Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 3:51 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 26 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Geri žmonės 
Autorius Žinutė
Standartinė Geri žmonės
Pagal mane nėra blogų žmonių, yra tik nelaimingi žmonės. Nelaimingi žmonės ima kovoti už savo laimę ir dažnai tai daro netinkamai būdais, o kiti jų nesuprasdami ima juos vertinti kaip blogus. Bet jie nenori būti blogi, jie nori tik būti laimingi, bet juos suluošino aplinka, auklėjimas, kurie nemoka išreikšti savęs, nes jų nieks neišmokė, kurie negali patenkinti savo poreikių, nes nemoka, nes neišmoko, nes nieks jų neišmokė gyvenimo, jie nemoka rasti laimės.


Ant Sau 03, 2006 2:08 pm
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Čia kas dabar? Teiginys? Jei nuomonė, tai kokios diskusijos tikitės?

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ant Sau 03, 2006 2:33 pm
Aprašymas WWW
Senbuvis (-ė)

Užsiregistravo: Sek Lap 20, 2005 9:37 pm
Pranešimai: 194
Miestas: Vilnius - Raseiniai
Standartinė Re: Geri žmonės
Laivas rašė:
Pagal mane nėra blogų žmonių. <...>
Bet jie nenori būti blogi, jie nori tik būti laimingi, bet juos suluošino aplinka, auklėjimas, <...> nes nieks jų neišmokė gyvenimo, jie nemoka rasti laimės.

sakydamas "nieks jų neišmokė gyvenimo", jūs tarsi kaltinate visus tuos, kurie "neišmokė". o ar turėjo tai daryti :?: vieni kitus kaltindami (pvz., vaikai tėvus, tėvai senelius ir t.t.) mes lyg pripažįstame, kad kiti kalti už tai, jog aš nesu laimingas. o tai jau vertinam kaip gyvenimo blogybę. taigi... ar jūsų nuomone tikrai visi yra geri :?:
sutinku su tuo, kad blogų žmonių nėra. yra tik blogi pasirinkimai. ir jie priklauso tik nuo mūsų. todėl jei nenorim laikyti blogais kitų, neleiskime jiems rinktis už mus pačius.

_________________
Jei kelionės tikslas tobulas, tai dar nereiškia, jog visą kelią tobulumo nebus.


Ant Sau 03, 2006 3:53 pm
Aprašymas
Standartinė 
Manau, kad viskas prasideda vaikystėje, kai tėvai nesugeba tinkamai bendrauti su vaikais, kai jie neišmokina jų atsiverti ir suprasti savo norus, savo emocijas, jausmus. Tai nereiškia, kad tokie tėvai yra blogi. Tiesiog kažkuriuo tarpsniu jie irgi negavo pakankamai žinių ar bendravimo įgūdžių. Paimkim tarkim vaikus iš vaikų namų. Juk jie yra kitokie. Bet tai tikrai ne dėl to, kad jie tokie gimė (nebnet pavieniais atvejais), bet jie išeina į gyvenima su visiškai kitokia pasaulėžiūra. Jie jaučia nuoskaudą, kompleksus. Manau, kad tai galima būtų sušvelninti daugiau dėmesio skiriant tokių vaikų pasaulėžiūrai, formuojant jų vertybių sistemą, kuri jiems padėtų įsitvirtinti šiame pasaulyje ir nesijausti kažkokiu kitokiu lyg balta varna.


Ant Sau 03, 2006 7:08 pm
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Mano nuomone viskas prasideda dar prieš vaikystę ir, atrodo, jau niekam tai nekelia abejonių. Sutinku, kad vaikams (iki tam tikro amžiaus ) svarbiausi žmonės yra tėvai, bet mes negyvename idealiomis sąlygomis... šalia yra ir kitų žmonių - seneliai, giminės, draugai, kaimynai, visai nepažįstami žmonės, gatvė.... jie visi mus ir mūsų vaikus formuoja. O tėvai juk irgi žmonės ir jiems - kaip žmonėms ir kaip tėvams - iki tobulumo labai ir labai toli. Ir jeigu maištauja tėvai (jie turi tam teisę ), tai manau, kad jie nepatenkinti tuo kas yra, gal jie nori tobulėti, o sakykim partneris neleidžia, nepadeda, dažnai dar ir trukdo... tai ir prasideda kova už būvį, žinoma labiausiai nukenčia vaikai, nes jie šeimoje yra silpniausi, labiausiai pažeidžiami.... kaip surežisuotum gyvenimą - idealaus varijanto niekada nebus... per savo gyvenimą ir tėvai ir vaikai turės ištverti daugybę krizių.

