Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Pen Kov 29, 2024 12:39 am



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 
Nojaus arka - tiesa ar tik mitas? 
Autorius Žinutė
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Cituoti:
Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Paslapties liudininkai

Pirmasis žmogus, pareiškęs savo akimis regėjęs Ararato šlaite esančias suakmenėjusias Nojaus arkos liekanas, buvo Georgijus Hagopianas. Pasak jo, 1908 m., kai jam tebuvę aštuoneri, dėdė pasiėmė jį kopti į Araratą (anksčiau vadintą Ahora Gorge). Kai kopti pasidarė per sunku, dėdė jį užsikėlė ant pečių. Pagaliau jie pasiekė vietą, kur ant šlaite kyšančios uolos krašto išvydo kažin ką panašų į didžiulį laivą. Dalį jo dengė sniegas. Viršuje buvo eilė į langus panašių ertmių, ant “stogo” - anga. Iš pradžių berniukas pamanė, kad tai iš akmenų pastatytas namas, bet kai dėdė jam parodė lentų kontūrus, suprato, kad tai arka, apie kurią jis buvo girdėjęs. Dėdė jį pakėlė nuo akmens luito iki arkos viršaus, kad galėtų ją pasiekti, ir liepė nebijoti, nes, anot jo, “tai šventas laivas”, o “žvėrių ir žmonių čia nebėra, jie visi išėjo”. Kai jie atsistojo atokiau, dėdė iššovė į arkos liekanas, bet kulkos atšoko lyg nuo akmens. Jis pabandė atrėžti lentos gabalėlį aštriu peiliu, bet nesėkmingai. Pirmojo apsilankymo prie arkos metu jie praleido apie dvi valandas ją apžiūrinėdami ir užkandžiaudami. Kai sugrįžęs į kaimą berniukas puolė pasakoti apie nuotykį draugams, šie atšovę, kad taip pat yra matę arką. Georgijus Hagopianas mirė 1972 m. Dėl senyvo amžiaus jis tyrinėtojams negalėjo nurodyti žemėlapiuose tikslios arkos buvimo vietos, tačiau jo liudijimas buvo sėkmingai patikrintas naudojant melo detektorių. Taip pat išliko pagal jo pasakojimą dailininko nupieštas Nojaus arkos eskizas.

1916 m. vasarą Rusijos imperatoriškųjų oro pajėgų pilotas leitenantas Roskovickis, skrisdamas žvalgyti Turkijos kariuomenės judėjimo, Ararato šlaite pusiau užšalusiame ežere pastebėjo lig ketvirčio į vandenį panirusį laivo korpusą su dviem masyviais stiebais, siauru praėjimu ir beveik 20 pėdų pločio vartais. Apie tai jis pranešė savo kapitonui. Šis spėjo, kad tai galėjo būti Nojaus arka. Ji galėjusi išlikti dėl tos priežasties, kad tokiame aukštyje net 9- 10 mėnesių per metus spaudžia šaltis. Kapitonas apie radinį pranešė į Sankt Peterburgą. Caras Nikolajus II paliepė surengti ekspediciją. Po mėnesį trukusių paieškų Nojaus arkos liekanos buvo aptiktos, išmatuotos ir nufotografuotos, visa medžiaga kurjeriu pasiųsta asmeniškai valdovui. Tačiau dėl 1917 m. vasarį Rusijoje kilusios politinės suirutės Nikolajus II siuntinio negavo. Apie tolimesnį jo likimą žinoma tik tiek, kad juo vėliau buvo susidomėjęs Levas Trockis. Iki šiol neaišku, ar jis tuos dokumentus sunaikino, ar kur nors paslėpė. Kai kurių Nojaus arkos ieškotojų manymu, visa ši istorija - tik spaudos prasimanymas.

1960 m. pilotas kapitonas Gregoras Schwinghammeris, dar vienas pilotas amerikietis ir ryšių karininkas turkas skrisdami aplink Ararato kalną šiaurės vakarų pusėje, maždaug 1200 metrų aukštyje nuo viršūnės, nuokalnės dauboje pastebėjo “milžinišką prekinio vagono ar stačiakampio formos baržos pavidalo objektą”.

