Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 4:46 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 72 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas
INDIGO VAIKAI-Žvaigždiniai žmonės-Saulių sielos 

Ar manote esas indigo vaikas?
taip 53%  53%  [ 10 ]
ne 47%  47%  [ 9 ]
Viso balsų : 19

INDIGO VAIKAI-Žvaigždiniai žmonės-Saulių sielos 
Autorius Žinutė
Paslapčių ieškotojas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Geg 30, 2004 12:28 pm
Pranešimai: 233
Miestas: Vilnius
Standartinė Indigo vaikai
Keistas jausmas apniko paskaitinėjus kai kuriuos parašymus :? O jausmas toks, kad indigiukais laikomi paprasčiausi "gudručiai" arba "sunkūs" vaikai. Mano manynu "gudručiams" dažniausiai būdinga tiesiog didesnis intelekto išsivystymo lygis, arba įgimtas paveldėjimo būdu arba įgytas, jei tėvai netingėjo ir užsiiminėjo nuo mažų dienų su vaiku. O "sunkūs" vaikai paprastai būna jautrios nervų sistemos vaikai dėl tam tikro nesavalaikio medicininio isikišimo arba dar daugelio priežasčių kurios tikrai nesurištos su šia tema :) Ne, jokiu būdu neneigiu indigiukų egzistavimo. Bet nemanau kad būtina perskaičius keletą straipsnių imti girtis koks aš dabar esu štai indigo :D Nes tai dabar matote yra madinga. O be to tuos straipsnius paskaitinėjus vos ne kiekvienas ras ką sau prisitaikyti ir taip mes štai visi iš Ievų, Julių, Giedrių ar Aušrų imame ir tampame Indigais.... Atleiskite bet tai juokinga :D


Ant Bir 15, 2004 12:53 pm
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Bravo Roma, as manau, kad indigo tai ne tik auros spalva ar intelektas bei sunki vaikystė.Sunkumai prasideda dėl kitokio mąstymo ir kitokio pasaulio matymo.Nebūtinai turėti psi galių.Tačiau kiek tai yra kitoks matymas reiktu aptarti plačiau. Manau teisingai pastebėta, kad tai virsta dvyniams madinga tema, nes daugelis iš čia rašiusių yra po šiuo ženklu gimę, tačiau tai ne taisyklė.Indigiečiai, aprašykit savo keistenybes ir ką jūs laikote išskirtinumu. :P


Ant Bir 15, 2004 1:20 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Jau yra indigo tinklapis, deja dar tuščias, bet jau yra. Gal yra norinčių prisidėti prie jo kūrimo? Šiaip ar taip, prašom užeiti...

http://www.indigo.home.lt/

Paveikslėlis


Tre Bir 23, 2004 12:12 am
Standartinė 
Dėmesio dėmesio! Į LIetuvą atvažiuoja Armenas Tougu iš Estijos, kuris jau kelis metus skaito paskaitas apie Indigo vaikus. Man teko jo klausytis, jis labai įspūdingai dėsto šią temą. Visiems susidomėjusiems pridedu stovyklos programėlę.

INFORMACIJA APIE VASAROS SEMINARĄ-STOVYKLĄ

2004 m. liepos 3 – 10 d. Aklūšės kaime Ramintos sodyboje Molėtų rajone (atvažiavimo schema pridedama) vyks seminaras-stovykla su Armenu Tougu iš Talino ir Igoriu Fišman iš Odesos. Šis renginys – jau ketvirtus metus vykstančių seminarų tąsa.
Jo idėja bendriausia prasme – suteikti žmonėms dvasingumo impulsą kasdieniam gyvenimui.
Konkretus šio seminaro tikslas – kurti mokyklą šiuolaikiniams vaikams, kur jie galėtų vystytis taip, kad užaugę galėtų įgyvendinti savo gyvenimo uždavinius.
Seminaro uždaviniai:
- stiprinti saviugdos įgūdžius, kaip kokybiško grupinio darbo pagrindą;
- įvertinti mūsų, kaip bendruomenės brandumą, paskatinti jos tolimesnį vystymąsi;
- pasitelkiant bendruomenės jėgas sukurti Vilniaus Valdorfo mokyklos steigimo/verslo planą;
- mokytis grupinio darbo metodo, leidžiančio sąmoningai ir efektyviai įgyvendinti iniciatyvas ir idėjas;
- organizuoti darbą taip, kad kartu esantys paaugliai turėtų prasmingų išgyvenimų, o jų jėgos galėtų savaip įsilieti į bendrą seminaro-stovyklos procesą.
Kviečiame dalyvauti visus, kuriems tai gali būti įdomu ir kurie nori įsijungti į bendrą darbą.

