Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 10:48 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 
Žaibiškos naujienos 
Autorius Žinutė
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė Žaibiškos naujienos
Rašykit čia žaibiškas naujienas ir svarbius pranešimus.

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Ant Vas 15, 2005 5:37 pm
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
2005 metų gruodžio 5 dieną 7 valandą ryto Maskvos laiku, būdamas 77 metų, mirė Rusijos mokslų akademijos tikrasis narys, Vilniaus universiteto garbės daktaras, Latvijos mokslų akademijos garbės narys, Gedimino ordino kavalierius, Rusijos MA Slavistikos instituto pagrindinis darbuotojas, pasaulinio garso kalbininkas, baltistas, indoeuropeistas, vienas šviesiausių Žemėje žmonių Vladimiras Nikolajevičius Toporovas.
Tai didelė netektis Rusijai, Lietuvai, ir visam mokslo pasauliui. Tai buvo Mokslininkas, kurio žinių ir interesų platumu bei gelme galima buvo tik stebėtis. Tai buvo didis Lietuvos Draugas, kuris ne tik milžiniška savo minties galybe praskleidė lietuviams jų šaknis, dvasinės kultūros pagrindus, bet ir visa širdimi jautė Lietuvą, mylėjo, gerbė ją ir jos žmones. Vladimiras Nikoljevičius Toporovas parašė neaprėpiamai daug darbų daugybėje mokslo sričių, vien jo mokslinių temų sąrašas užimtų puslapių puslapius, o jo darbų bibliografijos leidžiamos atskiromis knygomis. Per savo žemišką gyvenimą jis spėjo padaryti tiek, kad niekas turbūt net negali įvertinti, ir būtų padaręs dar labai daug. Sunku patikėti, kad šio Žmogaus nebėra tarp mūsų, atrodė, kad tokie žmonės gyvena amžinai... Belieka guostis tuo, kad jis gyvens amžinai mūsų atmintyje ir širdyse.
Visiems Lietuvos piliečiams, kurie norėtų atvykti į Maskvą į Vladimiro Nikolajevičiaus Toporovo laidotuves, siūloma kreiptis į Lietuvos Respublikos kultūros atašė Rusijos Federacijoje Juozą Budraitį: tel. +7-095-785-86-24; fax: +7-095-291-22-23, e-mail: juozas.budraitis@mail.ru.

romuvos informacija

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Gru 05, 2005 10:54 pm
Aprašymas WWW
Standartinė 
KVIEČIAME DALYVAUTI

Reta galimybė Šiauliuose susitikti bei pabendrauti su etnopsichologu, druwiu dvasininku

L. BALTUOJU

Susitikimo tema:

ŽMOGAUS SANTYKIS SU GYVĄJA GAMTA

Susitikimas vyks 2006 m. kovo 3 d. (penktadienį) 17 val. Šiaulių universiteto Gamtos fakulteto 113 auditorijoje, P.Višinskio g. 23, Šiauliai

Organizatoriai:
Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas „Aukuras“
Baltų dvasinio ir kultūrinio palikimo centras KURONAS www.baltai.lt
Daugiau informacijos rasite: www.aukuras.lt
El.paštas: info@aukuras.lt
tel. 8-686-12612


Ket Kov 02, 2006 3:10 pm
Savas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 248
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Atsitiktinai paskaičiau... Jei bus paleidę iš angelų - ateisiu :)

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Pen Kov 03, 2006 12:47 am
Aprašymas WWW
Standartinė 
Liūdnoka, kad penktadienį ir dar taip anksti.


Pen Kov 03, 2006 11:40 am
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Pasikeitė seminaro vieta

Gegužės 26,27,28 d. Vakarinė paskaita ir savaitgalio seminaras Kaune:“Deivės ir Raganos – moteriškas principas Tibeto budizme.
Informacija: rbaniene@yahoo.com, tel. 861614170.
Seminaras vyks Kaune, Laisvės al. 51 “Agnum centras” 26, 27, 28 d.,
Pradžia 18 val.


