės Izedas. Jie daug ką numato labai toli į priekį, ko negali numatyti kitas žmogus. Tai atpildo ir apdovanojimų nešėjas. Gandrai yra keliautojai, bet labai prisirišę prie šeimos, artimųjų ir tradicijų. Jiems labai sunku to atsisakyti.

Gandrai nesutaria su tais, kurie drumsčia ramybę. Sakoma, kad virš namo kur vyksta pykčiai, gandras niekada nesuka lizdo. Ten, kur yra jo lizdas, namai – ramybės šventykla. Gandrų žudyti jokiu būdu negalima. Nors kelionės sudaro didelius sunkumus, jie visada grįžta namo, į savo lizdą. Tai žmonės, kurie neša liūdesį, ilgesį, atstumimą, jiems labai sunku įsirašyti į bendruomenę.

Pvz. Lermontovas gimė 1814 m. Nors jį vaikystėje labai mylėjo, ypatingai senelė, buvo tipiškas gandras: ilgesys, melancholija, kažkokia misija, kuri jį traukė į tolimas šalis. Jis turėjo Charizmą. Nikkolo Paganinis – taip pat ilgesys, atsiskirimas, melancholija. Jis visada vienišas. Nieku negali pasitikėti, tik savo jėgomis. Jo niekas nemėgo ir pasitikėti jis galėjo tik dangumi, iš kur ateina pagalba. Pas Paganinį ji atėjo, kai reikėjo groti su viena styga. Net po mirties jis nerado vietos. Sūnus karste jį vežiojo po Europą 20 metų.

Gandrai gracingi, visą laiką stovi ant vienos kojos. Judesio koordinacija negali būti pažeista. Jei koordinacija pažeista jaučiasi minčių sumaištis, gestikuliacija, nesurišta kalba. Sustiprinta gestikuliacija – tai antitotemas, atstumianti, šlykšti rupūžė.

Pvz. Antitotemas buvo Bakuninas, anarchizmo įkūrėjas. Paskutiniais gyvenimo metais pas jį veidas buvo platesnis už pečius, atkritęs apatinis žandikaulis, daug karpų. Jis nuėjo žemu, tamsos keliu. Nors po pasaulį keliavo daug.

Fransua Rable, „Gargantiua ir Pantagriuelis“ autorius. Jo taip pat niekas nesuprasdavo, nes jis iš visų juokėsi, charakteris buvo niūrus, nebendraujantis, užsidaręs.

Gandrai būtinai turi auklėti vaikus, tai vedantysis vaikų auklėtojas. Jie būna geri pedagogai. Gandro metais nesiseka avantiūristams, metai būna palankūs žmonėms saugojantiems šeimą, norintiems susikoncentruoti. Kas bando vykdyti grobuoniškus karus, būna sunaikinami.

П.Глоба. Древний календар, Москва, 1994. С. 29–32

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Sek Gru 25, 2005 6:37 pm
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Šeštieji metai pagal Saturno ciklą
VORO metai
1911; 1943; 1975; 2007;

Šiuos metus globoja Didysis Izedas Vaju – Vėjo, Erdvės ir Laiko Dievas. Tai labai kritiniai, staigių permainų metai. Vaju – tai išgyvenimas, kai Dievo žodžiais buvo galima išvaryti velnius, ligas ir negalias. Avestoje šis medicininis mokymas vadinosi Vajurveda, vėliau indusai jį pavadino Ajurveda. Avestoje Vaju yra medicinos globėjas. Metų antitotemas pasireiškia ligomis. Šiais metais gimsta gydytojai, medikai, išvarantys ligas, atimantys iš blogio gyvybinę energiją.

