Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 10:39 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas
Psichologai 
Autorius Žinutė
Standartinė 
optiMiste rašė:
patikėk, psichologais tampama tikrai ne tik dėl to, kad pagelbėt kitam. sakoma, kad jei siekiama būti psichologu tik dėl to, kad padėt kitam, tai iš tokio psichologo nieko doro. prie to turi būti kažkokios dar kitos siekiamybės.


Va čia jau idomiau. Kokios tos kitos siekiamybės? Aš rimtai klausiu, be jokios ironijos. Gal ir turiu tokių siekiamybių, gal ir man reiktų pradėti psichologiją studijuoti :).


Pen Gru 30, 2005 12:14 pm
Besimokantis (-i)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Gru 06, 2005 8:38 pm
Pranešimai: 127
Miestas: Raseiniai- Londonas
Standartinė 
Psichologai pries jais tapdami, daznai patys susiduria su iv. problemom ir stengiasi jas patys sau isaiskinti. Ir jie pirmiausia taip pat zmones, siekiantys issiaiskint juos supanti pasauli, zmones, save ir santykius tarp visko.
(Atsiprasau, neturiu galimybes lituanizuot teksto.)

_________________
Mylėdama mokausi.


Pen Gru 30, 2005 2:12 pm
Aprašymas
Senbuvis (-ė)

Užsiregistravo: Sek Lap 20, 2005 9:37 pm
Pranešimai: 194
Miestas: Vilnius - Raseiniai
Standartinė 
Pagonė paminėjo vieną populiariausių stojimo į psichologiją priežasčių - bandymas išspręsti savo asmenines problemas. dar kiti stoja dėl bendro išsilavinimo, žinių, praplėtimo savo akiračio. taip pat gali būt noras būti svarbiu ir reikalingu, gal net savotiškai visagaliu (daug galinčiu). arba tai tiesiog savęs ieškojimas. ir nesplėpkim, yra juk ir tokių (kaip ir visur), kurie profesiją renkasi dėl prestižo, tėvelių noru, galimybės kilti karjeros laiptais ir taip toliau ir panašiai. taigi priežastys gali būti be galo įvairios, kaip ir stojant į kitas profesijas.

_________________
Jei kelionės tikslas tobulas, tai dar nereiškia, jog visą kelią tobulumo nebus.


Pen Gru 30, 2005 3:55 pm
Aprašymas
Standartinė 
O tai kokios priežastys stoti psichologijon yra tos pačios tikriausios, kurios žmogų skatina būti tikrai GERU psichologu? Nemanau, kad pscihologas pagal tėvų pageidavimą arba dėl prerstyžo bus geras psichologas. Tai greičiau išimtys nei taisyklė.


Pir Sau 02, 2006 2:05 pm
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Bet iš kitos pusės, paimkime bet kurią specialybę. Kad ir mediciną. Juk nemažai ten taip pat stoja vien dėl prestižo ar tėvelių pageidavimų. Taip visuomet buvo ir bus. Tiek psichologijoje, tiek bet kurioje kitoje specialybėje yra vienetai (čia aš labiau šneku apie jaunimą, kurie stoja ką tik pabaigę mokyklą), kurie eina į tam tikrą specialybę todėl, kad juos tai traukia.

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Pir Sau 02, 2006 7:23 pm
Aprašymas
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Laivas rašė:
O tai kokios priežastys stoti psichologijon yra tos pačios tikriausios, kurios žmogų skatina būti tikrai GERU psichologu? Nemanau, kad pscihologas pagal tėvų pageidavimą arba dėl prerstižo bus geras psichologas. Tai greičiau išimtys nei taisyklė.


