Peržiūrėti neatsakytus pranešimus | Peržiūrėti aktyvias temas Dabar yra Ket Kov 28, 2024 6:46 pm



Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Apie neištikimybės problema 
Autorius Žinutė
Standartinė Apie neištikimybės problema
Keliose religijose dievo istatymuose yra greižtas nurodymas - nesvetimoteriauk. Seksualinės ištikimybės dogmatas.

Bet šeimyninė ištikimybė tai tik pasekmė, gyvenime ištikimybės pagrindas tai Meilė. Meile gyvenanti širdyje, ne knyginė, ne žodinė priesaika. Visose porose kurie susieja gyvenima pradiniame etape būna labai stipri ištikimybė, nes stipri meilė, ar nors isimylėjimas :) Bet su laiku tas jausmas išblėsta ...

Meilė savaime sukūria ištikimybę, nes elementariai nesinori jokio kito seksualinio partnerio. Todėl senose tikėjimuose buvo ieškoma Meilė (vyro ir moters) ir neikreipiama dėmesio į ištikimybę.


Šeš Sau 27, 2007 1:11 pm
psichologas

Užsiregistravo: Ket Lap 11, 2004 6:47 pm
Pranešimai: 1849
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Tai koks klausimas keliamas diskusijai? Apibrėžk bent šiokias tokias ribas. Nes gavosi, kad išsakei savo pasvarstymus, kuriuose net tavo pozicijos nelabai jaučiasi? Ką tu pats atsakytum į savo klausimą?

_________________
Pas mus rašoma tik lietuvišku šriftu, susipažinkite su forumo taisyklėmis
http://www.baltai.lt/phpbbpsichologija/ ... 5ec4d1cec5


Šeš Sau 27, 2007 5:11 pm
Aprašymas WWW
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Aš Viginto žodžius supratau savaip. Labai daug turėjau ką pergalvoti, net nustebau kiek daug..... žodžiu, man tai buvo labai prasmingas suvokimas :wink:

_________________
Gyventi čia ir dabar


Tre Sau 31, 2007 9:27 pm
Aprašymas
Standartinė 
Gal kažkuom galėtum pasidalinti, pasisuptume kartu ant žodžių supynių :)


Tre Sau 31, 2007 10:30 pm
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Kitu kampu peržvelgiau savo praeitį, čia labai asmeniška, negaliu plačiau pasakoti :(
O žinutę parašiau norėdama pasakyti, kad, jei ir neatsako niekas, tai nereiškia, kad niekas neskaito ir nieko negalvoja.

O tu labai romantiškas :wink: :)

_________________
Gyventi čia ir dabar


Tre Sau 31, 2007 11:48 pm
Aprašymas
Standartinė 
Žinau, kad tai begalo intymu, kai susimastai kiek is pažytamų porų, net ir mažai pažystamu porų, nusprendė gyventi kartu, turėti vaikų vedami Meilės, žinau kiap tai intymų. Kiek tokių porų pažysti, kur vedė į šeimą Meilė, ne sussižavėjimas, ne įsimylėjimas, ne patogumas ? Na tiksliau ar pažysti nors vieną tokią porą ?

Dėl skaitymo ir rašymo - na kažkaip myėtis vienam, manstur.... , na įtampą žinoma nuima, bet kažkaip didelio malonumo ???? Va dviese jau kas kitka, jau ne tik įtampa nusiima :)

Tiesa dar iš tos pačios temos apie Meilę, jinai juk turi sesę, jos labai gerai sutaria, dažnai vaikšto susikibusios rankytėm. Sesės vardas Mirtis.


Ket Vas 01, 2007 12:58 am
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Į kito vidų neįlįsi, o išorė labai dažnai neatspindi vidaus, juk kartu gyventi visai nebūtina mylėti. Kažkada kažkur girdėjau, kad patvariausios tos šeimos, kuriose bendras tikslas yra pinigai, o visa kita nesvarbu, gal net jokio intymumo nėra.... Į porų šeimyninius reikalus nesikišu, tai negaliu pasakyti kas ten vyksta. O tie kurie garsiai rėkia apie tarpusavio meilę – nesuprantu, man atrodo viskas priešingai ten pas juos.... gal aš klystu, kiekvienas meilę išreiškia savaip.