Šių metų totemas yra ne paukštis, ne žuvis, ne žinduolis, o turbūt vienintelis tarp totemų vabzdys – Voras. Aštuonios kojos – tai aštuonios pasaulio pusės, aštuonkampė zoroastrizmo žvaigždė. Voras yra kovotojas su smulkiais parazitais. Jo voratinklis labai stiprus, išlaikantis didelį apkrovimą. Tai simbolinis žiedo pavidalo pasaulis. Senovėje gerais namais būdavo laikomi tie, kuriuose Voras regzdavo voratinklį. Jis naikina muses, uodus ir visus nešvarumus, kurie pakliūna į jo tinklą. Voras kovotojas su Šavaru, tai lavonais mintančios musės. Voro antitotemas Musė.

Voro metai – tai harmonijos ir aukščiausios minties įsisavinimo metai. Vaju priešpastatoma turinti tūkstantį veidų ir tūkstantį kartų keičianti išvaizdą demonė Aza. Bet ir pas Vaju daug veidų. Vienas iš jo išraiškų yra šventas Voras-kryžiuotis, pasveikimo simbolis. Ajurvedoje gydytojų simbolis buvo šventas Voras, kuris buvo vaizduojamas, kaip aštuonkampė žvaigždė.

Geltonas Voras dar siejamas su pažinimu. Žinios naikina tamsą, nugali nežinojimą. Voriškas charakteris – lėtas, tikslo siekiantis, imlus, jausmingas, jis junta akimirksniu. Stipri kūrybinė pradžia, persistatymas, jis voratinklį atstato staiga. Žmonės gimę Voro metais turi būti stipriomis ir ilgomis rankomis su stipriais ir kibiais pirštais. Turi mokėti daug ką daryti rankomis: siūti, megzti, siuvinėti.

Voras turi neišsišokti, tarsi šešėlyje. Jis viską žino ir viską valdo, tai yra jis gali pagauti kiekvieną priešų bandymą susivienyti prieš jį. Gali iš Musės iščiulpti visą kraują. Jie labai dažnai būna šešėliniai, neformalūs lyderiai, saugojantis jiems „patikėtą kumpį“ nuo musių ir kitų gyvių.

Voro metais vyksta labai paslaptingi, keisti, paslaptingi, sunkūs įvykiai. Tai sunkūs metai , nes Voras yra šventovių saugotojas. Kai nugali blogis, šventovės griūna, naikinamos bažnyčios, tikėjimas, jo nešėjai. Šventumas žmonėse plyšta, kaip voratinklis, kuris saugo žmones nuo nuodėmių. Ir jie gali padaryti viską, net tapti vaikų žudikais. Ciklas labai stipriai veikia.

Pvz.:1431 metais buvo sudeginta Žanna d’Ark. 1911m. rugsėjo 18d. užmušė Stolypiną. Jei avantiūroms ir karams ruošiamasi Voro metais, jie laimimi.

П.Глоба. Древний календарь, 1994. С. 33–35

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Ket Gru 29, 2005 12:16 am
Aprašymas WWW
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Septintieji metai pagal Saturno ciklą yra
GYVATĖS (ŽALČIO) metai
Spalva juodaižalia
1912; 1944; 1976; 2008

Tai vienintelis roplys Saturno totemų cikle, nenuodinga Gyvatė arba Žaltys. Globėjas Apam–Napatas: upės, požeminiai vandenys, audringos tėkmės. Jis atitinka Skorpiono mėnesį. Upės ir vandenys, kurie raitosi ir keičia savo vagas, labai panašios į lanksčią, keičiančią žiedus, numetančią odą gyvatę. Šie metai primena, kad viskas grįžta į savo vietas – „Gyvatė kandanti sau į uodegą“. Tai karminio atlygio metai, Šanšaro ratas, žaltys kandantis sau į uodegą. Šiais metais pasikartoja tai, kas prasidėjo kažkada seniai. Šiais metais kaip ir sekančiais, jokiu būdu negalima teršti vandens, nes septinti ir aštunti Saturno ciklo metai siejami su Dangaus vandenimis. O tas, kas teršia vandenį arba stengiasi nutraukti Šanšaro Ratą, prievarta priverčiamas suktis šiam rate. Ant jo sugriūva visos jo padarytos blogybės ir darbai. Jie negali ištrūkti, Žaltys juos slegia, ratas apsiveja apie kaklą ir neša sraunia tėkme. Tai valtis be irklų, o kas į ją atsisėda, negali valdyti plaukimo krypties.