Džonas Myrdhinas Reynoldsas ( Lama Vadžranatha)- rašytojas ir lektorius, budologas, studijavęs sanskrito ir tibetiečių kalbas, budizmo filosofiją ir lyginamąją religijotyrą keliuose JAV universitetuose. Dešimtį metų gyveno Hindu ašramuose ir budistų vienuolynuose Indijoje ir Nepale, tyrinėjo ir praktikavo įvairių tradicijų meditacines metodikas, ypač Tibeto tradicijos dzogčeną bono ir njingmapos tradicijose.1974 m. jo šventenybės Dudjomo Rimpočės buvo įšventintas į Tibeto budizmo njingmapos mokyklos ngakpa lamas. Vėliau lama Vadžranatha ėmė skleisti mokymą Europoje ir JAV, skaitydamas paskaitas ir vesdamas budistinių meditacijų ir asmeninio vystymosi seminarus. DŽ.M. Reynoldsas publikavo eilę vertimų iš tibetiečių kalbos, parašė knygų, susijusių su dzogčeno mokymu:“Realizacijos alchemija“,“Dienos ir nakties ciklas“,“Asmeninis išsilaisvinimas, Auksinės raidės“, „Žodinė Šang Šung tradicija“, „Raganos ir Dakinės“.
Praėjusiame šimtmetyje vakarų kultūros ir religijos vystymesi svarbią kryptį įgavo Deivės archetipo iškilimas. Lamos Vadžranathos paskaitoje ir seminare bus kalbama apie Dakini arba deivės vaidmenį Tibeto budizme. Dakini arba Khandroma pažodžiui reiškia:“ta, kuri keliauja erdvėje“ arba „ta, kuri vaikšto dangumi“. Tai moteriškos energijos pasireiškimo forma. Esama pasaulietinių Dakinių, jos – žmogiškos būtybės: moterys dvasinės mokytojos arba raganos, turinčios parapsichologinių galių, taip pat esama ne žmogiškų būtybių dakinių, egzistuojančių anapus samasaros, jos transcendavusios būtį, atstovauja nušvitusią moteriškos formos sąmonę:moteriška Buddha Tara arba moteriškosios bodhisatvos: Lakšmi ir Sarasvati. Tantriniame Tibeto budizme Dakini į kūnija Budos nušvitimo Išminties principą, dėl tos priežasties laikoma, jog jos – visų Budų sutuoktinės, partnerės. Platesne prasme, Dakini atstovauja moterišką principą, esantį už patriarchalinės visuomenės ir racionalios vyriškos ego sąmonės ribų. Šiame seminare bus aptariami ir pristatomi kai kurie ritualai ir meditacinės praktikos, susijusios su Dakini Joga. Guru Padmasambhava 8. a pradėjęs Tibeto budizmo tradiciją sakė:“Kūnas – tai išminties realizavimo pagrindas. Tiek vyro, tiek moters kūnai vienodai tinkami Nušvitimui pasiekti. Tačiau jeigu moteris išvysto stiprią motyvaciją, jos potencialas didesnis.“ Vadžrajanoje, njingmapos mokyklos Maha Ati požiūriu, visi mes turime pirmapradį nušvitimą. Mokytojas suteikia perdavimą ir darbas su energija pabudina aiškumą ir gilų žinojimą, prasimuša pirmapradžio suvokimo šviesa. Trukdančios emocijos išgyvenamos tokios, kokios yra, be transformacijos – jos išlaisvinamos tą pačią atsiradimo akimirką.“