Tai buvo tik OptiMistės nuomonė. Blogas kareivis, kuris nenori būti generolu. Žmogus siekiantis giliau pažinti kitus, pradžioje turi pažinti save. Psichologai, tai ne tie, kurie įgijo diplomą (vieni dirba šį darbą, kiti ne tiesiogiai).
Bet mes kiekvieną dieną susiduriame su bendravimo kliūtimis, žmonių nuotaikomis, jausmais, stresais, baimėmis, agresijomis ir t.t. Žodis psichologas talpina labai plačią reikšmę.
Pavyzdžiui, VU klinikinės psichologijos krypties psichologai nepripažįsta VPU psichologų-mokytojų, kaip psichologų. Šis karas vyksta dėl pinigų, kas bus monopolistas, ruošiantis šiai labai nemažai kainuojančiai profesijai.
Realiai mačiau, kaip bent iš mano kurso virš 100 kursiokų gal tik trečdalis realiai bandė save sieti su šia profesija ir mokytis bei dirbti toliau. Tačiau visi yra diplomuoti psichologai. Jei kalbėti apie psichologų oficialius kabinetus, tai tikrai žmonės turintys licencijas ir ne šiaip diplomuoti psichologai.
Šiuo metu žmonės neskiria psichoterapeuto, psichiatro ir psichologo, tai kaip dangus ir žemė. Tai apie ką mes šnekam?

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ant Sau 03, 2006 2:30 am
Aprašymas WWW
Standartinė 
Psichiatrų nelieskime. Kalbam apie diplomuotus psichologus, o ne šiaip, psichologus iš savęs pažinimo. Ar norint tapti psichologu užtenka 4-rių metų studijų? Kiek suprantu, psihologas nėra gydytojas. Tuo tarpu psichoterapeutas yra gydytojas ir jis turbūt turi studijuoti kiek ten metų? 10 metų? Kartu rezidentūra.

Ir dar man idomu, ar turint bet kokio aukštojo mokslo diplomą galima studijuoti psichologiją pagal sutrumpintą programą (pvz. vietoj 4-rių metų - 2 metus).


Ant Sau 03, 2006 2:01 pm
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Anksčiau buvo išlyginamosios studijos ir turint bet kokį aukštąjį galima buvo studijuoti magistratūroje 2 metus. Kiek žinau dabar toks fokusas nepraeis. Labai pasikeitė programa ir išlyginti žinių trūkumą per du metus neįmanoma. Aš asmeniškai neįsivaizduoju, kaip galėtų pvz.: istorikas, įstojęs į psichologijos magistratūrą susigaudyti bent 10 procentu pateiktose užduotyse, net ir po išlyginamųjų studijų. Magistratūroje, iškart nuo 1 kurso turi ruoštis moksliniams tyrimams. Prasideda aukštasis pilotažas.
Kas liečia psichoterapeutus, tai skirtumas yra toks, kad psichologas negali paskirti vaistų, o tas gali, nes baigęs klinikinę kryptį. Rezidentūros psichoterapeutui berods nereikia, nes tai 2 išsilavinimo lygmuo, po kurio jau leidžiama konsultuoti žmones. Įdomus faktas, kad Amerikoje psichologai padavė į teismą psichoterapeutus, kad išlygintų galimybes ir jie taip pat galėtų skirti vaistus. Po ilgo teisminio proceso jie laimėjo :)
O psichiatrui tai matyt panašiai kaip medikui. Tačiau psichiatras mano požiūriu negydo to, ką dar galima būtų laikyti siela. Kalbant apie psichologija, tai ši specialybė labai artima dvasiniam gydymui ir kiek žinau naujų projektų užuomazgas, tai ateityje gali būti ruošiama su etikos išsilavinimu. Man matyt reiks dar teologijos studijų :) Visą gyvenimą mokaisi ir vis neužtenka žinių.
Taigi po 4 metų studijų psichologas neturi teisės be priežiūros konsultuoti žmones (toks aukštojo mokslo reglamentas), tik po magistratūros suteikiama tokia teisė. Tai po 4 metų susimokėjus 10 000 esi kvailio vietoje, štai kokia kaina, kas pasirenka šią profesiją. Žinoma, dieniniai skyriai nemoka už mokslą. :) su kuo juos ir sveikinu :D

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ant Sau 03, 2006 2:32 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
Hm, vadinas reikia stot į dieninį ;). Supratau :)


Ant Sau 03, 2006 6:58 pm
Standartinė 
Baltai : Aplamai pasaulis labai pragmatiškas :) Pažiūrėk pavizdžiui į mišką. Todėl man priimtiniau, kai žinios matuojamos ne metais ar pinigais, o tuom ką išmokai. Kaip klausia statybose, ne ką žinai, o ką darei, ką moki daryti :) Tai ką išmokai per tuos 4 metus ?