Septinti ciklo metai labai keisti, nenumatomų įvykių metai. Paslaptingų jėgų susidūrimas, kurios iškyla į paviršių ir su kuriomis praktiškai kovoti neįmanoma. Galima tik atstatyti teisingumą ir rekonstruoti tai, kas kažkada buvo padaryta blogo. Tai metai, kada žmonės jungiasi į kokius nors judėjimus, atsiranda labai daug paslaptingų sistemų.

Metai siejasi su atradimais, išradimais, paslaptingomis jėgomis. 1848–1849m. atrasta Neptūno planeta. Tais pačiais metais prabudo polinkis spiritizmui, dvasioms. Juk Apam–Napatas tai Izedas, besisiejantis su Neptūnu.

Šie metai ir šių metų totemas daro žmogų permainingą, nenusakomą, sugebantį orientuotis paslaptyse. Tai paslapčių, intuicijos, krypties į aukščiausiąjį tikslą metai. Žmogus nesikabina į gyvenimo pasikeitimus, tai ne aizbergas, pas jį viskas yra viduje. Toks žmogus ir iš viršaus, ir iš vidaus turi būti lankstus, sugebantis valdyti valtį bet kurioje situacijoje. Tarp Žalčių daug mistikų, filosofų, žmonių sugebančių persiorientuoti. Bet tuo pačiu metu jie labiausiai neapsaugoti, kaip gyvatė numetusi odą. Tarpsniais žmogus–Žaltys būna lankstus ir aktyvus, o kartais būna užsidaręs ir beminantis vietoje. Daugelyje atveju jis nenusakomas, kaip upė savo judėjime, su posūkiais, duobėmis ir t.t., bet turintis labai palankias ištakas. Kai žmogus sau numato kažkokį tikslą, jo siekia kryptingai, užsispyrusiai ir tikslingai. Jis lankstaus proto, bet mėgsta sėdėti šešėlyje ir būti truputėlį paniūręs. Prie visos savo mistikos, prie visos neptūniškos krypties, Žaltys labai kritiškas tikrovei, nors kartais užsižaidžia ir nusikalba. Ypatingai, kai guli prieš saulutę, aplinkui harmonija, tada jis linkęs atsipalaiduoti, bet neduok Dieve, kas nors užlips jam ant uodegos. Tai niekam nerekomenduojama, Žaltys virsta Smaugliu ir gali pasmaugti. Jam svarbiausia vidinė, racionali pradžia, negu paviršinė. Žaltys ištikimas, atsidavęs, kovojantis su Marguole. Žmogus-Žaltys moka „išlaikyti žvilgsnį“, akys pas jį mažai juda, gilios, magnetiškos, tai gyvatiška savybė, kartais turi gyvatišką šypsenėlę.

Tačiau jei tik pamatysite išsiblaškiusį, su lakstančiomis akimis, žvairą žmogų – žinokite, tai antitotemas.

Žalčio metais susispaudžia karminio atpildo ratas, tartum įsijungia buvęs ir dabartinis laikas ir ima suktis karminės skolos. Tai atpildo ir grąžinimo į pradinę padėtį metai. Tai kiekvienos valstybės sustiprinimo metai. Tai metai, kada vyksta patikrinimas, išbandymas, kada vyksta didžiausi karminiai išbandymai.

Žalčio metais išsilieja daug vandens ir kraujo.