2000-2001 m. seminarų metu buvo gilinamasi į žmogaus vidinio pasaulio sąsajas su išorėje vykstančiais reiškiniais, krikščionybės esmę, tuo būdu praplečiant materialistinę pasaulio sampratą iki dvasinės dimensijos. Dirbant su šiomis temomis buvo taikomi vidinių vaizdinių bei intuityvios dramos metodai, tuo pačiu mokantis savarankiškai naudotis šiais darbo būdais.

2001-2002 m. Seminaruose buvo peržvelgti kai kurie pedagoginio proceso aspektai, atkreipiant dėmesį į vaikų sveikatos ir elgesio problemų priežastis. Intuityvios dramos būdas buvo naudojamas, mokantis spręsti tokio pobūdžio problemas, o taip pat kuriant tinkamą poveikį turinčias pasakas įvairaus amžiaus vaikams.
Vasaros seminaro metu šis pasakų kūrimo būdas buvo praturtintas įjungiant ir kitas meno rūšis. Be to šio seminaro metu vyko praktiniai užsiėmimai, vystantys subtiliuosius žmogaus pojūčius.
Intuityvios dramos būdas buvo pradėtas taikyti, sprendžiant individualias suaugusių žmonių problemas, siekiant giliau suvokti asmeninius gyvenimo uždavinius.

2002-2003 m. Seminarų metu buvo nagrinėjama visuomenės vystymosi istorijos eigoje tema, kalbama apie sociumo piramidinės/hierarchinės struktūros peraugimą į demokratinę, paliestas galimų jos variantų ateityje klausimas.
Intuityvios dramos būdu buvo gilinamasi į dabartinės suaugusiųjų kartos gyvenimo uždavinius. Savo kartos uždavinių suvokimas ugdytojus (pedagogus ir tėvus) paskatino rimčiau pasigilinti į vaikų kartos gyvenimo uždavinius. Ši tema buvo plėtojama tiek intuityvios dramos, tiek meninės raiškos būdu.
Šis darbas parodė, kad vienas svarbiausių ugdytojų kartos uždavinių – sukurti erdvę išoriniame pasaulyje, kurioje būtų galima veikti sutinkamai su dvasinio pasaulio dėsniais. Įsisąmoninus šį uždavinį, kitomis akimis buvo pažvelgta į grupinį darbą, jis buvo naujai įprasmintas. Išryškėjo aktualumas gilintis į darbo kartu (bendro darbo) kokybę, individo ir bendruomenės santykį, grupės, kaip įrankio dvasinei realybei pažinti bei įgyvendinti, formavimo svarba.
Vasaros seminaro metu buvo plėtojami įvairūs grupinio darbo būdai. Jie buvo praktiškai taikomi, gilinantis į tai, kokios erdvės reikia vaikams, kad jie galėtų vystytis taip, jog užaugę galėtų įgyvendinti savo gyvenimo uždavinius. Šis darbas išryškino naujus ateinančios kartos poreikius, vystymosi ypatumus ir tendencijas. Buvo pastebėta, kad vis daugiau gimstančių vaikų turi „indigo“ vaikų ypatybių.
Šio seminaro metu buvo pradėta įsisąmoninti, kokias ypatybes turi išvystyti naujos kartos bendruomenė, kad būtų pajėgi sukurti erdvę naujos kartos vaikams teisingai vystytis.

2004 m. Vilniaus Valdorfo mokyklos bendruomenei iškilo būtinybė įsteigti savarankišką mokyklą. Tai uždavinys, iškilęs konkrečiai žmonių grupei, kad jie konkrečioje vietoje sukurtų erdvę, tinkamą šiuolaikiniams vaikams vystytis.
Žiemos seminaro metu buvo įvardinta reali mokyklos kūrimosi stadija. Šis seminaras davė bendram darbui gilesnę prasmę, todėl tapo įmanoma sklandi darbų diferenciacija, nepametant bendro tikslo. Buvo numatyti tolimesnio darbo būdai ir žingsniai.