Dar anksčiau, 1959-aisiais, Turkijos karo pilotai, iš oro žvalgydami Ararato regioną, per 17 mylių į pietus nuo jo viršukalnės 1,9 km aukštyje nufotografavo objektą, panašų į suakmenėjusio laivo kontūrus (2 pav.). Po metų turkų kariškiai akmenines sienas bandė išsprogdinti, tačiau jokių vidinių patalpų ar kitokių arkos buvimo įrodymų nerasta. 1984 m. Ronas Wyattas slapta iš Turkijos išvežė apie 4 kg iš sprogdinimo vietos paimtų akmenų, smėlio ir žemės ir pademonstravo šiuos pavyzdžius Niujorke. Turkijos vyriausybė, pasipiktinusi tokiais veiksmais, kuriam laikui uždraudė tolimesnes ekspedicijas į šį regioną. Po metų Wyattas vis dėlto sugrįžo ir kartu su Davidu Fasoldu ištyrė tariamos arkos liekanas. Jie kauburyje aptiko kryžminius tolygiai pasikartojančius geležinių objektų pėdsakus. Wyattas tuoj pat nusprendė, kad Nojaus arka surasta. Tačiau kitų tyrinėtojų manymu, Nojaus arkos reikėtų ieškoti ten, kur ją tvirtina matęs Hagopianas ir Schwinghammeris - į šiaurės vakarus nuo Ararato viršūnės, maždaug 3,9 - 4,5 km aukštyje.

Arka - ne adata

Nojaus arkos paieškas komplikuoja ne tik kelios tikėtinos jos buvimo vietos (nors, kaip minėjome, yra nustatyta patikimiausioji), bet ir gamtinės sąlygos. Jei tikėtume Pradžios knyga, Nojaus arka apsistojo “Armėnijos kalnuose” prieš 4300 metų. Koks stebuklas galėjo ją išsaugoti iki mūsų dienų? Atsakymas paprastas: ledo ir sniego viešpatija 4 kilometrų aukštyje. Beveik kiaurus metus ją dengia ledo ir sniego sluoksnis. Galima sakyti, kad Hagopianui ir kitiems ją pamatyti leido Dievas (gamta): 1901-1908 m. Ararato regione buvo nepaprastai karšta, ledynai smarkiai aptirpo ir atskleidė savo saugomą paslaptį.

Tačiau šiame technikos amžiuje arka - ne adata šieno kupetoje. Dirbtinio Žemės palydovo ir žvalgybinių lėktuvų padarytose nuotraukose (3 ir 4 pav.) užfiksuota vadinamoji “Nojaus arkos anomalija” - objektas Ararato atšlaitėje. Nustatytos net tikslios jo koordinatės: 39 laipsniai 42 minutės ir 10 sekundžių šiaurės platumos ir 44 laipsniai 16 minučių ir 30 sekundžių rytų ilgumos, maždaug 4575 - 4724 m aukštyje, per 1-2 km į vakarus nuo Ararato viršūnės esančiame 1,6 x 2,4 km dydžio ledo ir sniego padengtame plokščiakalnyje tiesiai priešais Parrot ledyną.

Atrodytų, ar to nepakanka, kad Nojaus arkos egzistavimo faktas būtų arba viešai patvirtintas, arba paneigtas? Tačiau ekspedicijos susiduria su įvairiais sunkumais. Pirma, reikia sulaukti palankaus oro, kai liepos - rugpjūčio mėnesiais temperatūra Ararato priekalnėse pasiekia aukščiausią metinę normą - apie 28 laipsnius ir labiausiai aptirpsta ledynai. Tačiau tai trunka labai neilgai, ir kalnuose vėl pradeda snigti. Antra, Ararato regionas - ne pati saugiausia vieta pasaulyje: pasienyje su Iranu vyksta gyva prekyba ginklais ir narkotikais, šioje teritorijoje aktyviai reiškiasi kurdų sukilėliai, kalnuose gyvena plėšikai ir valkatos. Po to, kai 1991 m. penkis archeologus čia buvo pagrobę kurdų sukilėliai, Turkijos valdžia nebeleidžia prie Ararato vykti užsieniečiams.
Pagal cha.lt

