Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Pen Kov 29, 2024 1:39 am



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 
Abejonės ir gyvenimo klaidos 
Autorius Žinutė
Standartinė Abejonės ir gyvenimo klaidos
Gyvenam ir skaudžiai klystam. Po to abejojam, ar verta kažką keisti, nes vėl galime suklysti, kaip jau buvo kažkada, arba kaip pasakojo kiti žmonės, turintys patirties ar suklydę. Taip atsisakom to, kas mus traukia ir vilioja, atsisakom išbandyti save, savo sugebėjimus, savo laimę, nes bijom suklysti, bijom nukentėti, bijom pamilti ne tą, bijom nepateisinti lūkesčių ir bijodami pasirenkame vienatvę užkirsdami kelią nuvilti kitus, įskaudinti ir pačiam įsiskaudinti. Bet tuo pačiu užkertam kelią į laimę, į gyvenimą. Bijai vilko, neik į mišką. O ką tada turėsi? Kaip įveikti savo abejones ir baimę kažką keisti savo gyvenime?


Pir Sau 02, 2006 2:25 pm
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Gyvenimo baimė, baimė suklysti, abejonės dėl pasirinkimo labai dažnai mane aplanko. Dažnai pagalvoju kad tą ar aną kartą reikėjo pasielgti kitaip. Dažnai suvokiu kad suklydau. Tik deja, kol kas nesugebu iš šių gyvenimo klaidų pasimokyti. Dažnai atrodo kad klum ir klumpu vis ant to paties akmens, kad tos pačios klaidos pastoviai kartojasi. Sunku kažką pakeisti. tam reikia labai daug pastangų ir būna, kad kartais pagalvoju, kad gal aš iš viso nenoriu nieko keisti.

Čia gal nelabai į temą, bet tokie pasvartymai man atėjo perskaičius temą ;)

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Pir Sau 02, 2006 7:19 pm
Aprašymas
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Nudegus nuo ugnies kyla natūrali baimė nudegti vėl. Iš to susidaro gyvenimo patirtis, pereinanti į išmintį. Nebijokite suklysti. Klysdami mes mokomės, tokia žmogaus netobula prigimtis. Sunkiausia prisipažinti sau, kad buvome neteisūs. Tai sukelia savivertės iliuzinį nuvertėjimą.
Man patiko Deili Karnegio knyga "Kaip užsikovoti draugų pasitikėjimą ir įtakoti žmones". Labai daug puikių pavyzdžių, kaip žmonės bijojo save keisti, kaip galvojo, kas galėtų atsitikti, jei pasikeis ir kas atsitikdavo iš tikrųjų. Tai tikras bendravimo ir savęs keitimo bestseleris. Labai rekomenduoju paskaityti.
Po tokių karčių išbandymų mes nebepuolame stačia galvą į "meilės glėbį", pradedame vertinti per savo patirties prizmę. Suklydus svarbu suvokti, kad suklydai ir tame yra daug tavo paties klaidų. Tačiau tai tik pirmas žingsnis, sekantis yra ryžtingas pirmas žingsnelis link savęs keitimo. Apgalvokime, ką galėtume savyje pradėti keisti, kad su mumis žmonėms būtų lengviau ir tuo pačiu suvoktų mus tokius, kokie esame.
Po pirmojo žingsnelio seka kiti. Jų yra begalės, tai įvairios metodikos ar mokymai. Svarbu pajusti, kur traukia jūsų sielą.
Pabandykite ramiai atsisėdę pagalvoti su kokiu pirmu žmogum norėtumėte susitikti, kuris norėtų pasikalbėti apie jūsų pasikeitimą? Koks žmogus jums yra nors iš dalies autoritetas. Nesakau, kad tobulas, nes tai iliuzija. Man žmogus be savo charakterio, be savo kampų ir spalvų yra kažkoks beskonis ir bekvapis, sintetinis ir todėl netikras. Tiesa sakant, tokių žmonių nesutikau. Kaip tik, matydamas gyvą žmogų gali pajusti jo spalvingo charakterio įtaką sau. Vieni labai traukia, kiti kažkodėl stumia (pastarieji mane domina labiau). Tie kurie stumia suteikia galimybę tobulėti, nes ieškai savyje, kas gi sukelia neigiamas emocijas ir iš kur jos kyla. Atrandi tiek daug savyje užslopintų praeities įvykių, santykių su tėvais, auklėjimo problemų ir t.t. Ir kai žengus pirmą žingsnelį savęs pažinimo link nebegali sustoti, nes tai nuostabus jausmas, kai gali kažką savyje pakeisti ir tai pradeda pastebėti žmonės, tai jų nuoširdi šypsena ir pasitikėjimas tavimi. Pasijauti, kad ir tu su savo netobulumais esi kažkam reikalingas, kad gali būti naudingas ir mylimas, kad gyvenimas yra ta kategorija, kuri yra GIMIMO ESMĖ. Šypsokimės, mylėkime ir busime mylimi :D

