Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 7:31 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Eutanazija ar tai auka? 
Autorius Žinutė
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė Eutanazija ar tai auka?
Popiežius eutanaziją vadina medicinos etikos pažeidimu
ELTA
2004 lapkričio mėn. 12 d. 21:56

Popiežius Jonas Paulius II penktadienį eutanaziją pavadino medicinos etikos pažeidimu, teigdamas, kad daktarai negali nuspręsti, "kas gali gyventi, o kam reikia mirti". Tačiau smerkdamas eutanaziją popiežius sakė, kad nepagydomai sergantys ligoniai turi teisę atsisakyti medikamentų bei terapijos, kurie dirbtinai prailgina gyvenimo trukmę, tačiau nesuteikia jokių vilčių išgyti.
http://www.delfi.lt/news/daily/Health/a ... id=5468825

Nors daugeliui religijų eutanazija nepriimtina, tačiau negydymas tai mediciniškai vadinama pasyvioji eutanazija.Ką manot jūs, ypač tie, kurie gal būt galit padaryti stebuklą?Ar jūs leistumėte Lietuvoje eutanaziją oficialiai?

O štai Brutenio ir Videvučio religinė reforma, kurioje pabraukiu, kur jau tada buvo leista eutanazija ligos atžvilgiu.Tai galim sakyt valstybiniu lygiu sprendimas.

523 metais Brutenijos gyventojai su karaliumi Videvučiu susirenka Honedoje. Čia atvykęs Brutenis paskelbia dievų įsakymus apie tai, kaip prūsai privalą elgtis:

„ 1. Niekas be krivių kirvaičio leidimo neturi garbinti dievų arba į kraštą įvesti svetimą dievą; vyriausieji dievai turi būti Patolas, Patrimpas, Perkūnas, nes jie mums davė žemę ir žmones ir duos daugiau.

2. Dėl jų mes pripažįstame krivį kirvaitį mūsų vyriausiuoju valdovu, taip pat jo įpėdinius, kai šie bus nuėję pas maloninguosius dievus ir kai vaidelotai Rikojote juos išrinks.

3. Mes turime reikšti pagarbą ir būti paklusnūs mūsų šventiesiems dievams ir mūsų kriviui kirvaičiui, nes po šio gyvenimo jie mums duos gražių moterų, daug vaikų, saldžių gėrimų, gerų valgių, vasarą baltus drabužius, žiemą šiltus apsiaustus, ir mes galėsime miegoti didelėse minkštose lovose ir, turėdami gerą sveikatą, juoksimės ir šokinėsim. Iš blogųjų, kurių jie negerbs, jie atims tai, ką šie turėjo, ir ten juos kankins įvairiomis kančiomis.

4. Visi kraštai ir kaimynai, kurie aukos jų dievams, turi būti mylimi ir gerbiami. Tuos, kurie juos paniekins ar įžeis, mes turime žudyti ugnimi ir kuokomis ir niekada nebūti jų draugais.

5. Vyrai gali turėti tris žmonas, tik pirmoji ir vyriausioji turi būti iš tos pačios giminės ir kilmės, kuri buvo kartu su mumis ir kartu atėjo į šį kraštą. Kitos gali būti iš čia rastų.

6. Jei žmogus yra apsunkintas sergančiomis moterimis, vaikais, broliais, seserimis, giminėmis ar jei jis pats sirgtų, tai yra jo valioje ir mes leidžiame juos sudeginti ar jiems susideginti, nes mūsų dievų tarnautojai turi ne dejuoti, o juoktis.

7. Jeigu kas nors norėtų susideginti pats mūsų šventiesiems dievams arba sudeginti savo vaikus, tai mes jam leidžiame, sakydami, kai jie per ugnį pasidarys šventi, kad galėtų su mūsų dievais juokauti
.

8. Jeigu vyras ar žmona sulaužytų moterystės priesaką, tokius reikia sudeginti toli nuo mūsų šventųjų dievų ir jų pelenus išbarstyti vieškelyje; jų vaikai negalės tapti vaidelotais.