O motivacija stojant į psichologija : prestižas - šiandien nusipirkau labai šustras kojinęs, todėl patenkinau prestižą, kai pasibaigs, nusipirksiu labai firminęs pirštinęs :) Stoti, tam, kad savę analizuoti, bet kam tam mokintis psichologijos, yra tos srities kryptingi specialistai, ir greitesnis ir pigesnis rezultatas :) Net jei mokiniesi dieniniam, per tuos 4 metus nieko normalaus juk nenuveiki :) Noras tobulinti savę, ar koreguoti baimęs, kompleksus, alergijas - labai geras motyvas, panašiai kaip susilaužius koją stoti į mediciną, kai pabaigsi bus pats laikas kreiptis į traumatologą :)

O dėl magistro, kai turi kitą aukštajį, nelabai žinau :) Bet jei turi bilią kokį aukstajį, ir turi ką pasakyti visai kitoje srityje, pilnai gali gintys daktaratą, pažystu žmogų kuris turėdamas du daktaratus, bioinžinieriją (pagrindinis diplomas), filosofijos daktarą, Sorbonoje apsigynė ir astronomijos daktarinę... Beje tam užteko mažiau kaip metų :)


Tre Sau 04, 2006 12:21 am
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Vigintai, lyginti vienos krypties profesiją su visai kitos srities neįmanoma, tai nelyginami dalykai. Žinoma, pavyzdžiui duonos kepėjas palygintų per savo darbo patirtį (parodyk, kokią duoną sugebi iškepti, o ne kaip ten mokinaisi), mechanikas sakytų parodyk kaip sugebi pakeisti kokią nors detalę, o ne kliedėk ten kaip supratai kažką savyje ir t.t.
Mielieji, psichologija tuo ir skiriasi nuo miško, duonos, mašinų, nes tai mokslas apie žmogų ne kaip daiktą, o kaip gyvą būtybę, kuri turi jausmus, mintis ir jame vykstantys fiziologiniai procesai su tuo labai susieti. Todėl pradžioje per 4 metelius mokaisi apie save, kas tu, kaip atsiradai, kaip brendai, augai ir t.t, kas yra jausmai, emocijos, mąstymas, motyvacijos ir t.t., ir paskui gale mokslų, kai praeini begalės užduočių, praktikų, savianalizės, atliekama praktika mokyklose, išlaikomas valstybinis ir apginamas diplominis. Kalbėti apie šią profesiją nieko apie tai nežinant, o tik iš savo įsivaizdavimo lygmens, taip ir gaunasi, kad pradedam lyginti su proftechu, kur mokoma dirbti fiziškai su konkrečia medžiaga. Aukštieji išsilavinimai tuo ir skiriasi, kad ta medžiaga dažniausiai yra žmogus. Jei medikas dirba su žmogaus mėsa, tai kaip Laivas rašė reikia 10 metų su rezidentūra. Psichologijoj dirbama su tuo, kas sunkiai apčiuopiama ir tam reikia bent 6 (su magistratūra), o paskui visą gyvenimą tobuliniesi. Ir lyginti traumą su išsimokslinimu, tai atleiskit Vigintai, kokia tat belieka diskusija :)

Nors ačiu už nuomonę, jus tik patvirtinate, kad reikia kuo daugiau skelbti, pasakoti, aiškinti kas ta psichologija, nes Lietuvoj supratimas apie šią profesiją blogiau už viduramžius. Vadinasi nesuklydom šiame forume atidarydami atskirą skyrių. Baltų pasaulėjautą nagrinėjantys ar bandantys suvokti tautiečiai manau geriau supras, kai labiau pažins patys save. Bet jei manot, kad "PSICHOLOGIJA savipažinimui" čia nereikalinga ir nubalsuosit bent 20 žmonių prieš, temą uždarysim.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Tre Sau 04, 2006 1:19 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
O kur vyksta balsavimas? Ir kam čia kilo klausimas apie skyriaus uždarymą?