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Ket Geg 25, 2006 11:26 pm
Aprašymas WWW
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Šiandien 2006 birželio 30d. buvo rasta Neryje paskendusi Neries regioninio parko kultūrologė Ida Stankevičiūtė.
Naujausiais duomenimis Ida iš gyvenimo pasitraukė savo noru, atlikusi baltišką kelionę Anapilin.
Visi ją pažinoję ar prijaučiantys baltiškam tikėjimui kviečiami į apeigas, skirtas Idai. Visi su apeiginiais drabužiais renkamės 14.30 Dūkštų ąžuolyne, runinio akmens aikštelėje. Ten Ida pradėjo savo kelionę. Pasitarę visi kunigai (apeigą prašome vesti krivį Joną Trinkūną, nes velionė Ida buvo romuvos krypties) aplankys velionės ąžuolą, nuo kurio ji pradėjo savo kelionę, po to važiuojame į Karmazinų pilkapyną, iš jo važiuojame į Dūkštos ir Neries santaką, kur jį matyt pabaigė žemišką gyvenimą (paleidžiame apeiginį vainiką į Velėją), po to kylame ant Karmazinų alkakalnio ir velionės sielą pakylėjame Dievams.
Visus kunigus ir kuniges kviečiame atvykti su apeiginiais reikmenimis.
Gal Ida savo išėjimu suteikė dar vieną šansą susirinkti prie mūsų Vienybės ąžuoliuko, pamirštant visus nesutarimus ir apsijungiant dvasioje.
Norinčius važiuoti kartu, galime paimti į mūsų mašinas. Rašykite per PM, o kas žinote mano tel. skambinkite man, pasakysiu, kieno mašinose yra vietų.
Velionė buvo kalbinta Vykinto Vaitkevičiaus ir buvo atspausdintas straipsnis "Paslaptingoji Neris", kurią ji ir pasirinko. Ir štai netoli tos vietos (nuotrauka apačioje) buvo rasta velionė, kuri pati fotografavo šią vietą.
http://www.culture.lt/satenai/index.php ... st_id=3275
http://www.culture.lt/satenai/?leid_id= ... st_id=3311
Paveikslėlis
Verkšionių "Užkeikta veselė". Idos Stankevičiūtės nuotrauka

PRIIMK PERKŪNE JOS SIELĄ JAU SĖDINČIĄ VĖLIŲ SUOLELYJE. TEGU JAI ŠVIEČIA AMŽINOJI ŠVIESA PRAAMŽIAUS MENĖSE PER OMŽIŲ OMŽIUS.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Pen Bir 30, 2006 2:24 pm
Aprašymas WWW
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Atsiprašau, kad nenurodžiau datos, taigi kartoju

Visi pažinoję Idą Stankevičiūtę, ar prijaučiantys baltiškam tikėjimui kviečiami į sielos atrišimo apeigas liepos 2d., skirtas velionei palydėti. Visi su apeiginiais drabužiais renkamės 14.30 Dūkštų ąžuolyne, runinio akmens aikštelėje. Norintys važiuoti rašykite per PM arba tiesiai čia.

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Pen Bir 30, 2006 10:02 pm
Aprašymas WWW
Svetainės adminas
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen Geg 21, 2004 12:37 pm
Pranešimai: 869
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Paveikslėlis
BNS
http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=10311916
2006 rugpjūčio mėn. 7 d. 13:11
Gintaras Beresnevičius
DELFI
Vilniuje mirė publicistas, eseistas, religijotyrininkas Gintaras Beresnevičius. Liepos 7-ąją jam sukako 45-eri. Kaip BNS sakė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, G.Beresnevičius mirė sekmadienio naktį sostinės nakvynės namuose "Sala", į kuriuos buvo atvežtas iš Sirvydo gatvės. Šeštadienį prieš vidurnaktį baro "Trečias brolis" darbuotojai policijos prašė pagalbos nuraminti bare triukšmaujantį neblaivų vyrą.

Atvykus pareigūnams, neblaivus vyras jau buvo išėjęs į gatvę, kur buvo sulaikytas ir nuvežtas į T.Kosciuškos gatvėje esančius nakvynės namus. Maždaug po pusantros valandos jis mirė. Policijos suvestinėse G.Beresnevičius buvo įrašytas kaip neatpažintos tapatybės pusamžis vyras.
Pirminiais policijos duomenimis, G.Beresnevičius mirė savo mirtimi, tačiau tai paaiškės tik atlikus teismo medicinos ekspertizę.

