Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Pen Kov 29, 2024 2:01 am



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 
ELTA ir kiti trumpi pranešimai 
Autorius Žinutė
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Paveikslėlis
A. Einšteinas buvo ne tik genijus, bet ir pašėlęs meilužis

Einšteinas Einšteinas

Albertas Einšteinas (Albert Einstein) buvo ne tik žymiausias XX amžiaus genijus, bet ir du kartus vedęs žmogus, turėjęs begalę meilės romanų.

Kita Vokietijoje gimusio mokslininko, kurį "Time Magazine" pavadino tūkstantmečio žmogumi, pusė atskleista naujoje parodoje, kuri surengta pažymėti Einšteino metus.

A. Einšteinas, įtakingų mokslininkų ir paprastų žmonių garbinamas už neeilinius protinius sugebėjimus ir aštrų sąmojį bei visų pasaulio vaikų žinomas, kaip geras dėdė su neklusnia baltų plaukų kupeta, taip pat labai mėgo moteris.

"Jis buvo labai aistringas vyriškis, kupinas prieštaravimų", – teigė A. Einšteino asmenybę tyrinėjęs Hebrajų universiteto Jeruzalėje profesorius Hanochas Gutfroindas (Hanoch Gutfreund), padėjęs surengti parodą žydų muziejuje Londono Kemden Taune.

"Jis mylėjo abi savo žmonas, tačiau turėjo labai daug meilės nuotykių, moterys taip pat dažnai jo siekė", – teigė profesorius per uždarą parodos peržiūrą trečiadienį.

Nors A. Einšteinas sukaupė daugybę vaikų laiškų Prinstono universitete JAV, kur pasitraukė 1933 metais, būdamas 54 metų, jis mažai bendravo su trimis savo vaikais iš pirmosios santuokos su Mileva Marik (Mileva Maric).

Nėra jokių įrodymų, kad jis buvo susitikęs su savo dukra Liserl (Lieserl), kuri gimė 1902 metais Vengrijoje, kai A. Einšteinas dirbo technikos ekspertu Šveicarijos patentų biure Berne.

Apie mergaitės egzistavimą buvo sužinota labai neseniai, aptikus A. Einšteino meilės laiškus M. Marik prieš jų santuoką 1903 metais. Po šių metų visi pėdsakai apie mergaitę dingo.

Genialaus mokslininko santuokai su M. Marik, kuri savo intelektu neprilygo A. Einšteinui, labai prieštaravo jo valdinga motina, kadangi mergina buvo ne žydė, o serbė.

Pora susilaukė dviejų sūnų – 1904 metais Hanso Alberto (Hans Albert) ir 1910 metais Eduardo (Eduard). Tačiau santuokai iširus, juos abu su savimi pasiėmė motina.

"Jų prasidėjusi meilė buvo labai aistringa, tačiau ji gana greitai išblėso, o skyrybos buvo labai sunkios", – teigė H. Gutfroindas.

Dar prieš santuokai pasibaigiant A. Einšteinas turėjo keletą meilės romanų ir užmezgė santykius su savo pussesere Elsa (Elsa), kurią vedė netrukus po skyrybų su M. Marik 1919 metais. Tais metais buvo patvirtinta jo reliatyvumo teorija, ir jis tapo žvaigžde.

Nors Elsa nebuvo labai intelektuali ir protinga moteris, ji sukūrė genialiam mokslininkui jaukią aplinką. Nėra abejonių, kad A. Einšteinas ją labai mylėjo, teigė H. Gutfroindas. Tačiau tai nesustabdė jo nuo meilės nuotykių iki jos mirties 1936 metais.

M. Marik mirė 1948 metais, jo sūnus Eduardas, sirgęs šizofrenija, – sanatorijoje 1965 metais, o kitas sūnus pasaulį paliko 1973 metais.

A. Einšteinas mirė 1955 metais Prinstone, sulaukęs 76 metų. Jis šiuolaikiniams žmonėms vis dar lieka mįsle dėl savo neapibrėžto intelekto ir audringo asmeninio gyvenimo, nors didžiąją savo gyvenimo dalį praleido vienumoje.

Šaltinis: ELTA, 2005-09-15 19:09

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ant Vas 14, 2006 6:57 pm
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 1 pranešimas ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007