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Pir Sau 02, 2006 10:45 pm
Aprašymas WWW
Besimokantis (-i)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Gru 06, 2005 8:38 pm
Pranešimai: 127
Miestas: Raseiniai- Londonas
Standartinė 
Baltas rašė:
Kaip tik, matydamas gyvą žmogų gali pajusti jo spalvingo charakterio įtaką sau. Vieni labai traukia, kiti kažkodėl stumia (pastarieji mane domina labiau). Tie kurie stumia suteikia galimybę tobulėti, nes ieškai savyje, kas gi sukelia neigiamas emocijas ir iš kur jos kyla.


Savotiskai keista pasirode, kad labiau domina stumiantys zmones. :roll: Visad maniau, kad geriau susikoncentruoti ties gerais, didingais dalykais, kad perimtume ju savybes. Nes susidomejus zemesniais, galima net nenorint- pasamoningai tai perimti... :? :?:
(NLtxt)

_________________
Mylėdama mokausi.


Ant Sau 03, 2006 1:01 am
Aprašymas
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Koncentracija į gerus dalykus padeda labiau sustiprinti savo silnąsias puses. Bet jums niekas nesiūlo naudotis mano keliu. Kiekvienam savo būdas pažinti save. Man abejonės labiau pavojingos nei geros ar blogos pusės pažinimas.
Norint eiti į šviesą yra daug kelių, bet išskirčiau 2 pagrindinius:
1. Tikėti, pasitikėti, kad gėris nugalės;
2. Netikėti, abejoti, bet pastoviai pasitikrinti ar tuo keliu eini;kitaip tariant pridėti savo pastangas.
Kai kurie mano, kad yra 3 kelias, tai tikėti, kad Dievo šlovė yra pergalinga, bet pasikliauti savo jėgomis ir pastangomis. Man šis variantas primena apsimestinį tikėjimą ir blokavimą tikrosios vidinės esmės. Jei manote, kad jūmyse nėra taip vadinamo "blogio", toks tikėjimas žmogų priveda prie susireikšminimo. Manymas, kad esi tik "blogio" įsikūnijimas, verčia savo kompleksuotumą kompensuoti dirbtiniu iššaukiančiu elgesiu, agresija ir vėliau nusikaltimais.
Žmogus sudėtinga būtybė ir paneigus nors vieną savo poliariškumą kyla pavojus patekti į iliuzijų pasaulį arba visiško materializmo nihilizmą.
Taip, mane domina tie žmonės, kurie mano viduje sukelia kažkokį tai nepasitenkinimą, o savianalizei tai puiki priemonė pasiknisti savyje, o ne tame žmoguje. Juk, kad man kažkas nepatinka, nereiškia, kad tas žmogus blogas, o jus supratote būtent taip :) Greičiau manyje atsispindėjo mano paties neigiami išgyvenimai ir patirtys, kažkur ideologija, kažkur vidinės nuostatos. Gėris su blogiu susietas stipriais saitais, nes šios kategorijos yra žmogaus moralės iliuzinis pasaulis. Nes GAMTOJE tai tiesiog gyvenimo ir mirties kaita.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ant Sau 03, 2006 2:10 am
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 5 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007