_________________
Gyventi čia ir dabar


Ant Sau 03, 2006 11:40 pm
Aprašymas
Besimokantis (-i)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant Gru 06, 2005 8:38 pm
Pranešimai: 127
Miestas: Raseiniai- Londonas
Standartinė Re: Geri žmonės
"Visus zmogaus poelgius skatina giliai jo esybeje gludintys du jausmai- baime ir meile, tiksliau, vienas is ju. ...
Nera jokios kitos zmogiskosios paskatos; visos kitos priezastys tera siu- pagrindiniu- isvestines. ...
Butent tevai moko, kad meile yra salygine- jums ne karta teko su tomis salygomis suisdurti. Sia nuostata persmelkta ir jusu meile. ...
Tiesiog pamirsote, kad galima myleti be jokiu isankstiniu reikalavimu. Pamirsote, ka reiskia Dievo meile. ...
Butina kitokia mastysena, kuri ir taptu tikruoju jusu issigelbejimu, taciau jums sunku ja priimti, nes tada tektu pripazinti Dieva, Kuris nera bauginantis, Kuris neteis, Kuris neketina bausti, o tokia mintis pernelyg didinga, kad ja apreptu jusu samprata apie tai, Kas ir Kuo Yra Dievas. ...
Kiekviena zmogaus mintis, zodis ar poelgis remiasi vienu arba antru jausmu. Jus negalite to pakeisti, nes daugiau nera is ko rinktis. Bet jus galite pasirinkti, katruo jausmu remtis."

N. D. Walsch "Pokalbiai su Dievu"

(NLtxt)

_________________
Mylėdama mokausi.


Tre Sau 04, 2006 2:41 am
Aprašymas
Standartinė 
Brigita rašė:
Sutinku, kad vaikams (iki tam tikro amžiaus ) svarbiausi žmonės yra tėvai, bet mes negyvename idealiomis sąlygomis... šalia yra ir kitų žmonių - seneliai, giminės, draugai, kaimynai, visai nepažįstami žmonės, gatvė.... jie visi mus ir mūsų vaikus formuoja. O tėvai juk irgi žmonės ir jiems - kaip žmonėms ir kaip tėvams - iki tobulumo labai ir labai toli. Ir jeigu maištauja tėvai (jie turi tam teisę ), tai manau, kad jie nepatenkinti tuo kas yra, gal jie nori tobulėti, o sakykim partneris neleidžia, nepadeda, dažnai dar ir trukdo... tai ir prasideda kova už būvį, žinoma labiausiai nukenčia vaikai, nes jie šeimoje yra silpniausi, labiausiai pažeidžiami....


Dažnai mūsų išankstinis nusiteikimas apie žmogų sudaro sąlygas tam žmogui vienaip ar kitaip elgtis. Nesakau, kad taip yra visada, bet dažnai. Jei esi nusiteikęs prieš žmogų, tas žmogus tai pajaučia ir automatiškai jam atsiranda antipatija. Taip žmonės nei nepažinodami vienas kito susipriešina. O tada prasideda kalbos, kad aplinkui nėra nuoširdžių žmonių, kad visi pikti, kad jūsų niekas nesupranta. Bet jei jūs su kiekvienu bendrausite atvira širdimi, įsitikinęs, kad kaip jis besielgtų, iš esmės, iš prigimties jis yra geras, tai ir bendravimas su juo taptų daug paprastesnis, mielesnis.

Beje, vaikai, kurie auga galima sakyti problematiškose šeimose, gali užaugti visiškai stabilios asmenybės. Svarbiausia yra tai, ar jų gyvenime jiems augant atsiras žmonės (dėdės, tetos, seneliai, kaimynai, socialiniai darbuotojai, aukletojai, mokytojai), kurie sugebėtų užmegzti ryši su tais vaikais ir patenkinti vaikų dvasinius poreikius skirtingomis vystymosi stadijomis. Gal ir nelabai profesionaliai išsireiškiau, bet nerandu kitų žodžių. Manau, kad žmoguje turi būti daugiau meilės, tuomet ir visi žmonės pasidarys geresni. Bitent meilės ir reikia mokinti vaikus. Idealistinės mintys, bet tikiu, kad to reikėtų siekti.


Tre Sau 04, 2006 3:05 pm
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Taip Laive, meilė visagalė, bet iš kur jos paiimti, kai matai tą blogoje šeimoje, paskui vaikų namuose augusį vaiką reketuojantį savo giminaičius, mušantį juos, viską aplinkui daužantį. Kai jis negirdi tavo žodžių ir senus žmones išvadina tokiais žodžiais, kurių aš per savo gyvenimą nebuvau girdėjusi. Iš kur tokiose situacijose paiimti meilės, užuojautos ir supratimo?

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Paskutinį kartą redagavo Electra Ant Sau 10, 2006 7:10 pm. Iš viso redaguota 1 kartą.



Ket Sau 05, 2006 11:18 pm
Aprašymas
Standartinė 
Electra, manau, kad meilė kaip Saulė,nors ir apsiniaukęs dangus, bet šviečia ir šildo.Lygiai taip pat ir Meilė. Manau kaip augalai, gyvūnai jaučia Saulės šilumą ir šviesą, taip ir žmonės jaučia Meilės šilumą ir šviesą.Manau, kad ir koks blogas atrodytų kitas žmogus, jis irgi trokšta nors lašelio Meilės šilumos ir šviesos


Pir Sau 09, 2006 6:32 pm
Savas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 248
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Gal ir klystu, bet mano nuomone, kiekviename žmoguje yra mikrokosmosas, kuriame kasdien vyksta gėrio ir blogio kova. O kas nugalės, renkasi pats žmogus pagal savo vertybių skalę.

