Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 7:00 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 68 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
V. Megre "Anastasija" ir susiję judėjimai 
Autorius Žinutė
Standartinė 
Tu labai klysti. Kai buvau paskutinį kartą (ėjau tik todėl, kad reikėjo bičiuliui skubiai savo straipsnį perduoti), buvo naujokas. Prisistatė, kad jo profesija yra vagis. Jis ieško bendraminčių, galinčių paimti paskolą. Jis norėtų Palangoje suruošti festivalį.
Visi jo išklausė, bet lauk neišmetė. Tiesiog buvo mandagiai pasakyta, kad čia jo idėjos nėra labai priimtinos.
Jei nori, gali ten nuėjęs sukritikuoti ir reiki "atradėją". Būsi mandagiai išlausytas. Pati esu reikistė, ir manęs tavo nuomonė nei nenustebintų, nei įžeistų. Manau, kad kiekvienas turi teisę galvoti taip, kaip nori, ir turi teisę viešai išsakyti savo nuomonę.
Nepastebėjau, kad anastasijiečiai užsiimtų naujų narių verbavimu. Kiekvienas naujokas sutinkamas draugiškai, atsakoma į visus jo klausimus, bet nesu girdėjusi, kad jį kas nors kviestų lankytis ir toliau :)
Mano minėtas filmukas, kurį mačiau, buvo apie ekologinę žemdirbystę, o Virginijaus Kašinsko pristatyti paveikslai mane sužavėjo (galit pasiieškoti internete). Tai, ką jis šnekėjo, neturėjo nieko bendro su Anastasija...


Sek Kov 05, 2006 1:18 pm
Standartinė 
Geiste, aš su tavimi visiškai sutinku, anastasininkai nėra sektantai ir specialiai nieko netraukia, jie tik yra palanki terpė ir viskas, daugumas to net nesuvokia :) Aš neblogai pažįstu tikėjimo žodžio vadelius, žinau jų metodus, todėl nieko panašaus pas anastasininkus nesutikau :) Beje, ir pačiame sektantizme nieko tokio siaubingo nematau :)
Pats su kaikuriais anastasininkais turiu kažką bendro, kartu domimės ekologiniu būstu, šiuolaikinėm arba labai senai pamirštomis technologijomis, pritaikomose šiuolaikiniame būste :)


Paskutinį kartą redagavo Vigintas Pir Kov 06, 2006 11:46 am. Iš viso redaguota 1 kartą.



Sek Kov 05, 2006 6:02 pm
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 224
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Vigintas rašė:
Geiste, aš su tavimi visiškai sutinku, anastasininkai nėra sektantai ir specialiai nieko netraukia, jie tik palanki terpė ir viskas, daugumo to net nesuvokia :) Aš neblogai pažystu tikėjimo žodžio vadelius žinau jų metodus, todėl nieko panašaus pas anastasininkus nesutikau :) Beje ir pačiame sektantizme nieko tokio siaubingo nematau :)
Pats su kaikuriais anastasininkais turiu kažką bendro, kartu domimės ekologinių būstu, šiuolaikinėm, arba labai senai pamirštomis technologijomis, pritaikomose šiuolaikiniame būste :)


Man ši mintis nepatinka. Kaip galima tame nematyti blogo :?:

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Sek Kov 05, 2006 6:10 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Man ši mintis nepatinka. Kaip galima tame nematyti blogo :?:[/quote

Kaip gali matyti ką nors blogo sektantizme, jei pats esi sektantas?

:lol: Juk turbūt visi, rašantys šiame forume, tam tikra prasme yra sektantai... :lol:


Sek Kov 05, 2006 8:15 pm
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 224
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Na aš nemanau, kad kitoks tikėjimas yra sekta... Kol jis turi normalias ribas - nereikia vogti, pjauti, tekėti ar vesti ne savo noru, atsiskirti nuo aplinkinio pasaulio, tai gal ir netrukdo.

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Paskutinį kartą redagavo Hestija Sek Kov 05, 2006 11:32 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Sek Kov 05, 2006 11:05 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Hestija rašė:
Na aš namanau, kad kitoks tikėjimas yra sekta... Kol jis turi normalias ribas - nereikia vogti, pjauti, tekėti ar vesti ne savo noru, atsiskirti nuo aplinkinio pasaulio, tai gal ir netrukdo.