Dėl skaitymo ir rašymo - aš net nelyginu tai su fiziniu mylėjimusi... na ir sunkus žodis, gal net neteisingai parašiau :) Dabar sugalvojau, kad reiktų išmokti rašybą visų žodžių išreiškiančių Meilę. Atrodo, nukrypau nuo temos :) .... tai va, man skaitymas ir rašymas daugiau dvasiniai dalykai, kur vienam klaidžioti minčių labirintais visai smagu.

Sesė Mirtis... man atrodo, kad ji ne tik Meilės sesė.... ji sesė viskam, visiems ir visur. Beje, jei sakai Meilė ir Mirtis sesės, tai tavo patirtis ar tik pasamprotavimai :wink: :?:

_________________
Gyventi čia ir dabar


Ket Vas 01, 2007 12:25 pm
Aprašymas
Standartinė 
Būti ištikimam, tai tiesiog vidinis žmogaus poreikis, kuris arba yra, arba jo nėra. Vienam ištikimybė - savaime suprantamas dalykas, kitas gi tik ir taikosi kazkur nuklysti į šalį. Tikriausiai ne nuo meiles priklauso istikimybe, o nuo zmogaus supratimo apie atsakomybę, pagarbą...galų gale nuo zmogaus sugebėjimo ir noro valdyti savo seksualinius norus. Kad ir mylės arba įsimylės norų vergas, nemanau, kad sugebės būti ištikimas.


Ket Vas 01, 2007 8:01 pm
Standartinė 
Na santuoka dėl pinigų gal ir yra tvirta, bet ar jinai laiminga ? Aplamai kiek kainuoja laimė ? Ir aplamai ar jinai reikalinga ?
Ar matei kada ryte "nepadoriai laimingas" akis, nereikia žodžių, šeimas pagrystas Meile labai lengva pažinti iš akių, žodžiai aplamai labai melagingi :)

Va gera mintis surinkti žodžiu, savokas apie Meile, kodėl nepradėjus to, jei tai rūpi :) apie kūniška manau irgi būtu gerai, nes oficialus žodžiai, labai kampuoti, labai grubus :)

Na mirtis ir meile, čia ir mokyklyniai skaitiniai - Rome ir Džiuljeta, Tristanas ir Izolda ir t.t. Nuosava patirtis Mirtis pas mane atvede Meile, kelis kartus buvau susitikes su Mirtimi, labai simpatiska pana, labai ir labai, tik šlta, begalo šalta, jos šaltis giliai įsimelkia į kaulus :)


Ket Vas 01, 2007 9:03 pm
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Taip, žodžiai dažnai viską supainioja.... Sugebėti žodžiais išreikšti save – menas. Lengva kalbėti, kai nebėra svarbu ar būsi suprastas... :roll:

Meilė ir Mirtis.... keista tavo patirtis,.... norėčiau išgirsti tavąją istoriją... yra tokia daina „Lady in red“. Jos lietuviškas varijantas „Raudona merga“, atlieka keistuolių teatro aktoriai. Pasiklausyk keistuolių.... :wink: man ši daina kažkaip siejasi su tavo išsakytomis mintimis.... :?:

_________________
Gyventi čia ir dabar


Šeš Vas 03, 2007 2:34 pm
Aprašymas
Standartinė 
Na kam reikes tas supras :) Jei už žodžiu stovi širdis, ja lengviau suvokti sava širdimi :)
Yra tokia labai gera knyga R.Mesneris "Krištoliniai horizonta", tik rusiškai. Jinai apie meile kuri gelbeja givybę, apie mirti, apie skausmą ir kančia, apie himalajus, Everesta į kurį kopia vienas žmogus vienui vienas, o palapinėje jo laukia moteris irgi vienui viena.... Knyga apie vyra ir moteri, reali istorija, apie relius žmones :)