Raudonai pažymėta praleista raidelė. Ištaisykite ir ištrinkite šį pranešimą, ačiu, kad gerbiate lietuvių kalbą.

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Ant Sau 10, 2006 9:18 am
Aprašymas WWW
Standartinė 
Cituoti:
...nes jų nieks neišmokė, kurie negali patenkinti savo poreikių, nes nemoka, nes neišmoko, nes nieks jų neišmokė gyvenimo, jie nemoka rasti laimės

Kodėl visada problemos esmės ieškome kažkur kitur, o ne savyje :?
Jei kažkas yra blogai tai dėl to kaltas esi tik tu pats. Aplinka yra nekalta, nes aplinka pasirenki tu pats.O mokyti niekas tavęs ir neturi... turi pats mokytis...
Čia yra tik mano subjektyvi nuomonė su kuria galite ir nesutikti :)


Ant Sau 10, 2006 2:55 pm
Mokytojas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir Lap 08, 2004 10:30 am
Pranešimai: 390
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Aišku, galima imti ir postringauti apie tai, kokia meilė visagalė, kaip ji šildo ir kaip nuo meilės visi lydosi. Bet kai matai situaciją, vykstančią panosėje, kai matai aklą žmogaus meilę proanūkiui, už kurią atsilyginamą smūgiais, keiksmažodžiais ir kitokiais dalykais, kaip tada galima kalbėti apie meilės galią? Kaip elgtis, kad toks vaikas pasikeistų. Juk nebėgsi apkabinti ir tvirtinti : "vaikeli, akip aš tave myliu", kai tas vaikelis ka tik sumušė savo promočiutę. O be to baisu, ar kokį kartą negausi peilio į nugarą. Aišku, gal aš viską piešiu per daug niūriomis spalvomis, bet mano nuomone, jegu žmogus, kad ir vaikas, pats nenori keistis, nenori priimti to, kas jam duodama, nes smegenėlėse jam susišvietė, kad gatvėje gyventi, vogti ir kitus reketuoti yra geriau, tai jokia čia meilė, jokia šiluma, jokia užuojauta čia nepadės. Aišku nepadės ir kalėjimo grotos. Tai kaip elgtis tokiu atveju. gal laukti, kol vieną dieną tas vaikas užaugs ir suvarys peilį į nugarą?

_________________
Kilt, net jei patys sparnai nekyla aukštyn...


Ant Sau 10, 2006 7:17 pm
Aprašymas
Standartinė 
Electra rašė:
jegu žmogus, kad ir vaikas, pats nenori keistis, nenori priimti to, kas jam duodama, nes smegenėlėse jam susišvietė, kad gatvėje gyventi, vogti ir kitus reketuoti yra geriau, tai jokia čia meilė, jokia šiluma, jokia užuojauta čia nepadės. Aišku nepadės ir kalėjimo grotos. Tai kaip elgtis tokiu atveju. gal laukti, kol vieną dieną tas vaikas užaugs ir suvarys peilį į nugarą?

nei laukti, nei reikalauti, o tiesiog pakeisti savo požiūrį . Pagrindinis uždavinys mūsų yra išmokti mylėti. Būtent mylėti ir tada kai suvaro peilį į nugarą. Tam reikia subręsti, užauginti savo vidinį stiprybės lauką.


Sek Rgs 17, 2006 4:40 pm
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
saullele rašė:
Pagrindinis uždavinys mūsų yra išmokti mylėti. Būtent mylėti ir tada kai suvaro peilį į nugarą. Tam reikia subręsti, užauginti savo vidinį stiprybės lauką.

Kai peilis nugaroj, jau esi tamsoj. Meilė čia niekuo dėta. Stiprybė-kontroliuoti savo nuotaikas, mintis, jas realizuoti kūrybiškai, bet ne destrukciškai.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Pir Rgs 18, 2006 12:24 am
Aprašymas WWW
Standartinė 
Baltas rašė:
Kai peilis nugaroj, jau esi tamsoj. Meilė čia niekuo dėta. Stiprybė-kontroliuoti savo nuotaikas, mintis, jas realizuoti kūrybiškai, bet ne destrukciškai.

Peilis gali sužeisti kūną, bet tik nuo tavęs priklauso ar sužeis sielą ir nublokš į tamsą.
Stiprybė yra mokėjime atleisti. Meilė kantri, maloninga, ji nesielgia netinkamai, nepasiduoda piktumui, pamiršta kas buvo bloga..
Mylėti save, reiškia ir girdėti savo vidų, kontroliuoti mintis, valdyti emocijas, svokti tikslą ir tvirtai eiti linko jo, nepaisant to, jei ir atsidursi vienas prieš minią su peiliais- visa tai yra stiprybė.
Vistiek visko esmė yra meilė.
PS: reiškiant mintis kažkokia tema nebūtina sieti jas ir akcentuoti konkrečiai kito asmens vidines problemas 8)


Pir Rgs 18, 2006 1:00 am
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 26 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007