Lietuvoje, jei tavo pažiūros netelpa į katalikybės rėmus, esi vadinamas sektantu. Net jei nepriklausai jokiai konkrečiai sektai... Pati skaudžiai esu su tuo susidūrusi...


Sek Kov 05, 2006 11:17 pm
Seniūnas (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Gru 06, 2005 8:38 pm
Pranešimai: 114
Miestas: Raseiniai- Londonas
Standartinė 
Geistė rašė:
Lietuvoje, jei tavo pažiūros netelpa į katalikybės rėmus, esi vadinamas sektantu.


Na jau?! :shock: Čia gal tik pagyvenę neišprusę diedukai su bobutėm taip galvoja? Mano nuomone, sektantai- tie, kurie be savo nuomonės, aklai seka kokiu tai mokytoju, mokymu, ir bando į tai kt. įtraukti. (Labai lakoniškai aš čia...)

_________________
Mylėdama mokausi.


Pir Kov 06, 2006 2:01 am
Aprašymas
Poezijos burtonė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 389
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Platesnė ir išsamesnė diskusija apie sektas turėtų vykti šioje temoje:
http://www.baltai.lt/phpBB/viewtopic.ph ... 1a30b#4785

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Pir Kov 06, 2006 2:11 am
Aprašymas
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Geg 30, 2004 12:28 pm
Pranešimai: 233
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Geiste, Jūs galite pritarti "anastasininkų" judėjimui, ar jam nepritarti, jūs taip pat galite pasirinkti bet kurį kitą susibūrimą, įskaitant ir munistus, juk taip gražiai jie suokia apie nekaltą meilę.(argi negražu?) :D Tai tik rodo, kad jūs ieškote, gal būt šviesos, gal būt jos apraiškų gyvenime. Jūs galite klysti, arba neklysti. Netgi neatmetu galimybės, kad klystu ir aš, kas liečia mieluosius "anastasininkus". Tačiau gražių idėjų gali turėti nebūtinai prisiskaitęs saldžių knygelių apie po Sibiro miškus lakstančią nuogą gražuolę Anastasiją. Gyvenu Lietuvoj, kur nuo amžių buvo kaupta senolių išmintis apie įvairias gyvenimo sritis, kaip teisingai gyventi šitoj, tėvų, žemėj mylint dievą, skliedžiant aplink save gerumą. Ir labai bijau, kad nespėsiu net mažosios dalie išminties pažinti, to kas tiek amžių buvo puoselėjama. Todėl Anastasija pažadu pasidomėti kituose gyvenimuose, jei to būtinai prireiks :wink:
Ir aplamai labai gaila, kad tiek daug kitautiškų judėjimų vis labiau įtraukia jaunimą į savo gretas, būtent čia matau savo tautos nutautėjimą. Jau vien todėl ir tie patys "anasatasininkai" pavojingi, kad jie neskatina domėtis savo tautos palikimu.

_________________
Kaip žiūri taip ir matai :)


Ant Kov 07, 2006 10:46 am
Aprašymas
Standartinė 
Tu labai klysti- jie skatina domėtis mūsų tautos palikimu ir tuo domisi...

O mano tokia jau profesija- turiu žinoti ir apie munistus, ir apie anastasijiečius... :D
Anastasijiečių dėka sužinojau apie Ščetinino mokyklą. O kai sužinojau, šis tas mano gyvenime pasikeitė... :D


Ant Kov 07, 2006 10:48 pm
Standartinė 
Gyvenu Lietuvoj, kur nuo amžių buvo kaupta senolių išmintis apie įvairias gyvenimo sritis, kaip teisingai gyventi šitoj, tėvų, žemėj mylint dievą, skliedžiant aplink save gerumą.

Kaip as supratau,tai jie butent to ir siekia


Jau vien todėl ir tie patys "anasatasininkai" pavojingi, kad jie neskatina domėtis savo tautos palikimu.[/quote]

O as vis galvojau, kad tiek jus, tiek jie ziurit ta pacia kryptim ir jum susivienijus, gautus kazkas idomaus


Tre Kov 08, 2006 9:46 am
Standartinė 
Gal su laiku pasikeis į gerąją pusę. Svarbiausia, kad yra susibūrimas ir besidominčiais protėvių išmintimi - manau, kam reikia sugebės atskirt pelus nuo grūdų.