9. Jeigu moterys atsisakytų savo vyrui duoti savo kūną vedybiniam santykiui, nuo jo priklauso, ir jis gali jas sudeginti. Jų seserys turi būti laikomos paniekintais asmenimis, nes jos neišmokė jų paklusnumo savo vyrams ir dievams.

10. Jeigu vyras norėtų santykiauti lytiškai su mergaite ar vedusia moterimi, nuo įžeistosios pusės priklauso, ar reikia jį sudeginti, nes nusikalto tuo, kas kitam brangiausia.

11. Jei kas mergelei pirmas pasipiršo, jis, o ne kas kitas turi ją paimti už žmoną. Jeigu tačiau jis turi tris žmonas, reikia jį atiduoti sudraskyti šunims, nes jis pažeidė mūsų dievų luomą, nes iki tol ji buvo laisva vesti ar būti nevedusia.

12. Jeigu kas nužudė savo maloningųjų dievų tarną, ant jo turės valdžią visi nužudytojo draugai, ir jie galės jį arba nužudyti, arba palikti gyvą.

13. Jeigu kas apsivogė, tai pirmą kartą reikia jį nuplakti su rykšte, antrą kartą- su lazda, o trečią kartą reikia jį atiduoti suėsti šunims toli nuo mūsų dievų.“

Vėliau šie punktai buvo dar papildyti:

„ 14. Niekas negali versti kitą dirbti, bet gali jį gerumu paskatinti. Tai yra abiejų susitarimo reikalas.

15. Kilminguoju bus laikomas tas, kuris su savo žirgu bus greitesnis ir mitresnis.

16. Jeigu vyrui mirtų žmona, jam turi pasipiršti kokia jaunuolė, nes netinka, kad jis dieną naktį liūdėtų.

17. Jeigu mirtų vyras ir liktų jauna žmona, nepradėjusi ir be vaikų, ji gali pasipiršti visiems nevedusiems vyrams, kad susilauktų kūdikio. Po to ji bus vaidilutė ir iki gyvenimo pabaigos gyvens skaisčiai. Tada ji bus bendruomenės aprūpinama.“

ŠALTINIS
G.Beresnevičius "Baltų religinės reformos" Taura, 1995, psl. 86- 88.

brutenio reforma aktuali kaip niekad šiuo metu, nes eutanazijos tema pasaulį padalino į 2 dalis. Rašykit savo nuomonę.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Šeš Lap 27, 2004 7:55 pm
Aprašymas WWW
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Lap 21, 2004 9:31 pm
Pranešimai: 33
Miestas: Raseiniai
Standartinė mano nuomone
Eutanazija... Vis del to, kaip ir savizudybe, ji man nera priimtina. Dievas dave gyvybe, tai tik Dievas ir tegali ja atimti. Be to, mano nuomone, zmogus cia yra tam, kad visapusiskai tobuletu ir kiltu aukstyn. Fizines kancios, skausmingi dvasiniai patyrimai tam ir yra duoti, nes tai praejus, bent kazkiek keiciasi mastymas, kazkokiu dalyku suvokimas ir visa tai lieka tarsi koks irasas samoneje, kuri nemirsta su zmogaus kunu. Kaip keiciasi tas mastymas ir suvokimas - jau priklauso nuo kiekvieno zmogaus atskirai. Vienas gali tiesiog degraduot, kitas priesingai - atrasti savyje dar daugiau ryzto, energijos nei buvo iki tol, atsistoti ir vel eiti.
Kiekvienam zmogui skiriami isbandymai yra individualus, skirti tik jam. Bet nera skirta tokiu isbandymu, kuriu tas zmogus negaletu pakelti. Griztant prie eutanazijos, tai kazkokia nepagydoma liga ir jos kancios taip pat, mano nuomone, yra isbandymas. Ir jei pasitrauki anksciau nei tau buvo skirta, as sakyciau, kad tas zmogus paskutiniojo (nors nebutinai)isbandymo neislaike.
Ar leisciau eutanazija? Ne.