Stovyklos ūkiniai darbai – neatsiejama seminaro dalis. Norinčius dalyvauti seminare ir visus geros valios žmones kviečiame dirbti stovyklos ūkinius darbus, kurie bus atliekami trimis etapais:
1. Išankstiniai darbai – gegužės 7-9 dienomis. <Klėčių (nakvynės, vaikų žaidimo ir paauglių „tūso“ pastogių) paruošimas: smulkus remontas, sutvarkymas. Tualetų įrengimas. Krepšinio, tinklinio aikštelių paruošimas (įkasti stulpus). Malkų paruošimas. Šiukšlių dėžių karkasų sukalimas. Valties remontas.>
2. Savaitę prieš seminarą – birželio 25- 27 dienomis. <Stovyklos teritorijos (palapinių miestelio, vaikų žaidimų aikštelės, laužavietės, mašinų stovėjimo aikštelės, paskaitų namo teritorijos, svečių namo kiemo, „pliažo“) nušienavimas. Vaikų žaidimų aikštelės įrengimas (karstynės į medžius ir t.t.). Šaldytuvų atvežimas.>
3. Dieną prieš seminarą (bei seminaro metu) – liepos 2 dieną. <Šieno grėbimas. Tentų įrengimas, stalų statymas. Paskaitų namo sutvarkymas. Indų plovyklos įrengimas. Stovykloje naudojamų patalpų tvarkymas. Šiukšliadėžių įrengimas. Kiemo apšvietimas. Tvenkinio aptvėrimas. Užsirašymas į budėjimo grafikus.>

Finansai.
1. Už technines išlaidas (lektorių kelionės išlaidos, virėjo atlygis, priemonės meninei veiklai, ryšių išlaidos, elektra, dujos, stovyklos įrengimo išlaidos) – po 45 LT suaugusiam žmogui.
2. Už maistą: 1 dienos mokestis 7 dienų mokestis
Suaugusiam 5 LT 35 LT
Moksleiviui 7 LT 49 LT
Ikimokyklinukui 5 LT 35 LT
3. Aukos (remti dėstytojus)

Registruotis ir sumokėti iš anksto. Dėl registracijos kreiptis į : Ramintą Kazlauskienę (tel. 861404241)
Editą Šarkienę (tel. 2756778)
Beatą Staniulienę (tel. 861067291)


Tre Bir 23, 2004 2:14 pm
Standartinė 
Žurnale "Burėja" Nr07(21)
Atspausdintas straipsnis apie Indigo vaikus
Straipsnis vadinasi "Naujoji zmonija"


Pen Bir 25, 2004 12:48 pm
Standartinė 
Pasirode naujas straipsnis apie Indigo vaikus:

Indigo vaikai. Trys keistos istorijos Eglė Čepavičienė

Sakoma, kad viena istorija gali būti atsitiktinumas. Dvi panašios - sutapimas, trys - jau įrodymas. Perskaičiusi galbūt tik nusišypsosite, nors gali būti, kad suklusite: ,,Gal ir mano vaikas toks?” Žodžiu, norite - tikėkite, norite - ne.
Kalbiname tris mamas, auginančias keistus ir aplinkinių nesuprastus vaikus. Natalijos Andrijana (7 m.), Laimos Matas (4 m.) ir Olgos Viktorija moterų gyvenimą apvertė aukštyn kojom: teko keisti arba visai palikti darbus, įveikti ekstrasensinių vaiko gabumų baimę ir daug ko mokytis iš naujo. Skaityti toliau :

http://www.tavovaikas.lt/indigo_vaikai.htm

Tema kurioje vyksta straipsnio aptarimas :
http://www.tavovaikas.lt/phpBB2/viewtop ... 5512#95512


Ant Spa 05, 2004 9:46 am
Standartinė 
BURTONIS rašė:
Norečiau pratęsti diskusiją. Laimi, gal galėtum plačiau apie įvykusią stovyklą liepos mėnesį. Jei jau mūsų indigiečių čia daugiau, tai gal tęsiam, kodėl mes sunkiai pritampam prie kitų? :?:


ochh.. :) tik po mėnesio pastebėjau šią žinutę. :) Buvau laikinai dingęs. :)