O mano istorija paprasta kaip penkios kapeikos, afganai, jaukus ir mielas apkasas, priekyje laukas nusetas jaunu berniuku lavonais, penkta diena vyksta sturmas, vis nepavyksta įsilauzti į Kandagarą... sėdžių valgau labai skania žirnių košę ir bandau surasti atsakyma - kokia motina pasiūs savo sūnų į veik neišvengiama mirtį ? kaip galvoji kokia motina tai sugebėtu padaryti ?
Buvome jauni, linksmi, durni, bet per 2 valandas suradome atsakymą :)
Kas rado atsakymą, grižo , gavome martelio, iki šiol mėgstų žirnių košę ir martelį :)


Šeš Vas 03, 2007 9:24 pm
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Man patinka knygos apie kalnus :) yra ir išverstų ne mažai, ir Mesneris girdėtas, bet šios knygos nesu skaičiusi.
Kas apie motinas? Nė viena nesiųstu savo vaiko, bet kitą kartą jie patys veržiasi pažaisti žaisliniais šautuvėliais :)

Atrodo, nukrypom nuo temos 8) .... gerai, tai apie ką mes čia kalbėjome ?
Taip.... neištikimybė yra tokia žmogiška, mes visi anksčiau ar vėliau, ilgiau ar trumpiau būnam neištikimi, arba esame taip vertinami kitų :) :wink:

_________________
Gyventi čia ir dabar


Šeš Vas 03, 2007 10:38 pm
Aprašymas
Standartinė 
Na kitų vertinimas manę mažai domina, jį labai lengva pakeisti :)
O pasilakstymai į kairę, į dešinęč okam tada ženytis, kam kurti šeimą ????
Beje aš pats , turėdamas žmoną, du vaikus ne tai, kad laksčiau, na tamsioje natyje, audroje, susirasdavau ką pamylėti :)
Bet netikėtai atėjo miele ir viska spasikeitė :) Kardinaliai pasikeitė, net ilgai nesusitinkant kitų nesinori :) Galiė gėrėtis moteriškom kojom, kaip Dievo kūrinių, bet kas tarp, jau tik vienos :)
O dėl motinos tu neitesi, ir dėl medinių žaislų, tie kas norejo pasižaisti, vieną tokį teko nuspirti, kad nepritaškytu į mano košę smegenų, jis nusišovė :) Beje tai irgi apie Meilę, tik jau ne moteriai, o Tevynei :)


Sek Vas 04, 2007 12:31 am
Senbuvis (-ė)
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš Bal 16, 2005 6:35 pm
Pranešimai: 183
Miestas: Vilnius
Standartinė 
Sutinku, labai sunku kai turi šeimą, ir staiga supranti kad myli kitą žmogų. Bet juk negali paimti ir nebemylėti, aišku jei eina kalba apie Meilę, .... juk nepavadinsi tai neištikimybe, tai košmaras visiems. Na tau tikrai liūdna :( žinoma ir tavo žmonai ir vaikams....ir tai moteriai kurią myli. Paini padėtis...
Nelinkėčiau niekam....Bet tik tiek galiu paguosti, kad su laiku viskas praeina, nieko amžino nėra...

Apie meilę Tėvynei... kariaujant Afganistane.... kažkaip nei šis nei tas. Gaila tik tų vaikų, kurie ten kariauja ir miršta....

_________________
Gyventi čia ir dabar


Sek Vas 04, 2007 1:03 am
Aprašymas
Standartinė 
Va dėl košmaro tu visiškai neteisi :) Pereinamo laiko stogo važiavimas žinoma būdingas, bet meilė laimė manau to verta.
Aš nesu katalikas, man dzin visi katalikiškai-socialistiniai stereotipai :) Na paimkim kaip pavyzdį LDK Kęsturį - žmona, 3 vaikai, isimylėjo Birutę, dar berniukas, visi gyveno vienoje pilyje ir jokio tragizmo :) Beje vakaruose jau ir dabat atsirado terminas "didelė šeima", lietuvoje pažystu labai keistai persipinusiu šeimų....
Praktiškai pasirinkimas paprastas, ar laikaisi įsikibęs senų atgyvenusių stereotipų, traumuoji vaikus, sukeli kančią, arba dar blogiau nužudai meilę. Ar verti stereotipai tokios aukos ?


Sek Vas 04, 2007 3:16 pm
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 21 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Forum style by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007