_________________
Ir aš žinau, kad dar begales kartų aš kilsiu su saule,
Nes dar tiek pat kartų krentantis liftas žemyn mane neš...


Pir Lap 29, 2004 12:32 pm
Aprašymas
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Šiaip tai mano nuomone žmogus turi laisvą valią ir turėtų jam būti suteikiama teisė rinktis. Aišku gaalima šnekėti kaip juoda_plunksna ir teigti kad tik dievas gali atimti gyvybę ir tai kas žmogų ištinka, tėra jam skirtas išbandymas. Bet tada gerai, visos ligos yra vienos ar kitoks išbandymas. Tai kodėl žmogus kišasi į dievo valia ir jas gydo. Pripumpuoja vaistais ligonius, kurie negydomi jau seniai būtų palikę šį pasaulį pagal dievo valią. Ar taip nemanai juoda_punksna?

IMHO: Eutanazija tam tikrose situacijose gali būti leidžiama ir pateisinama


Pir Lap 29, 2004 6:27 pm
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Taigi kad žmogus išmoko atitolinti mirtį gydydamas. Jei manyti, kad viskas Dievo valioj, tai tada ir valgyti nereiktu ieskoti, tegu Dievas pasirūpina. Mūsų valioj rinktis kovą už gyvenimą ar pasitraukimą. Tačiau pasitraukimas kiekvienam yra skirtingas. Vienas prašo jį pribaigti iš beviltiškumo ir nepakeliamo skausmo, kitas iš religinių paskatų, trečias iš ideologinių, kaip Kalanta, kuris susidegina. Bet savižudybė nėra lyginama su eutanazija. Jei religinėje reformoje yra priimtas toks punktas, tai šiais laikais nebėra jau vienalytės religijos, vienalytės pozicijos į skausmą ir kančią bei savižudybę. O jei priimti įstatymą, tai belieka iškart manyti, kad jam prireiks 100 pataisų. Bet jei nepriimti, tai šią temą lyg ir užmiršti. Bet žmonės patekę į beviltišką bėdą, kur valstybė ar net visa planetos medicina negalinti padėti jam išgyventi tarsi suteikia galimybę pasyviajai eutanazijai. O ką jūs patartumėte tokiam, kuris pakliūna į beviltišką situaciją. Juk niekas nuo to neapsaugotas?

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Lap 29, 2004 6:44 pm
Aprašymas WWW
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
BURTONIS rašė:
Taigi kad žmogus išmoko atitolinti mirtį gydydamas. Jei manyti, kad viskas Dievo valioj, tai tada ir valgyti nereiktu ieskoti, tegu Dievas pasirūpina.


Bet tada kaip atskirti ta riba, kai gydymas jau yra nebe gyvenimo pratesimas, ne jo prailginimas, o zmogaus uzkonservavimas ir pavertimas vegetuojancia salota vien todel, negalima jam leisti numirti. Arba ligoniai kurie kencia nepakeliamus skausmus ir zinoč kad liga nepagydoma. Ar ne geriau leisti jiems numirti.


Pir Lap 29, 2004 7:05 pm
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Electra rašė:
Bet tada kaip atskirti ta ribą, kai gydymas jau yra nebe gyvenimo pratesimas, ne jo prailginimas, o zmogaus uzkonservavimas ir pavertimas vegetuojancia salota vien todel, negalima jam leisti numirti. Arba ligoniai kurie kencia nepakeliamus skausmus ir zinoč kad liga nepagydoma. Ar ne geriau leisti jiems numirti.