Kodėl mes sunkiai pritampam prie kitų? Hmm...manau atvirkščiai: "Kodėl jie sunkiai pritampa prie mūsų?" Juk mes Indigiukai esam iš esmės normalūs, o dauguma žmonių niekaip nesusiderina su mumis. :) Aš tai keistis tikrai nesiruošiu šiuo požiūriu, taip kad dabar yra plačiosios visuomenės eilė taikytis prie mūsų, o ne atvirkščiai. :)

Dabar indigo vaikų gimsta virš 90% :) tai kas prie ko derintis turi? :) Manau, kad čia mes esam normalūs. :)

Mąstykim geriau, kaip čia visuomenei padėti prisiderinti prie mūsų..gal kas turit kokį planą?


Sek Spa 17, 2004 11:12 pm
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Kodėl Laimi manai, kad esi Indigo? Pvz. mano autobiografija tiesiog 95 procentai panaši į indigo vaikų aprašymus. Manau, kad neiprastų galių pasireiskimas ar aiškiaregystės bei prekognicijos atvejai nėra atsitiktinumas. Kad žmonės prie mūsų taikytusi, manau tai utopija. Jei bandysi versti jiems taikytis prie mūsų, tai bus invazija į jų psichiką, ko nenorėčiau daryti. Ir taip jie šokiruojasi, kai pasakai ką jie sapnuoja ar kas buvo su jais atsitikę, ar tiesiog pasakai, ką jie galvoja. Daugeliui tai atrodo pavojinga, nes tipo tu kišiesi į jų galvelę, jie net nenutuokia, kad patys visą info skleidžia ir nenori to pripažinti. Beje Artūro nurodytame straipsnyje tokie dalykai buvo ir mano vaikystėje.


Paskutinį kartą redagavo BURTONIS Pir Rgs 26, 2005 1:03 am. Iš viso redaguota 1 kartą.



Pir Spa 18, 2004 5:07 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
BURTONIS rašė:
Kodėl Laimi manai, kad esi Indigo?

Kad žmonės prie mūsų taikytusi manau tai utopija. Jei bandysi versti jiems taikytis prie mūsų, tai bus invazija į jų psichika, ko nenorėčiau daryti.


Jaučiuosi indigo. :) Kaip ir tu, burtoni, rašai - "atitinka aprašymas." Gal dar gali koks Artūras patvirtinti šitą dalyką. Nžn.

Hmm...šiaip tai vis galvoju ar verta įrodinėti kitiems, kad esu indigo. :) Gal atvirumas ir teigiamai paveiktų visuomenę, bet kol kas to daryti nesirįžtu. Burtoni, tu irgi mažai pasakai apie save. Kažkaip visi žmonės nelinkę kalbėti apie savo vidinį pasaulį.

Skaičiau indigo vaikų pasisakymus, pasipasakojimus. Man jie didelio įspūdžio nepadarė. Ir žinau žmonių, kurie skaitė tuos aprašymus, bet indigiukais vistiek nepatikėjo, sakė: "nieko originalaus, mes visi esam kitokie." Taigi, jei imčiau pasakoti savo istoriją, tai turbūt atsirastų daug žmonių, kurie sakytų - "nieko, mes visi tokie." Žodžiu nelabai tikiu tuo viešu išsipasakojimu. Gal kada ateis laikas, tai būtinai papasakosiu. O dabar tai tik asmeniškai galiu išsipasakoti tokiems kaip aš - indigams, ar kaip čia mus pavadinus. :) geriausia gyvai, susitikus.

Galvoju, kad apskritai indigo fenomenas, tai tik dalelė to viso proceso, kuris dabar vyksta.

o dėl antros burtonio minties, tai aš irgi jokiu būdu nesiruošiu kištis į kitų žmonių gyvenimą. gyvenu ir tiek. :)


Ant Spa 19, 2004 3:01 pm
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Šiaip yra galimybė pasidaryti auros nuotrauką. Aš ją turių skenuotą vienu man ypač nemaloniu metu, kai buvo pažeista mano viena čakra. Idomu, kad indigo spalvos auroje nebuvo, tačiau žinau kaip ją moduliuoti. Jei kada pasiseks reiks institutui nupirkti, tik brangi jau labai.