Tre Kov 08, 2006 9:51 am
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Geg 30, 2004 12:28 pm
Pranešimai: 233
Miestas: Vilnius
Standartinė 
jotvingis rašė:
O as vis galvojau, kad tiek jus, tiek jie ziurit ta pacia kryptim ir jum susivienijus, gautus kazkas idomaus


Gerb. jotvingi, man atrodo eilinį kartą visi mes (įskaitant ir mane) nuklydome nuo šios temos esmės ir prasmės. Todėl nutraukiu savo diskusijas šioje temoje. O jei Jūs jotvingi norite šį forumą lankančius žmones lyginti su anastasininkais, munistais ar Šiaurės Amerikos indėnais, ir sulaukti atitinkamų komentarų ar replikų, tai siūlau atidaryti kitą temą :wink: :lol:

_________________
Kaip žiūri taip ir matai :)


Tre Kov 08, 2006 11:24 am
Aprašymas
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Jotvingi, nėra mes , jie, jos, o yra ta pati Lietuvėlė ir įvairių genčių žmonės, sudarantys tą Lietuvėlę. Kalba eina apie virusą, kuris pavojingas tuo, kad tautietis nebesugeba identifikuoti savo kultūros paveldo, o saisto jį su literatūros surogatu, kuris nei vienu žodžiu nemini mūsų tautos, papročių, kalbos ir tikėjimo. Visose tautose yra tai, apie ką rašo Megre, tačiau tai, kas pradėjo vykti kaip "anastasininkų judėjimas", tai tik modifikuotas virusas, kuri patys tautiečiai negali identifikuoti vertybių skalėje. Vienas iš kvailiausių kai kurių šių žmonių žingsnių, tai teiginys, neva Lietuvoje yra dolmenas, kuris "tapo" lankomu objektu tarsi analogija anastasijos aprašytiems. Nekalbėsiu apie žemės reikalus ir sodybų (obščinų) kurimą, kur čia minėjo ir Vigintas. Labai panašu į Visariono sektą, kurią rodė per TV. Jei nesuvokiate, kad patys kai kurie jau esate virusuoti, tai pasigilinkite į mūsų kultūrą atidžiau ir sulyginkite, ką virusuoti tautiečiai skatina? Jei ten rasite skatinimą domėtis baltiška kultūra, tai tik todėl, kad ieško analogo, kaip kuo panašiau priartinti Anastasijos idėjas prie mūsų vertybių skalės, bet tai ir yra pavojus, nes vėl mus moko kaip gyventi savoje žemėje kažkas iš "broliškos" šalies, neva tai geradarystės ir kosmopolitizmo dvasia.
Geiste jei nepažinočiau jūsų, galvočiau, kad esate tik prijaučianti, bet žinau, kad reiki kelias ir kitos nelietuviškos kultūros įtaka padarė stiprią žalą jums, kaip pedagogei. Šios temos net nenoriu čia gvildenti, siūlau suorganizuoti susitikimą šiuo klausimu, gal ir bendrą su anastasiečiais ir sustatyti visus taškus ant i. Tai bus karšta diskusija, bet pradžioje turėtume daugiau sužinoti apie jų mąstymą, bendrą veiklą, sprendžiamas problemas, nes manau, kad tai nuėjo jau per toli, kad nebekreiptume dėmesio. Geiste, jei kada sumanysite organizuoti (neanksčiau kaip vasario pradžioj) pažadu sudalyvauti.
Dar vienas niuansas, kuris kyla, tai sektantizmo apraiškos Lietuvoje. Nesakau, kad anastasininkų judėjimas yra sekta, nes nėra lyderio, tik literatūra, bet apraiškos labai artimos.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbkuronas/viewt ... 6d195205c3


Tre Kov 08, 2006 11:32 am
Aprašymas WWW
Standartinė 
Nemanau, kad susitikimas būtų prasmingas. Geriau liksiu "virusuota"- toks yra mano pasirinkimas. Kai prašiau pagalbos, jos nebuvo. Dabar nebereikia.
Baltas, tavo siūlomas kelias man nėra priimtinas. Aš einu į Saulę. Tu siūlai Mėnulį...
Nebesu pedagogė. Esu amatininkė, nenukrypstanti nuo programos.
Atsiprašau, kad nukrypau nuo temos.


Tre Kov 08, 2006 6:34 pm
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 68 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 5 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007