G.Beresnevičius buvo etnologijos daktaras, docentas. Dėstė įvairiose Kauno ir Vilniaus aukštosiose mokyklose religijotyrą, baltų religiją ir mitologiją, religijų istoriją. G.Beresnevičius buvo naujienų portalo DELFI bendraautoris.

Jis išleido ne vieną mokslinę knygą, pirmojo lietuvių postmodernistinio romano autorius. Publikavo apie 60 mokslinių straipsnių baltų religijų istorijos ir teorijos temomis, apie 500 publicistinių, eseistinių straipsnių, recenzijų, keliolika novelių literatūrinėje spaudoje.

G.Beresnevičius 1979-1984 metais studijavo Vilniaus universitete istoriją. 1986-1989 metais buvo Kauno politechnikos instituto Filosofijos katedros asistentas, 1990-1999 metais dirbo Kauno Vytauto Didžiojo universitete Etnologijos ir folkloristikos katedroje. Nuo 1990 metų dirbo Kultūros ir meno institute.

Rašytojas buvo žurnalo "Naujasis židinys", kultūros savaitraščio "Šiaurės Atėnai" bendradarbis.

1997 metais jis buvo apdovanotas literatūrinio žurnalo "Nemunas" novelistikos premija, 1997 metais - "Literatūros ir meno" publicistikos premija, 2000-aisiais - Druskininkų poetinio rudens premija už poetinį debiutą (už poeziją eseistikoje) ir Kultūros ministerijos premija už eseistiką, 2001 metais - Lietuvos prezidentūros premija už esė Lietuvos istorijos temomis rinkinį "Ant laiko ašmenų".

G.Beresnevičius talkino dabartinei žemės ūkio ministrei Kazimirai Prunskienei per pastaruosius prezidento rinkimus 2004-metais.

Kaip BNS sakė velionio žmona Auksė Beresnevičienė, tiksli G.Beresnevičius šarvojimo ir laidojimo vieta dar nežinoma. Ji paaiškės antradienį.
BNS

_________________
Kaip danguje, taip ir žemėje


Pir Rgp 07, 2006 10:56 pm
Aprašymas WWW
Forumo psichologas (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Vas 26, 2005 1:01 am
Pranešimai: 47
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Gedėkime visi tautos išminčio.
Jis stengėsi atverti vario vartus pasauliui.
Kas jį nužudė?
Ar yra Vilniuje kas nors, kas bando išsiaiškinti jo mirties aplinkybes? Girdėjau per radiją, kad yra įtarimų, kad jis buvo sumuštas "mentų", bet televizijos žiniose tyla. Ar yra kas Vilniuje, kas išsiaiškins?
:twisted:


Ket Rgp 10, 2006 12:48 am
Aprašymas
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Noriu pakviesti visus neabejingus unikaliam mūsų Lietuvos kampeliui, gelbėkime Neriją. Esmė šios grėsmės yra kraupi, šiai dienai mokslininkai tyli, kad Kuršių Nerija grimzta į jūros dugną ir ypač sparčiai. Per 10 metų kranto prarasta apie 2 metrus. Kol kas iki šiol priežąstys neaiškios. Šis unikalus gamtos kampelis gali galutinai išnykti iš LT žemėlapio jei nebus reaguota į minėtus kasimus mariose. Yra prielaida, kad gilinant milžinams laivams kelią mariose, visa Kuršių Nerija pradėjo smegti į dugną. Reikalinga kompetetinga komisija tam ištirti. Jei tau svarbu tai, žemiau yra nuoroda pasirašymui

Cituoti:
Nerijos smėlis

PILIETINĖ AKCIJA – IŠSAUGOKIME KURŠIŲ NERIJĄ


Jau šį pavasarį numatoma pradėti dideliais kiekiais kasti smėlį Baltijos jūroje ties Juodkrante ir Preila. Taip - vykdant projektą „Lietuvos Baltijos pajūrio juostos atkūrimas ir išsaugojimas“ ir įgyvendinant Klaipėdos universitete parengtą studiją “Smėlio panaudojimo galimybių ir hidrotechninių įrenginių taikymo tikslingumas krantotvarkoje“ – nuspręsta atkurti audrų nuniokotus Palangos pliažus.