П.Глоба. Древний календарь, Москва, 1994. С 36–38

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Ket Gru 29, 2005 12:18 am
Aprašymas WWW
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 224
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Na dabar jau spėjau perskaityt ateinančių metų apžvalgą. Dėkui ;)

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Ket Gru 29, 2005 12:25 am
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Aštuntieji metai pagal Saturno ciklą
BEBRO metai
Spalva purpurinė (raudona)
1913;1945;1977;2009

Metai siejasi su Viršutiniu Pasauliu, Trimis Srovėmis, nuplaunančiomis visokią nešvarą arba iššaukiančiomis įvairius kataklizmus. Tai labai stiprūs metai, nes užbaigia pirmą Veneros ciklą. Stichinių dvasių tėkmės kryptis iš dangaus į žemę ir gamtą. Tai grožio, harmonijos, ir meilės metai, kurie padeda nugalėti neapykantą.

Šiais metais kaip niekad laikomasi įstatymų. Daugelis susimąsto ir teigia, kad reikia gyventi pagal principą „Kaip danguje, taip ir žemėje“. Tai viršutinio ir apatinio pasaulio susijungimo metai.

Totemas – Bebras. Tai Ardvisuros–Anahitos šventas gyvūnas, ji visada vaizduojama su bebro kailiniais ir kailiais. Zoroastriečių manymu bebro užmušti negalima, nes atsiskaityti už Vandens Šuns nužudymą neužteks ir tūkstančių gyvenimų. Jei kas nuskriausdavo Bebrą, taip kaip prakeiksmą sakydavo: „Kad tu Tamson prasmegtum“. Bebrus reikia gerbti, jie stato užtvankas ir neša daug naudos. Senovėje mokėjo gerbti ne tik žmones, bet ir gyvūnus. Gyvūnai – palaiminti Kūriniai ir daugelio jų liesti nebuvo galima.

Žmogus gimęs šiais metais labai žemiškas. Stato namus, mėgsta dirbti, ūkininkauti, šeimininkauti, patikimas, stiprus, mėgsta žemės gėrybes, rimtas, nemėgsta lengvatikių, tvirtas įsitikinimuose. Savo žemišką gyvenimą kuria kaip danguje, tai yra turi ritualus ir viskas pas jį kaip reikia. Bebras tiki tik tuo, ką galima pajusti ir pačiupinėti savo rankomis.

Žmogus-Bebras turi ištiso ciklo antspaudą. Tai statybininkas, kuris stato iš nieko. Jie niekada nenusimena, viską atstatinėja, triūsia, gražina į vietą, stiprina, meistrauja, mėgsta daryti remontą, be darbo neįsivaizduoja savo gyvenimo. Pas Bebrus visada švaru. Jei pas žmogų reiškiasi totemas, jis turi turėti šeimą, vaikų. Skirtis Bebrui negalima, jis turi laikytis šeimos.

Bloguoju atveju, jei nugali antitotemas, griūna užtvankos. Kas griauna Bebrų užtvankas? Tai šlykšti vandens žiurkė Ūdra, teršianti vandenį. Jos tikslas – piktavališkai naikinti ištakas. Ūdros yra vandeninės ir gyvenančios ant žemės. Žemės Ūdra rusva ir dar pavojingesnė. Maža to, kad ji niekina, bet dar neša užkratą, ligas. Tai godus, nešvarus, piktų siekių, nevaldomas, nepasiduodantis jokiam poveikiui žvėrys. Juodos Ūdros nebuvo laikomos niekintojomis, jos nuolankesnės, pasiduoda dresiravimui.

Kai nugali antitotemas vyksta griuvimas, išniekinimas ištakų. Šių metų antitotemas labai baisus, jis siejasi su stichijomis. Todėl jei šiais metais prasiveržia blogio jėgos, jas sustabdyti labai sunku. Tai galinga jėga.

Pvz.:1689 metais Petras Pirmasis atėjo į valdžią, nuvertęs savo seserį. Lygiai per 32 metus, 1721 metais sukūrė Rusijos imperiją. 1977 metais įkurta Brežnevo konstitucija. 1945 metais balandžio mėn. penktą dieną įkurta OON.

П.Глоба. Древний календарь, Москва 1991 С.39–41

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Tre Bal 08, 2009 5:33 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007