Tre Sau 04, 2006 3:12 pm
Standartinė 
Baltai, aš visai ne pasilazdavojimo siekiu, vėl ne taip vienas kitą supratome :) Na labai gerai suprantu, kaip faina studentauti, sesijos, egzai , cementovkes, diplomai, tusai ir t.t. :) Bet ir aukštasis mokslas, tai - specialybės įgijimas, net su bakalauro diplomu jau turetum mokėti kažką konkretaus dirbti, net nebūtinas magistras... O ką moka daryti psichologas, po bakalauro ir/arba magistro diplomo apsiginimo? Na nors teoriškai turėtų mokėti :)
Na, kaip pavyzdys, chirurgas po 6 metų mokslo jau moka išoperuoti apendicitą, sugipsuoti lūžusią galūnę, stomatologijos bakalauras jau moka ir nervą pašalinti, ir dar krūvą naudingų darbų ...
O, bendrai paėmus, medikai būna trijų pagrindinių rūšių - vieni viską žino ir nieko negali - tai terapiautai, kiti viską gali, bet nieko nežino - chirurgai iir treti, viską žino ir viską gali - tai patalogo anatomai, bet, deja, jau būna vėlu, kažka daryti :) O į katrą vietą patektų psichologai šioje šventoje trejybėje, na kartu su psichiatrais ir psichoterapiautais ?

O dėl manęs, kažkada mokiausi taikomają matematiką ir diplomą apsigyniau, išmokau visą aukštosios matiechos kursą ir patį topą, kai kursinio tema 2*2=6, čia įrodyti reikia, naudojantis vien tik loginiu matematiniu aparatu :) O, ginantis kursinį ,katedros vedėjas sėdėjo pasidėjas 4 obuolius :) Žinai, ilgus metus nežinojau kam viso to man reikejo, nei kada mokiausi, nei kada gyniausi ir po to daug metų... O prireikė tokios gilios matematikos, kai pradėjau dirbti statybose, pinigus moka už išdirbį, na, pavyzdžiui, 24 litai už padarytą kvadratinį metrą, kaip galvoji kiek kvadratinių metrų turi kambarys su kraštinėmis 5 ir 8 metrai ?
Va šioje vietoje labai padeda furje eilutė kartu su lagramžo integralu :)


Paskutinį kartą redagavo Vigintas Pen Sau 06, 2006 1:53 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Tre Sau 04, 2006 11:55 pm
psichologas konsultantas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Geg 14, 2005 10:42 am
Pranešimai: 273
Miestas: Buvusi sostinė
Standartinė 
Cituoti:
O prireikė tokios gilios matematikos kai pradėjau dirbti statybose, pinigus moka už išdirbį, na pavizdžiui 24 litai už padaryta kvadratinį metrą, kaip galvoji kiek kvadratinių metru turi kambarys su kraštinėmis 5 ir 8 metrai ?
Vo šioje vietoje labai padeda furje eilutė kartu su lagramžo integralu


Čia integralas absoliučiai nereikalingas, tai elementari aritmetika :) Deja, psichologija yra sudėtingiau nei nagrinėjantis matematiką ir filosofiją Lagranžas :)

_________________
Tiesa, kaip šešėlis po tavo kojom...
Aš esu, vadinasi tu gyvas<:)


Ket Sau 05, 2006 2:00 am
Aprašymas
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Cituoti:
Baltas rašė:
Bet jei manot, kad "PSICHOLOGIJA savipažinimui" čia nereikalinga ir nubalsuosit bent 20 žmonių prieš, temą uždarysim.


Aš irgi nelabai suprantu kodėl kilo idėja apie psichologijos temos uždarymą. Kiek pastebėjau šio skyrelio temos yra populiaros, diskusijos vyksta atyviai, todėl nematau jokių priežasčių, kodėl tema turėtų būti uždaryta.

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Ket Sau 05, 2006 11:23 pm
Aprašymas
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 36 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007