Tačiau Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija yra įsitikinusi, kad kasant smėlį iš jūros dugno gali būti padaryta žala Kuršių nerijos pakrantėms. Todėl šių darbų negalima pradėti, kol nėra atliktas poveikio aplinkai vertinimas, atitinkantis Pasaulio paveldo objekto apsaugos reikalavimus. Jį turėtų atlikti autoritetinga tarptautinio lygmens komisija.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija kviečia visus, kam rūpi Kuršių nerijos likimas, pasirašyti po prašymu stabdyti planus kasti smėlį Baltijos jūroje ties Juodkrantės ir Preilos gyvenvietėmis bei sudaryti autoritetingą tarptautinę komisiją, kad būtų ištirtas šių darbų poveikis aplinkai.

Kreipimąsi į LR Prezidentą, Vyriausybę ir UNESCO komisiją galite pasirašyti čia, įvesdami savo duomenis ir paspausdami laukelį Pasirašyti.
galite pasirašyti čia, įvesdami savo duomenis ir paspausdami laukelį

Pasirašyti.


http://www.culture.lt/nerija/

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Pen Vas 09, 2007 11:27 pm
Aprašymas WWW
Savas (-a)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre Bir 22, 2005 5:31 pm
Pranešimai: 248
Miestas: Šiauliai
Standartinė 
Jau, ir uždėjau kaip skype nuotaiką

_________________
Pasaulis bus gražus jei TU padarysi jį bent truputį gražesnį...


Šeš Vas 10, 2007 12:01 pm
Aprašymas WWW
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Cituoti:
Pabėgo pavojingi psichiniai ligoniai

Iš Kauno psichiatrijos ligoninės pabėgo trys ten gydyti vyrai. Kol kas nė vienas bėglys nesulaikytas.

Ligoniai pabėgo sekmadienį apie 19 val. išlaužę pirmajame pastato aukšte esančio rūkomojo kambario lango užraktą.

Neoficialiais duomenimis, vienas iš pabėgusiųjų galėjo būti Paulius Navickas, pramintas Gestapu, kuris prieš 12 metų Kaune išprievartavo ir nužudė 8 metukų mergaitę, tačiau Kauno apskrities gydytojas Henrikas Gintautas Čeida atsisakė įvardyti pabėgusiųjų asmenybes.

Pasak Kauno policijos, vienas iš bėglių - apie 1 metro 70 centimetrų ūgio 25 metų N.P. Kitas priverstinai gydytas asmuo - 24 metų U.D.

„Jie pavojingi visuomenei“, - sakė Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus vadovas Jonas Stonys. Jis taip pat atsisakė patvirtinti, ar tarp bėglių yra P.Navickas.

Trečiasis vaikinas nebuvo gydomas priverstinai.

Kauno psichiatrijos ligoninės patalpos nėra stebimos vaizdo kameromis, ir nors du iš trijų pabėgusiųjų turėjo būti ypač prižiūrimi, ligoninės direktorė Zita Liubertienė teigia, kad jie neturi pajėgų kontroliuoti kiekvieno paciento veiksmus.

„Paliekam vienus, nėra tiek personalo, kad kiekvieną einantį parūkyti ar į tualetą būtų galima stebėti. Jie turėtų būti gydomi Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, kur žymiai daugiau personalo ir apsaugos“, - sakė Z.Liubertienė.

Ligoninės atstovai pareigūnams perdavė visų bėglius lankiusiųjų žmonių sąrašą, tačiau policija kol kas pabėgusiųjų nerado.


http://www.klaipeda.daily.lt

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Tre Lie 18, 2007 12:24 am
Aprašymas WWW
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 13 pranešimai(ų) ] 


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007