Leisti tu gali, bet eutanazija, tai kai kitas turi prisiimti atsakomybę už nusiuntimą jį myriop. O to nelabai kas nori prisiimti, nes daugeliu atveju būsi teisiamas už žmogžudystę.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Lap 29, 2004 7:38 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
As sakau,jei zmogus samoningai pasirenka mirti - tokia jo valia ir jis pats savo noru ir valia iskeliauja ten kur jam lemta,jei jis guli skendintis kanciose ir dar turi jegu tuomet jam turi buti suteikta galimybe iskeliauti savo noru paciam,bet jokiu budu to neturetu daryti kitas zmogus,kad ir pats artimiausias tuo atveju jei jo sergantis artimas negali pranesti savo valios...tuo atveju jei skausme merdintis zmogus atranda jegu tik pranesti savo valia bet pats fiziskai neranda jegu iskeliauti tuomet jo valia turi ispildyti artimas jam zmogus,kuriam jo paskutine valia sioje zemeje yra sventa ir jis nebijo prisiimti atsakomybes uz si veiksma...jei neatsiranda artimu zmoniu tarpe tokio kuris atrastu jegu siam isbandymui,tuomet tai turetu atlimkti valstybes tarnautojas su visais igaliojimais ir iteisntais dokumentais esant konkreciam istatymui ir mano paskutinis zodis sioje temoje ar iteisinti eutanazija Lietuvoje butu tvirtas TAIP!!!...zmogaus valia ar jam gyvent ar mirt...ir visi turi gerbti jo pasirinkima kad ir koks jis butu siuo atveju...tai yra jo kelias...ir jam rinktis...
...as taip pat nesmerkiu savizudziu...tai taipogi ju valia...ir jei zmogus nebegali pakelti kanciu jo pasirinkimas issivaduoti is ju yra taip pat jo valia...tik siuo atveju kai zmogus tokiu budu mano iveiksias kancias yra jo didziausia klaida kokia tik jis gali padaryti budamas sioje Zemeje...tai mano nuomone...bet as ju nesmerkiu nes toks yra ju pasirinkimas...taciau tokiu atveju kai toks zmogus negali pakelti rankos pries save skendedamas dvasinese ir sielos kanciose( bet jo kunas rodo gyvybinguma) ir pareiskia savo valia savo artimam zmogui kad jis isvaduotu ji nuo kanciu tuomet mano nuomone tai jau yra nuzudymas...
...todel...mano nuomone zmogus valdantis savo kuna,esantis giliose kanciose bet dar galintis atlikti fizinius veiksmus ir jei jo veiksmai yra nukreipti i tiksla issivaduoti is kanciu tiek fiziniu tiek dvasiniu ir sielos kanciu tuomet mano nuomone jis yra savizudis...todel jei zmogus esantis baisiose kanciose dar turi jegu atlikti fiziskai issilaisvinimo is kuno veiksma bet neturi pakankamai drasos ir valios tai atlikti ir tokiu atveju praso pagalbos artimuju...tuomet jam si galimybe neturi buti suteikta...nes tokiu atveju si atsakomybe visiskai skiriasi nuo mano minetosios anksciau...ir valstybes tarnaitojas taip pat neturi tureti tokios teises...


...vaje kiek as cia pripliurpiau...na tikiuosi baisiai nesumakalavau viso to reikalo...tikiuosi mano pozicija tiek eutanazijos tiek savizudziu atzvilgiu bus aiski skaitantiems :roll:


Ant Lap 30, 2004 10:42 pm
Naujakurys(ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek Lap 21, 2004 9:31 pm
Pranešimai: 33
Miestas: Raseiniai
Standartinė Zvilgsnis kitur
Siulau truputi paziureti kitame forume, ka zmones masto apie eutanazija.

http://www.bite.lt/plius/bendravimas/kl ... (474431583
http://www.bite.lt/plius/bendravimas/kl ... (229561020

Ir apie savizudybes galimybe

http://www.bite.lt/plius/bendravimas/kl ... (447307871

_________________
Ir aš žinau, kad dar begales kartų aš kilsiu su saule,
Nes dar tiek pat kartų krentantis liftas žemyn mane neš...