Ant Spa 19, 2004 4:26 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
gražus avataras burtoni. kas piešė?

aš irgi norėčiau pasidaryti auros foto. kažkaip mane tie dalykai traukia. :)

nors šiaip tai, kai buvo išleista pirma knyga "Indigo vaikai", tai tada autoriams pasipylė laiškai iš žmonių, kurie save atpažįsta kaip atitinkančius indigo aprašymą, bet kurie yra jau suaugę ir neturi indigo auros. Tada autoriai Lee ir Tober parašė skyrių: "Suaugę indigo". Jie neturi indigo auros, bet yra tokie...viskas aprašyta antrojoje knygos dalyje.. ;)


Tre Spa 20, 2004 9:46 pm
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Labas Laimi, avatara piese mano viena mokinė, sumokejau nemaža sumele :) na bet menininkus irgi reikia paremti. Vėliau gal pateiksiu avatarų galeriją, tačiau tam dabar neturiu nei laiko nei galimybių. Auros nuotrauka kainuoja apie 60 Lt, jas daro keli žmonės. Foto būdu kiek žinau turi tik Daškus, visos kitos yra atliekamos kompiuteriu, skanuojant nuo pirštų elektrinius impulsus. Po to kompas specialia programa apskaičiuoja ir parodo ne virš galvos esančią aurą, bet aplink visą žmogų. Kiek žinau tu esi kaunietis, tai tau reiktu susirasti Dainauską, kūno kultūros akademijoje duotu jo koordinates, gali perduoti nuo Liutauro linkėjimus, tikiuosi taps sukalbamesnis. :lol:
Dabar dėl knygos, aš jos neskaičiau, nežinau ar yra lietuvių kalba. Beje, darant auros nuotrauką ji rodys tik tuo metu moduliuotą energiją, todėl jos daryti netikslinga, nežinant ką tu nori patikrinti, nes spalva gali keistis per kelias sekundes.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Paskutinį kartą redagavo BURTONIS Pen Kov 25, 2005 3:05 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Ket Spa 21, 2004 1:43 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Sveiki, jei skaitote rusiskai...
Rusijos forumuose yra ir atsiranda ir aktyveja
forumai apie indigo vaikus .

Stai ju sarasiukas

Bene pats aktyviausias forumas INDIGO vaiku temomis- http://indigo.e-puzzle.ru/forum/
Dar vienas tinklapis
http://paradoxal.nm.ru/

Psichologo kuris domisi sia tema tinklapis
http://pougatch.udmnet.ru/index.php?id=11


Temos skirtos tarptautinems indigo dienoms
http://forum.earthsky.ru/viewforum.php?f=6&sid=5cc637c76572fe02b889d80a1d5e8fe4

Puslpiai
Naujieji vaikai
http://www.earthsky.ru/children/
Filmo apie Indigo vaikus "Kur atveda svajones"
tinklapis http://indigo.earthsky.ru/


Pen Vas 04, 2005 10:46 am
Forumo druwis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Vas 26, 2005 1:01 am
Pranešimai: 49
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Kas tie INDIGO vaikai?
Jie atsimena praeitus gyvenimus?
Jie mato didingus vaizdinius ir sapnuoja ryškiai pasaulius, kuriuose nesilankė ir kurių šioje tikrovėje nėra?
Jie pagalvoja, o rytoj išsipildo?
Jie bendrauja su Dievais ir jų tikėjimas = gyvenimui?
Jų buvimas šalia, kelia norą gyventi, džiaugtis ir kurti?
Kai jie kalba, atrodo, kad tu nieko nežinai?
Jie stebisi savo kūno laikinumu ir džiaugiasi gyvenimu?
Jie ieško panašių į save?
Gal tai ne INDIGO, o melsvo LINO vaikai? :?: :roll: :!:


Šeš Kov 05, 2005 2:51 am
Aprašymas
Forumo krivis
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1634
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Esmis rašė:
Kas tie INDIGO vaikai?
Gal tai ne INDIGO, o melsvo LINO vaikai? :?: :roll: :!:

Bravo, adminai turėtų į tai atsižvelgti ir papildyti tavo žodžiais prie temos "INDIGO VAIKAI", tik ar vėl nepakvips etnocentriškumu, kai kompiuteriu monitoriai virsta vaizduokliais?:)


Šeš Kov 05, 2005 8:59 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 72 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 4 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007