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Ant Spa 13, 2009 2:30 pm
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Video medžiaga apie Nojaus Arką
http://video.google.com/videoplay?docid ... 452389056#
Čia su jumoru :)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1099562796
papildomai
http://video.google.com/videoplay?docid ... 4638698665

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Ant Spa 13, 2009 2:55 pm
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Skeptikų puslapis apie Nojaus laivą
http://whoyoucallingaskeptic.wordpress. ... noahs-ark/
http://whoyoucallingaskeptic.files.word ... turkey.png

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Labai nemažai įdomios medžiagos čia
http://muslimgroups.com/blog/view/id_14 ... oah-s-ark/

Įdomu, ar baltų mituose kas nors yra užsilikę apie tokio potvynio ar laivo egzistavimą, nes Ararato kalnai mūsų protėviams turėjo būti žinomi?

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Ant Spa 13, 2009 3:11 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Atsimenu yra vienas mitas apie tvaną, kur Dievui pagailo skęstančių žmonių ir numetė kevalą, kur žmonės įsirioglino. Vėliau jau ta pora išlikusi buvo pasenusi, tad Dievas pasakė, kad kiek kūlversčių padarys, tai tiek vaikų bus.

Kitas mitas, užrašytas Vatckenštedo yra, kad esant tvanui, buvo paimti du kūdikiai ir auginti dangaus rūmuose, bet idomus niuansas, pagal klasikinius mitus, tai išgelbėti žmonės yra vieninteliai, o pagal šį mitą, tai kai žmonės buvo išleisti, tai jie sutiko kitus žmones, vadinasi, buvo ne vieninteliai. Ir dar - jiems buvo liepta eiti šiaurės vakarų pusėn, tad jei brėžti liniją, tai ėjo irgi nuo Ararato kalno (beje, išleisti irgi buvo ant kalno).

Kai pagalvoji, kad tiek daug istorijos buvo nuslėpta ar vėliau tiesiog blogai interpretuota, tai Veckenštedo veikalas man tikrai neatrodo iš piršto laužtas (gi, X-failų serialo tais laikais dar nebuvo, o šiuo atveju apie pagrobimus jau kalbama :D).


Ant Lap 17, 2009 5:37 pm
Aprašymas ICQ YIM
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Zordsdavini rašė:
.. Veckenštedo veikalas man tikrai neatrodo iš piršto laužtas .

O tu priklausai žemaičių partijai, kuri skelbia šį "Pasakos ir Legendos 1897m. leidinį"?

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Tre Lap 18, 2009 11:08 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Bir 06, 2006 5:00 pm
Pranešimai: 45
Miestas: Vilnius - Telšē
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
Tai čia pasidalijau. Aš apie šį veikalą čia kalbu jau nuo kokių 2007, o pats apie jį žinau nuo 2004 pabaigos. Tos partijos net nebuvo dar idėjos :D
P.S. ne „Žemaičių“, bet „Žemaitijos“. Čia yra skirtumas.


Ket Lap 19, 2009 12:56 pm
Aprašymas ICQ YIM
Seniūnas (-ė)

Užsiregistravo: Tre Vas 24, 2010 9:35 pm
Pranešimai: 108
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
heidy rašė:
Tai yra studentas našumą dienoraštį, aš manau, turėtų rodyti gerą pavyzdį ir sustabdyti mano raštu per egzaminus. Kiek aš norėčiau praleisti daugiau laiko rašyti, mokytis yra didesnis prioritetas. Reguliarus parašėte bus tęsiamas birželio 12 d., po egzaminų. Nes dabar, aš jus palikti su šį pranešimą.

:shock: reikalingas spec.šifras


Ant Geg 04, 2010 8:22 am
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 1178
Miestas: Vilnius
Standartinė Re: Nojaus arka - tiesa ar tik mitas?
heidy rašė:
...Reguliarus parašėte bus tęsiamas birželio 12 d., po egzaminų. Nes dabar, aš jus palikti su šį pranešimą.

Apie kokią datą rašote? Ar jūs nemokate lietuviškai ir naudojatės goggle translate?
On what date you are writing? Do you not speak Lithuanian and using Goggle translate?

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Ant Geg 04, 2010 4:49 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 8 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007