Pen Gru 03, 2004 2:55 pm
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Tai vis dėlto, ką kiekvienas darytumėte susideginimo atveju? Eutanazijos, kaip "švelnios mirties" daugiau mažiau nuomonės pasiskirstė, bet aš temoje norėčiau išplėsti tik susideginimo atvejį, kaip šeštame reformos punkte? Tai daugiau religinis aktas. Ar tai auka dievams? Perskaitykite visą reformą ir pasigilinkite, kodėl ir kokiais atvejais taikomas susideginimas. Juk kitais atvejais neleidžia degintis, o liepia sudraskyti šunims.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Paskutinį kartą redagavo BURTONIS Pir Gru 13, 2004 5:47 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Ant Gru 07, 2004 3:59 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Cituoti:
6. Jei žmogus yra apsunkintas sergančiomis moterimis, vaikais, broliais, seserimis, giminėmis ar jei jis pats sirgtų, tai yra jo valioje ir mes leidžiame juos sudeginti ar jiems susideginti, nes mūsų dievų tarnautojai turi ne dejuoti, o juoktis.

7. Jeigu kas nors norėtų susideginti pats mūsų šventiesiems dievams arba
Cituoti:
sudeginti savo vaikus, tai mes jam leidžiame, sakydami, kai jie per ugnį pasidarys šventi, kad galėtų su mūsų dievais juokauti.





I 6 punkta siunciu savo nuomone: jei is tu zmoniu kuris nors savo valia ketina susideginti tai yra auka Dievams...saves auka...taip pat jei tas zmogus praso ji sudeginti...ber ar uz tu zodziu
Cituoti:
leidžiame juos sudeginti
kartais neslypi kito zmogaus valios primetimas sergantiesiems pasinaudojant siuo istatymu idant atsikratysi serganciuju nasta... :roll:

I 7 :cia velgi jei pats zmogus nori susideginti sava valia tai auka Dievams,taciau velgi
Cituoti:
sudeginti savo vaikus
vel skamba dviprasmiskai...gal as ir klystu...


taigi as sakau kad auka Dievams susideginant paciam ar sudeginant savo artimuosius ju paciu prasymu yra tikra auka...kaip Dievai priimtu tokia auka tai jau galima gilintis toliau atsizvelgiant i pati akta ir jo priezastis...bet...jei zmogus yra sudeginamas istatymo vardu taciau nesant jo valiai...tuomet tai auka tamsos Dievams...tai mano nuomone...


Tre Gru 08, 2004 11:10 pm
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Siaip, ne visai i tema paklausiu klausima. As norejau pasitikslint del saltiniu. Kokiais saltiniais remiantis buvo sudaryti ir issiaiskinti visi sitie punktai. Ar Beresnevicius remesi kazkokiais rasytiniais saltiniais? Jei taip, tai butent kokiais? gal kas zinot?


Pen Gru 10, 2004 12:00 pm
Aprašymas
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Electra, Beresniavičiaus šaltinis yra "Baltų mitologijos šaltinių" I tome. Dažniau lankykis http://www.baltai.lt/kuronas/ , kur yra pakankamai daug nurodyta šaltinių. Žiūrėk šaltiniai arba žyniai

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Sek Gru 12, 2004 1:02 am
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
BaltojiS rašė:
As sakau,jei zmogus samoningai pasirenka mirti - tokia jo valia ir jis pats savo noru ir valia iskeliauja ten kur jam lemta,jei jis guli skendintis kanciose ir dar turi jegu tuomet jam turi buti suteikta galimybe iskeliauti savo noru paciam,bet jokiu budu to neturetu daryti kitas zmogus,kad ir pats artimiausias tuo atveju jei jo sergantis artimas negali pranesti savo valios...tuo atveju jei skausme merdintis zmogus atranda jegu tik pranesti savo valia bet pats fiziskai neranda jegu iskeliauti tuomet jo valia turi ispildyti artimas jam zmogus,kuriam jo paskutine valia sioje zemeje yra sventa ir jis nebijo prisiimti atsakomybes uz si veiksma...jei neatsiranda artimu zmoniu tarpe tokio kuris atrastu jegu siam isbandymui,tuomet tai turetu atlimkti valstybes tarnautojas su visais igaliojimais ir iteisntais dokumentais esant konkreciam istatymui ir mano paskutinis zodis sioje temoje ar iteisinti eutanazija Lietuvoje butu tvirtas TAIP!!!...zmogaus valia ar jam gyvent ar mirt...ir visi turi gerbti jo pasirinkima kad ir koks jis butu siuo atveju...tai yra jo kelias...ir jam rinktis...:roll:

Paskutinė žmogaus valia vykdoma tik realiai žmogui mirus, o tai traktuojama, kai nebefunkcionuoja organai ir konstatuojama biologinė mirtis. Todėl sudeginimas po biologinės mirties nesukelia žmonėms psichologinio pobūdžio problemų: savigraužos, kaltės prisiėmimo, žmogžudystės ir t.t.
Pagal Brutenio reformą šeimos galva yra vyras, todėl patriarchalinėje visuomenėje jam leidžiama priimti sprendimą už savo šeimos nariuis. O kokia dabar visuomenė? Man Patriarchatu nebekvepia, todėl ir eutanazijos klausimas abiejų lyčių traktuojamas įvairiai. Liberalumas eutanazijos atžvilgiu suskaldė požiūrį minimum į dvi dalis.
Šiais laikais kremacija nebėra susieta su šventenybe ar kultu. Tai daugiau socialinis ir utilitarinis klausimas, kuris ginamas pagrinde dėl stokos žemėje palaidojimams. Jei leisti sudeginimą, kaip eutanaziją, tai paversti leidžiančiuosius raganomis, kurios keps mus ant ližės pagal savo kančios suvokimą. Juk tai nedaug skirsis nuo pasiuntimo myriop kitais būdais.
Bet jei palikti sudeginimo kaip aukos atvejį ar satisfakciją, tai tada tik tuo atveju, jei kalba eitu apie religinį aktą, nepažeidžiantį aukos privačios pasaulėžiūros. Bet kaip tai padaryti realiai, nedesakralizuojant sudeginimo. Kol kas matau tik religinių bendruomenių galimybę. Bet ar nebus tai apkaltinta ir įvardinta kaip sektos piktnaudžiavimu, juk krikščionys puls tokį variantą.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Gru 13, 2004 6:07 pm
Aprašymas WWW
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Ar auka dievams yra susideginimas? Materialistui tai manau ne, bet tikinciajam, ypač budistui ar induistui beabejo. Čia toks vienas pastebėjimas, jei žmogui ligoninėje pasidarytu nežmoniškai sunku iškęsti skausmus, tai neįsivaizduoju, kaip jam neskausmingai numirti padės susideginimas?Panaudojus eutanaziją - susideginimą? Cia juokas pro ašaras. Bet jei rimtai, tai susideginimas kaip auka matyt nėra eutanazija?


Pir Gru 13, 2004 8:37 pm
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Eutanazija tai tipo švelni mirtis, na o susideginimas nepatyrus ugnies "švelnumo" sudegant turbut nesiejamas su nuskausminimu. Matyt eutanazijos variantus reiktų pradžioj atskirt nuo tu nužudymo būdų, kurie yra neskausmingi. Idomu, kad eutanazijos istorijoje niekas nepasiulė nusišauti, o tai visai neskausminga, kai išlaksto smegenys. Tai rodo, kad eutanazija rūpi tiems, kurie lieka gyventi, nes kitus pašalinti neestetiškai yra fui, o tai jau ne morales reikalai. Kaip manot, ar reiktu žmogui pasiruošusiam pasiaukoti Dievams susideginant, prieš tai jį nuskausminant medikamentinėmis priemonėmis. Kai yra tam tikra nejautra, bet lieka blaivus protas, susideginimas būtų apgalvotas, o ne emocionalus, gimęs iš skausmo, aktas?

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Sau 10, 2005 6:11 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007